OPINII  »  EDITORIAL

Un altfel de 7 mai?

Editorial Daniel Grigore
Editorial Daniel Grigore

Articol de - Publicat marti, 07 mai 2024 12:58 / Actualizat marti, 07 mai 2024 14:04

E 7 mai, ziua în care Steaua a reușit cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc. Pe cei care au trăit vremurile respective îi cuprinde nostalgia, povești sunt scoase de la naftalină pentru a retrăi sau a afla în premieră despre acel sezon istoric. Nimic greșit, dar cu prezentul și viitorul ce facem?

Nu de alta, dar ne trezim pentru încă un an în situația stânjenitoare ca două cluburi să-și însușească acea performanță. Nu de alta, dar echipa căreia instanțele i-au atribuit cupa din ‘86 se zbate în mediocritate, incapabilă să scape de mlaștina ligii secunde indiferent de locul ocupat, de jucătorii rulați sau sumele cheltuite. Ori irosite?

Ne hrănim din amintirea acelui mare succes, ne umple de mândrie să-l revedem pe Duckadam apărând 4 lovituri de departajare, la fel cum la finalul lunii ne va umple de mândrie să vedem componenții generației cu sfert la Mondial dând piept cu Mourinho, Rivaldo, Stoichkov și Karembeu. Dar cu prezentul și viitorul ce facem?

Să trăim și din prezent

Realist, crede cineva că vom trimite măcar o echipă în grupele unei cupe europene în sezonul următor?

Realist, vedeți să fi fost construită o fundație sănătoasă în jurul echipei naționale, una care să ne dea speranța că participarea la turneele finale va deveni o obișnuință, nu o întâmplare? Puteți numi 3 elemente care să ne dea speranțe că vom merge curând la un turneu de Campionat Mondial, în loc să ne tragem seva din participările de acum 26, 30, 34 de ani?

E bine, chiar recomandat să ne amintim ocazional unde și ce am fost. Dar cu prezentul și viitorul ce facem?

În loc să vorbim cu orele despre cele întâmplate acum 30+ ani, nu mai bine ne gândim cum să reparăm un campionat a cărui credibilitate a fost șubrezită serios în ultima vreme? Nu mai bine concepem un sistem care să pregătească tinerii fotbaliști pentru rigorile de afară, astfel încât să nu mai fie împachetați și trimiși acasă după nici 6 luni la oricare club din Occident?

Un altfel de 7 mai?
Steaua-Barcelona (Sevilla, 1986): Helmut Duckadam

E 7 mai și e bine să ne amintim despre una dintre puținele noastre mari realizări în fotbal, dar poate anul ăsta cei care au scris istorie în tricourile României și al echipelor de club, laolaltă cu oamenii de fotbal, se vor concentra și pe ce putem face mai bine pentru prezent și, mai ales, pentru viitor.

Nu de alta, dar voi vedeți ce se întâmplă în play-out?


Comentarii (21)
Papalaga
Papalaga  •  09 Mai 2024, 02:35

Nu de alta dar nu-ti cauți un job cinstit in loc sa elucubrezi la GSP ?

sorin_marcela
sorin_marcela  •  08 Mai 2024, 20:59

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sorin_marcela
sorin_marcela  •  08 Mai 2024, 19:40
Postat de talpaiadului pe 08 Mai 2024, 12:25

Stimate domnule autor, pe 7 Mai sarbatorim castigarea Cupei Campionilor Europeni de catre magica Steaua Bucuresti. Pentru a discuta despre mocirla in care se zbate fotbalul romanesc in prezent, avem la dispozitie restul de 364 de zile din fiecare an. S-a umplut presa din tara noastra, in general si nu doar cea sportiva, de justitiari ai pestelui prajit, care “striga hotii” si critica pe toti si pe toate, arogandu-si niste virtuti pe care nu le demonstreaza in nici fel prin propriul comportament, de parca romanii n-ar fi niste experti in ceea ce priveste vesnica nemultumire si nerecunoasterea valorilor si ar avea nevoie de jurnalisti pentru a-i educa in domeniile respective. Sunteti la inceput de cariera si inca mai aveti timp sa va alegeti un stil de a scrie articole, e pacat sa deveniti unul dintre cei multi care incearca sa-i imite pe CTP si Geambasu, mai bine incercati sa invatati de la Ioanitoaia ce reprezinta obiectivitatea si de ce este ea atat de importanta pentru un jurnalist. Si apropo de arogararea unei virtuti nejustificate prin propriul comportament, vi se pare normal ca dumneavoastra, care ati irosit banii ministerului educatiei timp de 6 ani, studiind ingineria chimica pentru a debuta in profesia de jurnalist sportiv, sa dati lectii oamenilor de fotbal despre ce inseamna lucrul bine facut?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close