FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

EXCLUSIV „Desigur, FCSB va câștiga” și „Dinamo trebuie să revină acolo unde îi este locul” » Doi stranieri, protagoniști în derby-urile anilor trecuți, păreri împărțite înainte de Dinamo - FCSB

„Desigur, FCSB va câștiga” și „Dinamo trebuie să revină acolo unde îi este locul” » Doi stranieri, protagoniști în derby-urile anilor trecuți, +19   FOTO
„Desigur, FCSB va câștiga” și „Dinamo trebuie să revină acolo unde îi este locul” » Doi stranieri, protagoniști în derby-urile anilor trecuți,

Articol de - Publicat sambata, 19 octombrie 2024, 14:15 / Actualizat sambata, 19 octombrie 2024 14:16

Luka Maric, 37 ani, și Fernando Boldrin, 35 ani, de baricade diferite în „Derby de România”, au acceptat dialogul cu Gazeta Sporturilor, amintindu-și de perioadele în care și-au pus cerneala pe filele de istorie din Dinamo - FCSB.

După Revoluție, stranierii au devenit o parte integrantă a angrenajelor celor două rivale din Capitală. De-a lungul timpului, 19 stranieri au marcat într-un derby disputat la nivelul primului eșalon. Primul, Sulejman Demollari. Ultimul, Goncalo Gregorio. Harlem Gnohere, singurul care a reușit această performanță pentru ambele formații.

Acum, doi dintre aceștia prefațează disputa de duminică. Primul dintre ei chiar și-a trecut numele pe lista menționată anterior.

Fernando Boldrin: „Iubesc România și fanii FCSB-ului”

„Prima amintire care îmi vine în minte de la un derby este una din 2017, FCSB - Dinamo 2-1. Am fost lăsat pe banca de rezerve, având niște probleme la club. Trecuseră deja mai bine de 70 minute din respectiva partidă, iar fanii începeau să îl ceară pe Boldrin pe teren.

Eram lider în ceea ce privește golurile și pasele decisive în acel sezon. Antrenorul m-a trimis pe teren, iar la 45 secunde distanță, am marcat. A fost o zi extraordinară pe care nu o voi uita. Sper să fie un derby frumos. Desigur, FCSB va câștiga. Iubesc România și fanii FCSB-ului”, a spus brazilianul cu trei echipe din România în CV (Concordia Chiajna, Astra Giurgiu, FCSB, câte un sezon la fiecare), pentru GSP.

Partida la care face referire Boldrin este cea de pe 2 aprilie 2017, din play-off-ul respectivului sezon de Liga 1. La acel moment, FCSB avea o serie de trei eșecuri consecutive în fața „câinilor”, dar și zece partide fără succes în fața rivalilor. Alibec a deschis scorul pentru trupa roș-albastră, iar Nemec a egalat pentru Dinamo.

La doar câteva zeci de secunde după ce a fost aruncat în luptă de Laurențiu Reghecampf, în minutul 7, Boldrin a finalizat o fază de atac lucrată a roș-albaștrilor.

„Desigur, FCSB va câștiga” și „Dinamo trebuie să revină acolo unde îi este locul” » Doi stranieri, protagoniști în derby-urile anilor trecuți, păreri împărțite înainte de Dinamo - FCSB
Fernando Boldrin, sărbătorind golul cu Dinamo din 2 aprilie 2017 / Sursă foto: Imago

6derby-uri FCSB - Dinamo a trăit Boldrin pe teren, toate în sezonul 2016-2017. Câte două în sezonul regular de L1, două în play-off și două în Cupa Ligii, bilanțul fiind următorul: 2 goluri marcate, 4 eșecuri, o victorie și o remiză

Luka Maric: „Este foarte important că Dinamo are un antrenor croat”

În România, stoperul a evoluat la Dinamo (2016-2018), FC Argeș (2020-2021), FC Brașov (2022) și Concordia Chiajna (2022-2023). Actualmente, joacă la Opatija, în al doilea eșalon din Croația. Are în palmares o Cupă a Ligii, cu Dinamo. A jucat în 4 derby-uri Dinamo - FCSB: 3 victorii și o remiză, fiind pe banca la un altul.

„Este un sentiment unic întotdeauna să joci în derby-uri, mai ales când acestea se disputau pe Arena Națională, cu mulți suporteri. Atmosfera era extraordinară. Dinamo trebuie să revină acolo unde îi este locul. Concentrarea jucătorilor și a staff-ului trebuie să fie doar pe teren, suporterii au fost mereu alături de club în perioadele dificile.

Farul - Dinamo, runda #12 din Superliga / foto: Cristi Preda
Farul - Dinamo, runda #12 din Superliga / foto: Cristi Preda
Farul - Dinamo, runda #12 din Superliga / foto: Cristi Preda
Farul - Dinamo, runda #12 din Superliga / foto: Cristi Preda
Farul - Dinamo, runda #12 din Superliga / foto: Cristi Preda
+14 FOTO

După un sezon trecut extrem de greu, Dinamo l-a început bine pe actualul. Sper ca acesta să fie doar începutul, iar cu timpul echipa să devină și mai puternică, să se lupte pentru titlu. Asta trebuie să facă un club mare. Rezultatele nu vor veni peste noapte. Este foarte important că este un croat antrenor. Le transmit jucătorilor să fie motivați și să facă o partidă mare duminică, cu un rezultat bun și fără accidentări”, a transmis și croatul Luka Maric.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Laurențiu Reghecampf semnează, după ce n-a mai antrenat de 6 luni: „Pentru familia mea”
Superliga
Laurențiu Reghecampf semnează, după ce n-a mai antrenat de 6 luni: „Pentru familia mea”
Schimbare iminentă de antrenor în Superliga?! Urmează ședința decisivă
Superliga
Schimbare iminentă de antrenor în Superliga?! Urmează ședința decisivă
Bănel Nicoliță nu se mai ascunde! S-a afișat pentru prima dată în public alături de noua iubită, după 4 ani de relație: „Ea mi-a fost alături și la bine, și la greu”
Stiri extrasport
Bănel Nicoliță nu se mai ascunde! S-a afișat pentru prima dată în public alături de noua iubită, după 4 ani de relație: „Ea mi-a fost alături și la bine, și la greu”

5 declarații ȘOC ale lui Constantin Anghelache, securistul „Eftimie Gelu”, cel care a adus Amigo în România: „Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții”

„Preluarea Stelei a fost o șmecherie!” » „Cârcotașul” Mihai Găinușă, dezvăluiri în GSP: „Când l-am văzut pe Zmărăndescu, m-am gândit: «Gata, asta e, îmi rupe o mână»”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează