SPORTURI  »  TENIS  »  ATP ROMA

VIDEO Rafael Nadal, 70 de victorii la Roma! Meci cu emoții în primul tur și un set decisiv de nivel remarcabil

Rafael Nadal, victorie în turul 1 la Roma Foto: Guliver/GettyImages
Rafael Nadal, victorie în turul 1 la Roma Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 09 mai 2024 19:02 / Actualizat joi, 09 mai 2024 19:12

Fostul lider ATP Rafael Nadal, 37 de ani, a revenit după 728 de zile pe Campo Centrale din Roma, în turneul pe care l-a câștigat de 10 ori, și s-a impus în fața belgianului Zizou Bergs, 24 de ani, ♦ 108 ATP, cu 4-6, 6-3, 6-4 în 2 ore și 36 de minute de joc.

Turul de adio al lui Rafael Nadal continuă la Roma, încă o oprire cu mare încărcătură sentimentală pentru campionul iberic. În concursul în care a ridicat de 10 ori trofeul de campion, el și-a mai lăsat o odată amprenta, chiar dacă e vorba doar de turul 1.

Nu i-a fost ușor în fața belgianului Zizou Bergs, pe care l-a înfruntat în premieră, cedând primul set cu 4-6. Apoi însă, progresiv, stăruitor, luptând, așa cum a făcut-o întreaga carieră, Rafa și-a construit victoria în primul rând crescându-și randamentul la serviciu.

Irina Begu e în turul doi la Roma » Victorie după un meci întins pe două zile
WTA ROMA
Irina Begu e în turul doi la Roma » Victorie după un meci întins pe două zile

Rafael Nadal, victorie în fața lui Zizou Bergs

De la procentajele modeste din actul inaugural, a crescut treptat, devenind tot mai sigur odată ce a pus mingea în teren. În consecință, construcția punctului a devenit mai sigură, Nadal fiind capabil să susțină și să câștige schimburi prelungite ca în vremurile bune.

Așa s-a impus, până la urmă, cu 4-6, 6-3, 6-4, în două ore și 36 de minute, în fața unui adversar care nu s-a înclinat în fața staturii adversarului, a palmaresului sau a emoțiilor unei astfel de întâlniri. Dimpotrivă, și-a jucat șansa cu ambiție și inventivitate și a ieșit cu fruntea sus din meci.

Rafael Nadal, record extins la Roma

Un duel cu multe momente aplaudate, care a scăpat la limită de izbucnirea ploii și pe parcursul căruia a existat și o pauză din cauză că unui spectator din tribună i s-a făcut rău. S-a întâmplat ceva asemănător și într-unul din meciurile de la Madrid ale ibericului.

Rafael Nadal, care după eliminarea de la Mutua Madrid Open întreba, ca să fie sigur, în conferința de presă, câte titluri a câștigat la Roma – 10? Da, 10 –, a instalat o dată cu succesul contra lui Bergs un reper foarte greu de bătut.

El a ajuns la 70 de victorii în turneul Masters 1000 italian, un număr care îl plasează într-o ligă separată, în care este singurul membru.

10titluri are Rafael Nadal la Roma, cucerite în 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2012, 2013, 2018, 2019 și 2021, într-un interval de 16 ani

Următorul adversar pentru spaniol va fi unul periculos, chiar dacă nu este un expert pe suprafața roșie – polonezul Hubert Hurkacz, omul cu serviciu incredibil și rezistență de fier. Va fi, și aceasta, o înfruntare în premieră pentru Rafa Nadal.

Rafael Nadal: „Sunt mulțumit cu felul în care mă simt”

Aflat în, cel mai probabil, ultimul an al carierei, el și-a petrecut aproape tot anul trecut căutând să treacă în condiții bune peste o accidentare la mușchiul psoas stâng, suferită în timpul Australian Open. A suportat și o intervenție chirurgicală, revenind în acțiune la Brisbane, unde a ajuns în „sferturi”, dar s-a accidentat din nou.

De atunci, și-a amânat reapariția pe terenuri în mod succesiv până la turneul de la Barcelona, din aprilie, din cauza problemelor fizice. Se află acum însă la trei turnee la rând, „ceva ce nu s-a mai întâmplat de foarte mult timp”.

E o veste bună. Trebuie să continuu. Trebuie să explorez cum să pot manageria sarcina de a juca zi de zi. Dar, da, sunt mulțumit cu felul în care mă simt”, a declarat la Roma cel care are 22 de titluri majore în palmares.

Citește și:

Fostul handbalist al lui Dinamo comentează în premieră cazul în care a fost acuzat că a mutilat un criminal: „Nu mergi la acțiuni cu flori și îi inviți la ceai”
CS DINAMO
Fostul handbalist al lui Dinamo comentează în premieră cazul în care a fost acuzat că a mutilat un criminal: „Nu mergi la acțiuni cu flori și îi inviți la ceai”
Naționala din Insulele Feroe, ca și calificată la CM de handbal masculin » Ar fi prima prezența din istorie! Doar un dezastru o poate opri
CM
Naționala din Insulele Feroe, ca și calificată la CM de handbal masculin » Ar fi prima prezența din istorie! Doar un dezastru o poate opri

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
Newman
Newman  •  09 Mai 2024, 19:23

Dupa ce ticuri are nu mai pare normal.Daca era normal se uita in oglinda si se lasa de tenis.Vrea sa-l concureze pe Gica Petrescu .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează