FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Daniel Pancu, propunere revoluționară pentru Rapid: „Eu asta aș face în ultimele două etape”

Daniel Pancu, fostul atacant al Rapidului, spune că eray semne de mai demult depsre un posibil recul al echipei giuleștene
Daniel Pancu, fostul atacant al Rapidului, spune că eray semne de mai demult depsre un posibil recul al echipei giuleștene

Articol de - Publicat luni, 06 mai 2024 15:21 / Actualizat luni, 06 mai 2024 15:21

Daniel Pancu a petrecut Sărbătorile acasă, la Iași. A văzut totuși meciul Rapidului cu CFR Cluj și spune că „repriza a doua a fost ceva mai bună, au avut ocazii, au ratat și acel penalty”.

Pancu a continuat: „Nu știu de ce a bătut Rrahmani așa, cu săritură. Eu nu executam niciodată așa. E o modă, se iau unii după alții. Văd că s-au stabilizat la sistemul 4-2-3-1. Nu știu dacă e compatibil cu Rapid, dar măcar e ceva. Însă e ca un deja-vu, echipa e blocată, continuă să piardă, nu are încredere. E greu să mai iasă de acolo în aceste două etape, chiar dacă la ultimul joc, FCSB o să vină în vacanță".

Săpunaru știe ce antrenor ar rezolva problemele Rapidului: „Îl cunoaște toată lumea”
CFR CLUJ - RAPID 3-2
Săpunaru știe ce antrenor ar rezolva problemele Rapidului: „Îl cunoaște toată lumea”

Daniel Pancu: „Am simțit superficialitatea din iarnă, de la jocurile internaționale de pregătire”

Fostul atacant a fost în cantonamentul din iarnă alături de Rapid și a văzut toate partidele de pregătire. Și spune că „m-a mirat de atunci, au tratat cu superficialitate toate acele partide internaționale. OK, erau amicale, dar erau importante, joci la o echipă cu pretenții. N-au bătut pe nimeni.

Mie asta mi-a ridicat un semn de întrebare. OK, după aceea, în campionat, au avut o serie bună, până la Iași, când parcă s-a rupt ceva. Cu aceeași superficialitate au tratat și Cupa României, unde Rapid are tradiție.

Eu tot am senzația că tot procesul de la Rapid a fost greșit de la început, au pus rezultatele în fața unei bare frumoase. Am mai zis, până la urmă, e doar al treilea sezon el echipei în Liga 1. Hai să ne amintim că nici play-off-ul de anul trecut n-a fost strălucit. E greu să spargi supremația celor trei mari, la care se adaugă și Farul".

Daniel Pancu: „Eu aș juca ultimele două etape cu toți tinerii în teren”

Selecționerul naționalei U21 a mai adus în discuție un capitol deficitar la Rapid.

„Bravo lor, au investit și în tineri, dar nu-i folosesc. Iar la anul, va fi și mai greu pentru viitorul antrenor, fiindcă i se va cere imperativ să câștige titlul. Și iar nu vor juca cei tineri, iar vor fi pe bancă sau vor fi împrumutați.

Eu dacă aș fi acum la Rapid, pentru ultimele două etape, aș juca numai cu tinerii. Să văd pe cine pot conta în următorul campionat. Ce să mai pierzi?! Că echipa e în blocaj și cu titularii, de atâtea meciuri", a mai spus Pancu.

Nicolae Cristescu: „Parcă s-au obișnuit cu bătaia! Singura speranță e la Șucu!”

Pe de altă parte, fostul finanțator al Rapidului, Nicolae Cristescu, e și el consternat: „Mă uit și nu-mi vine să cred. Nu-mi aduc aminte să mai fi fost o asemenea situație la Rapid. Zici că s-au obișnuit cu bătaia, nu au ambiție, dorința aia de a se bate. Nu-și dau seama ce tricou îmbracă. Bine că sunt în play-off, că altfel aveau mari probleme la retrogradare".

Singurul de care îi pare rău este Dan Șucu, fiindcă "a investit, a pus suflet, a făcut tot ce a depins de el. Normal că acum trebuie să intervină în forță, să schimbe tot. A reușit în afaceri, o să reușească și la Rapid. Mă uitam pe rețelele de socializare, îl lua lumea la mișto că a mâncat parizer cu galeria.

Păi a făcut-o fiindcă are caracter, a vrut să trimită un mesaj. La câți bani are, e un totuși un om simplu, modest, a vrut să le arate că este unul dintre ei. Și la cât suferă acolo, în tribună, chiar e unul dintre ei. Eu am mare încredere, el e singura speranță a Rapidului. Va îndrepta lucrurile din sezonul viitor, o să vedeți!".

Dacă reușesc să-l aducă pe Mircea Lucescu ar însemna enorm. Nu știu la ce s-au gândit, dar eu pe nea Mircea îl văd tot în iarbă, antrenând, nu să facă altceva
- Daniel Pancu, selecționer U21

VIDEO. Cristian Săpunaru, dezamăgit de parcursul echipei din acest play-off: „Rapidul nu moare aici”

Citește și alte știri din Superligă:

Decizia lui Kopic, în așteptarea „indirectelor” lui Dinamo + Se forțează revenirea unui accidentat
DINAMO
Decizia lui Kopic, în așteptarea „indirectelor” lui Dinamo + Se forțează revenirea unui accidentat
5 informații de ultimă oră înainte de Universitatea Craiova - FCSB: surpriza pregătită de Gâlcă fostei echipe + decizie de suflet înaintea intrării în cantonament
UNIVERSITATEA CRAIOVA - FCSB
5 informații de ultimă oră înainte de Universitatea Craiova - FCSB: surpriza pregătită de Gâlcă fostei echipe + decizie de suflet înaintea intrării în cantonament

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (2)
nusuntprost
nusuntprost  •  06 Mai 2024, 20:40

Lucescu a promovat foarte mulți jucători tineri despre care știau cate ceva doar cei din jud. Hunedoara. Cu Rednic,Andone, Klein și Mateut in echipa , toate echipele care veneau la Hunedoara, primeau cadou cel puțin 3 goluri. Poate cineva să-mi spună un alt antrenor care a promovat așa de mulți jucători tineri. Poate doar Ioan Sdrobis și Jacky Ionescu, cei care au cuvintele critice permanent la ei dar nu au avut rezultate.

Nae_4774
Nae_4774  •  06 Mai 2024, 16:23

Daniel este un nume ușor predestinat pentru predici, însă realizările sale pe pășunile ieșene nu prea au legătură cu sportul numit fotbal. Degeaba se încruntă în pozele postate e GSP nu e un gânditor al fotbalului de băgat în seamă...Rapidul să-și organizeze fotbalul fără să țină seama de panseurile bătătorilor de mingi.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close