Articol de George Nistor - Publicat duminica, 28 aprilie 2024 14:54 / Actualizat duminica, 28 aprilie 2024 15:45
Florinel Coman (26 de ani) este accidentat și nu a evoluat în FCSB - Farul 2-1, meciul care le-a adus roș-albaștrilor titlul mult visat.
Extrema stângă a suferit o accidentare în zona inghinală, în partida cu Sepsi, din urmă cu o etapă, și a părăsit terenul în minutul 19 la cererea sa, de teama unor posibile complicații.
În meciul de pe Arena Națională disputat sâmbătă, „Mbappe” a fost indisponibil, urmărind meciul de la tribuna oficială. Florinel Coman a decis, pentru a nu risca, să se trateze la Marijana Kovacevic, celebra vindecătoare de sportivi, de la Belgrad.
Florinel Coman pleacă la Marijana Kovacevic
Decizia vine nu doar din dorința unei refaceri complete în perspectiva Campionatului European ce se va disputa în Germania, ci și la presiunea lui Gigi Becali, care dorește să câștige în continuare meciurile rămase pentru ca nașul Hagi, „mentorul” lui Coman, să nu rateze locul secund în Superliga.
Florinel Coman va pleca luni în Serbia, la vraciul Marijana, pentru a doua oară în acest sezon, astfel încât în runda viitoare, în deplasare cu Universitatea Craiova, să fie apt de joc. Pentru „șeptarul” lui FCSB urmează o săptămână ce poate fi decisivă pentru viitorul său.
Joi, o delegație a celor de la Al-Duhail SC, locul 5 în Qatar, va sosi la București pentru a negocia un potențial transfer, în schimbul a 5 milioane de euro.
Nu mă interesează nici dacă mă face cineva în toate felurile (n.r. legat de plecarea în Qatar). Nu mă interesează de nimeni. Mă interesează doar de opinia unui domn căruia nu vreau să îi dau numele! (n.r. Gică Hagi?) Da! Doar opinia sa contează, legat de asta.
- Florinel Coman după FCSB - Rapid 2-2
18 goluria înscris Florinel Coman pentru FCSB în Superliga, în acest sezon
Calvarul accidentărilor îl urmărește
Florinel Coman a mai mers la Belgrad și în toamnă, după ce a suferit o ruptură musculară în meciul cu FC Voluntari.
Scopul era atunci să se refacă în termen de 10 zile, pentru meciul cu Rapid, obiectivul fiind bifat, spre bucuria lui Gigi Becali.
Pentru cel mai valoros jucător al roș-albaștrilor, accidentările au reprezentat un adevărat chin. În septembrie 2019, se accidenta grav la gleznă într-un meci cu Backa Topola, după un atac dur al unui adversar, și părăsea terenul pe brațe.
A urmat apoi un interval lung de recuperare pentru Coman, urmat de alte două perioade de calvar, în care zona inghinală a fost cea afectată: pubalgia și operația de pubalgie.
Intervenția chirurgicală a survenit în toamna lui 2021, fiind mult amânată de către jucător, în speranța că se va vindeca fără a fi nevoie de bisturiu.
S-a întâmplat după o accidentare într-o partidă cu Sepsi, prima cu Edi Iordănescu pe bancă, în care jucătorul crescut la Viitorul a fost călcat pe gleznă. Doctorii au descoperit atunci că și inghinalul a fost afectat, nu doar partea inferioară a piciorului.
În perioada de recuperare post-operatorie, Florinel Coman a avut nevoie de branțuri speciale pentru a-și corecta mersul.
Marijana Kovacevic, vindecătoarea de sportivi
Numele „vraciului” Marijana e cunoscut nu doar în România. De-a lungul timpului, personalități grandioase din lumea sportului au apelat la serviciile sale atipicie pentru lumea medicală sportivă. Modric, Ronaldinho, Ibrahimovic și Dejan Stankovic au mers și ei să se trateze la Belgrad.
La începutul anului 2023, Marijana a dat o nouă lovitură de imagine. A fost solicitată să-l ajute pe Novak Djokovic, care se confrunta cu o problemă musculară în timpul Australian Open.
L-a refăcut într-un timp-record, iar după turneu chiar Djokovic a susținut că ruptura a fost una mare, de 3 centimetri.
VIDEO. Tratamentele Marijanei Kovacevic, puse la îndoială
Tratamentele ei se realizează doar la Belgrad, niciodată într-o altă locație decât a sa. Utilizează geluri speciale și alte substanțe care grăbesc vindecarea.
Marijana are câteva reguli de la care nu se abate, indiferent de numele pacientului.
„Regula de bază este că, atunci când un club trimite un jucător la tratament, medicul îi face mai întâi o scanare de diagnostic. Dacă există ceva îndoieli, echipa mea efectuează scanări suplimentare, pe baza cărora estimez timpul de recuperare.
Poate dura de la una până la șapte zile. După tratamentul și scanarea de control, pacientul este pregătit pentru antrenamentul normal”, afirma vraciul într-un interviu pentru Sportal.rs.
Am cercetat cum se poate regenera musculatura în cel mai scurt timp, fără a folosi medicamente artificiale și metode agresive. Metoda de tratament pe care o folosesc este regenerarea musculaturii rănite cu un masaj manual special cu rolă, cu utilizarea de substanțe active în câmpul electromagnetic, care este creat prin trecerea curenților de înaltă frecvență prin țesutul deteriorat.
Procesul are loc neinvaziv pentru pacient, fără contraindicații sau reacții alergice. După terapie, rezultatele testului doping sunt negative pentru prezența substanțelor interzise în sânge și urină. Trebuie să menționez că substanțele folosite în timpul tratamentului sunt complet neutre și sigure.- Marijana Kovacevic