FOTBAL  »  Superliga  »  UTA - RAPID

Ce explicație halucinantă a găsit CCA după greșeala lui Colțescu de la UTA - Rapid: „Reluarea jocului nu a fost corectă!”

Sebastian Colțescu/ foto Imago Images
Sebastian Colțescu/ foto Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 14 iulie 2024 17:26 / Actualizat duminica, 14 iulie 2024 18:15

CCA a oferit o explicație oficială după eroarea lui Sebastian Colțescu de la UTA - Rapid, scor 1-1. Arbitrul nu a respectat protocolul VAR și a judecat o fază după ce a revăzut-o pe monitor, însă după ce jocul fusese deja reluat.

În minutul 89, Halaf, atacantul de la UTA, i-a pasat decisiv lui Omondi. Însă, înainte să dea drumul la minge, l-a lovit pe Blazek. Arbitrul Colțescu a reluat jocul, s-au mai disputat 20 de secunde din meci, apoi l-a oprit.

A fost atenționat de al patrulea oficial, Horia Mladinovici, să revadă faza pe monitor, apoi a dat fault în atac și a anulat golul.

Ce explicație halucinantă a găsit CCA după greșeala lui Colțescu de la UTA - Rapid: „Reluarea jocului nu a fost corectă!”
Faza pentru care Sebastian Colțescu a dat fault în atac la golul lui Omondi, marcat în UTA - Rapid

Explicația CCA după eroarea lui Sebastian Colțescu în UTA - Rapid

„Din cauza unei conexiuni imperfecte a căștii, arbitrul nu a reușit să audă în cască apelul VAR sau AVAR pentru a revedea faza de joc la golul marcat de UTA ARAD, în minutul 89, pentru un posibil fault comis în faza de construcție a atacului (APP).

Ceilalți oficiali de joc au încercat să comunice cu arbitrul, pentru ca meciul să nu fie reluat. Din acest motiv, al patrulea oficial a intrat pe teren în timpul procedurii de reluare a jocului pentru a-i semnala arbitrului de centru că reluarea jocului nu poate avea loc ca urmare a solicitării de revizuire a fazei premergătoare înscrierii golului.

Decizia solicitării unui On Field Review (OFR) pentru un fault înainte de golul marcat a fost corectă, deoarece atacantul UTA, în încercarea sa de a lovi mingea, a cauzat un contact direct cu piciorul fundașului Rapidului și l-a trântit la pământ”, a explicat CCA, pe site-ul FRF.

CCA: „Arbitrul a acționat pe instinct fotbalistic și nu conform protocolului VAR”

„Decizia corectă ar fi trebuit să fie fault în favoarea echipei giuleștene și golul să fie anulat. Din păcate, momentul intervenției, în ciuda încercărilor oficialilor meciului, a venit târziu și la foarte puține secunde după ce mingea a fost pusă în joc, cu al patrulea oficial pe teren.

Arbitrul a acționat pe instinct fotbalistic și nu conform protocolului VAR, care nu permite schimbarea deciziilor odată ce jocul a fost reluat, așa că acestea nu pot fi schimbate. Totuși, reluarea jocului nu a fost corectă, deoarece un jucător de la UTA era în interiorul cercului și al patrulea oficial era deja pe teren.

Prin urmare, arbitrul a revizuit incidentul și a decis să anuleze golul. În concluzie, ne cerem scuze pentru că din cauza faptului că nu a fost posibil ca arbitrul să audă comunicarea VAR și a unei reacții întârziate a oficialilor de joc s-a creat confuzie. Totuși, în spiritul jocului, golul a fost anulat corect, fiind precedat de un fault în atac”, a încheiat CCA.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”
Superliga
„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”
Superliga
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”
Organizatorii Asia Fest, răspuns pentru MM Stoica în problema Arenei Naționale » Propunere neașteptată pentru FCSB
Superliga
Organizatorii Asia Fest, răspuns pentru MM Stoica în problema Arenei Naționale » Propunere neașteptată pentru FCSB

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (18)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  17 Iulie 2024, 00:04
Postat de RosuAlbastruMereu pe 14 Iulie 2024, 18:49

Probabil ca ești rapidist, așa se explică tot. Chiar dacă era un jucător în cercul de la centrul terenului, Coltescu ar fi trebuit să dicteze repetarea loviturii de începere imediat, nu sa aștepte sa treacă 20 secunde și să intre al patrulea arbitru în teren. În plus, nu cred ca exista vreo acoperire regulamentara pentru intrarea pe teren a arbitrului de rezerva, cat timp mingea e în joc.

Amice, asta e cusurul tău...ești de rea credință. 1- pt ca VAR a solicitat ca centralul sa revadă faza ...chiar și pe tabela din stadion a stat încontinuu înscris: Verificarea înscrierii golului. Niciun moment VAR nu a solicitat centralului validarea golului ci sa revadă la monitor corectitudinea înscrierii lui . 2- Or dacă casca nu-i funcționa și nici colegii sai nu au reușit sa-l atenționeze, atunci ( înaintea reluării jocului ) al patrulea arbitru se afla deja în teren ( exista pe YouTube rezumatul unui tip arădean în care poți vedea atât tabela cu verificarea înscrierii golului cât și arbitrul care era deja în teren înainte ca centralul sa fluiere reluarea jocului de la centrul terenului. Dacă nu crezi, cauta și vei rămâne cu gura supradimensionata . 3- Însă cel mai important este faptul ca în final s-a evitat o grava greșeală ( viciere de rezultat) care a fost corectata conform ( atenție mărită) procedurii VAR . Centralul mergând la monitor sa revadă faza. Anularea golului înscris neregulamentar a fost decizia corecta privind evitarea unei grave viciere a rezultatului final. PS- dacă pt tine decizia corecta ar fi fost validarea golului înscris neregulamentar , ar trebui sa te pună pe gânduri dacă ai gândit în acest fel. Încearcă sa pui echipa ilfoveana a lui Gigi Valiza în locul Rapidului și ai fi văzut ca cei care acum contesta revizuirea , vor spune exact invers a ceea ce gândesc acum.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  16 Iulie 2024, 23:42
Postat de Haha1989 pe 14 Iulie 2024, 18:44

Explicație penibila, comisia se scuza într-un mod prin care de fapt se acuza. E clar ca nu s-a respectat regulamentul. E o discuție subiectiva dacă a fost sau nu a fost fault. Sunt ferm convins ca pt Rapid se dădea gol fără analiza VAR. Dacă ne uitam mai atent la golul rapidului fundașul de la UTA e inpiedicat sa joace mingea, atacantul cade peste fundaș. Dar întrebarea către comisia centrală a arbitrilor este următoarea, de ce mai mereu rapidul joacă cu arbitrii din București? Pana și Coltescu are domiciliul în București!

Amice, asta e cusurul tău...îți miroase gura a brânză de oaie.

ThomasVorbe
ThomasVorbe  •  16 Iulie 2024, 19:37

Ma uimeste decizia lui Sebastian Coltescu de a ignora regulamentul VAR in contextul in care e plina presa de stenograme in care Daniel Niculae raporta lui Liviu Ungurean "Bocciu! cum l-a contactat el pe acest arbitru.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează