FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

Dacă ar fi fost în vigoare regulamentul de astăzi, Oţelul nu ar fi luat cele 3 puncte din meciul cu Pandurii

Daca ar fi avut in fata regulamentul actual, Otelul nu ar fi avut motive de bucurie dupa meciul cu Pandurii
Daca ar fi avut in fata regulamentul actual, Otelul nu ar fi avut motive de bucurie dupa meciul cu Pandurii

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 iulie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 20 iulie 2011 13:44

În comunicatul emis astăzi de FRF, în şedinţa avută loc la Casa Fotbalului, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis printre altele să schimbe şi modalitatea de sancţionare a cluburilor care nu îşi execută obligaţiile, caz în care Oţelul Galaţi nu ar mai fi primit cele 3 puncte în meciul cu Pandurii, din sezonul trecut.

VEZI DE CE AU PIERDUT PANDURII CELE 3 PUNCTE

Conform modificării articolului 24, litera C, cluburilor nu li se vor mai impune neprogramarea în calendarul Ligii 1, ci li se va lor cîte două puncte pentru fiecare 15 zile de întîrziere a plăţii obligaţiilor pe care le au.

"3. Se aprobă modificarea articolului 24, litera C, din RSTJF, noul text fiind următorul:

"Pentru abaterile prevăzute de art.23 lit.i şi j, în cazul în care un club nu îşi execută obligaţiile în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă şi executorie a hotărârii, acesta va fi sancţionat cu interzicerea dreptului de a transfera şi/sau legitima jucători în calitate de club cesionar şi cu scăderea de puncte. Scăderea de puncte se aplică asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată, urmând ca, la fiecare  15 zile calendaristice de întârziere la plată, echipei în cauză să i se scadă câte două puncte. Sancţiunile arătate anterior se aplică timp de 90 de zile, după care echipa clubului respectiv va fi exclusă din toate competiţiile", scrie în comunicatul emis astăzi de FRF.

Înainte de a fi modificat, articolul impunea neprogramarea echipelor care au datorii: "În cazul în care clubul nu îşi execută obligaţiile în termen de 30 de zile de la rămînerea irevocabilă a hotărîrii, acesta va fi sancţionat cu neprogramarea echipelor în competiţiile oficiale (acestea fiind considerate ca neprezentate la jocuri) şi cu interzicerea dreptului de a transfera jucători în calitate de club cesionar. După caz, la cerere, se poate admite programarea în continuare în competiţiile oficiale de juniori a echipelor clubului dedbitor.

Un club sancţionat cu neprogramare la jocurile oficiale îşi poate executa obligaţiile stabilite prin hotărîrea comisiei competente cel mai tîrziu cu 3 zile înaintea datei la care se desfăşoară etapa în care este neprogramat jocul respectiv".

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”
Europa League
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”
Cea mai sexy voleibalistă a apărut fără sutien la un eveniment » Imaginile care au aprins imaginația bărbaților
Stiri extrasport
Cea mai sexy voleibalistă a apărut fără sutien la un eveniment » Imaginile care au aprins imaginația bărbaților
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (13)
cony_cony
cony_cony  •  20 Iulie 2011, 17:37

Nu v-ati saturat de aceste articole fara nicio logica!?....ma uit la foto cu fotbalistii echipei otelul si citesc acel comment execrabil...de ce nu se puteau bucura?...aveau Ecoli? Sunteti penibili ! Si app., scoateti emblemele echipelor gare nu mai figureaza in Liga 1 de pe pagina destinata acestei competitii...

ovidiu62
ovidiu62  •  20 Iulie 2011, 17:20

Oricum cu sau fara cele 3 pct ieseam campioni ca sa nu mai spun ca invingeam la Severin.Avem echipa nene nu jucarie.

arhanghelulgabriel
arhanghelulgabriel  •  20 Iulie 2011, 17:05
Postat de varza00 pe 20 Iulie 2011, 16:57

Liga 1 la sate se spune corect, loaza. Concordia, fulgerul, avantul etc. Sa fiti sanatosi in mocirla voastra. Apropo ati reusit sa "va sudati" o tabela de marcaj sau tot fetele tin scorul?

Ce va mai roade invidia,muriti de ciuda ca nu ati reusit sa luati si voi un campionat si nu stiti cum sa mai aruncati cu noroi in altii .Toti sunt incompetenti si corupti numa voi sunteti cei mai curati. Mie scarba de voi cu tot cu butoiu ala de iancu , poate ca e mai bine ca am scapat de voi , sa nu il mai auzim domnu demagog iancu ca a devenit plictisitor de enervant .

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close