FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo are pregătit planul de „B”! Pleacă Nicolescu și Kopic » Nou șef și cine e favorit să stea pe banca echipei în Liga 2

Articol de - Publicat joi, 09 mai 2024 11:36 / Actualizat joi, 09 mai 2024 11:57

Dinamo - UTA se joacă duminică, de la ora 21:30, la „Arcul de Triumf”. Un duel decisiv pentru ca „haita” să evite retrogradarea directă, chiar dacă pare un miracol acest obiectiv în prezent. În funcție de concluzia confruntării, se va cunoaște în ce condiții pot continua Andrei Nicolescu și Zeljko Kopic, fiind luate în calcul și variantele Dan Gătăianțu (administrator special) și Claudiu Niculescu (A1)

Dinamo este la răscruce de vânturi! „Câinii" au meciul decisiv pentru evitarea retrogradării directe duminică seară, ora 21:30, la „Arcul de Triumf", contra celor de la UTA și a lui Mircea Rednic.

Decizia care îi va enerva pe suporterii lui Dinamo » Conducerea nu se joacă înaintea meciului cu UTA
DINAMO
Decizia care îi va enerva pe suporterii lui Dinamo » Conducerea nu se joacă înaintea meciului cu UTA

Situația e clară, „câinii" trebuie să învingă, dar depind și de rezultatele/eventualele eșecuri ale celor de la Poli Iași, Voluntari și FC Botoșani. Suporterii sunt furioși și sunt aproape de a răbufni, mai ales că furia a crescut în ultima perioadă, direct proporțional cu punctele uriașe irosite pe final de meciuri de către formația alb-roșie.

Scapă cine poate, un nou episod la Dinamo

Există și planul A, și planul B la Dinamo. Totul în funcție de deznodământul partidei cu „textiliștii". Dacă echipa se salvează de la retrogradarea directă, e clar că va pregăti barajul sub comanda lui Zeljko Kopic și cu Andrei Nicolescu continuând ca administrator special. Șansele ca Dinamo să se salveze și fără baraj deja depășesc sfera miracolului, astfel că o mare „performanță" ar fi și obținerea locului de baraj.

Planul B, retrogradarea lui Dinamo, ar produce mișcări tectonice la echipă. Pe lângă două treimi din lot care se va despărți de formație, soarta lui Zeljko Kopic ar fi pecetluită, mai ales în condițiile în care suporterii l-au blamat pe croat în ultima perioadă. La fel și cea a lui Andrei Nicolescu.

Din punctul nostru de vedere există o deschidere de a continua munca pe care a început-o Zeljko Kopic. Depinde foarte mult de context, de ce se întâmplă, depinde de ceea ce își dorește el. În cadrul nostru au fost discuții legate de viitor. Au fost analizate ambele variante și pentru fiecare variantă sunt idei și discuții pentru a fi dezvoltate ulterior
Andrei Nicolescu, administrator special Dinamo, într-un interviu acordat ProTV

1,23de puncte pe meci a bifat Zeljko Kopic la conducerea lui Dinamo în cele 22 de meciuri, începând din decembrie 2023

Dan Gătăianțu este bun pe finanțe, dar ar prelua și partea sportivă

Planul B ar însemna o retragere din prim plan a lui Andrei Nicolescu și preluarea prerogrativelor de administrator special din partea lui Dan Gătăianțu, și el acționar Red&White, un apropiat al duo-ului Eugen Voicu - Nicolescu. Despre această posibilitate a scris și ProSport.

Conform surselor GSP.ro, indiferent de concluzia sezonului, Nicolescu vrea să facă un pas în spate, fără ca acest detaliu să însemne că va pierde controlul la clubul din Capitală.

Gătăianțu este director financiar în cadrul acționariatului grupării, dar cunoștințele sale pe parte sportivă sunt aproximativ identice cu cele ale lui Nicolescu. Sau ceva mai mici!

Oricum, în perioada imediat următoare, indiferent de finalul finalului de campionat, cei de la Dinamo caută să rezolve și cu plata restanțelor de 800.000 de euro pentru ca "haita" să iasă din insolvență în partea secundă a lui 2024, cel târziu, la începutul lui 2025.

Claudiu Niculescu despre o eventuală ofertă de la Dinamo: „Sunt deschis oricărei discuții”

Planul B este legat și de poziția antrenorului principal. Dacă Zeljko Kopic, 46 de ani, nu va mai continua în alb și roșu, Claudiu Niculescu, 47 de ani, este favorit să preia frâiele echipei. Fostul mare atacant al „câinilor” tocmai și-a anunțat despărțirea de Șelimbăr, echipă cu care a impresionat în actuala ediție de ligă secundă, dar care nu are drept de promovare, încă.

Clau-gol mai are și câteva oportunități din străinătate, din zona Golfului, dacă nu se va materializa niciuna zilele viitoare, atunci este gata să revină la Dinamo. Acolo unde a stat trei săptămâni în 2018 și a efectuat 13 antrenamente, cum glumea, amar, la despărțire! Au fost trei meciuri oficiale, o victorie, o remiză și un eșec, după care conducerea de atunci a clubului l-a mazilit pe Niculescu pentru a-l aduce pe Mircea Rednic (la al 4-lea mandat din cele 5).

Totuși, Claudiu pare că a depășit supărarea de acum șase ani. „Nu, cu siguranță nu (n.r. nu a fost sunat de Dinamo). Sunt deschis oricărei discuții, mai ales când e vorba de Dinamo. Deși am rămas dezamăgit după acel episod (n.r. demis în 2018 după două meciuri). Nu mă autopropun, dacă va fi..în viitor, cândva, mi-ar fi greu să refuz. Am avut discuții cu echipe din Superliga, dar discuțiile concrete le-am avut în iarnă.

Dinamo trebuia să fie peste linia barajului dacă ne luam după rezultatele din sezonul regulat, dar în play-out nu a avut rezultatele așteptate și merită locul pe care îl are. E strigător la cer să primești gol în prelungiri când joci fiecare meci cu sabia deasupra capului, au pierdut puncte total aiurea”, a explicat Niculescu la ”DigiSport Special”, ieri.

U Cluj - Dinamo 3-3. Kopic recunoaște că salvarea dinamoviștilor nu mai ține doar de ei: „Va trebui să câștigăm cu UTA și să vedem ce se va întâmpla”

Citește și alte știri:

VIDEO Gigi Becali anunță că e aproape de transferul verii: „Sunt 90% șanse să se facă”

Protocolul UEFA, încălcat FLAGRANT în timpul semifinalei de Champions League

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (30)
atthur
atthur  •  12 Mai 2024, 21:03
Postat de stelist.analfabet.si.ticalos pe 09 Mai 2024, 14:50

Gigist grețos, semidoct si nemoderat de gsp.ro! Iți pierzi timpul pe aici, ești inutil si puți a hoit. Stelist perfect! Rușinea poporului roman!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

racetrack
racetrack  •  10 Mai 2024, 13:28
Postat de istet10 pe 09 Mai 2024, 20:46

Trebuia sa fie buni din sezonul regulat. A adus odihniti, capabili sa accepte orice angajament. Pe astia nu-i afecteaza retrogradarea. Sa le ceri sa-si rupa picioarele in ultimile meciuri e curata naivitate.

Nu spun ca n-ai dreptate, asa e. Dar sunt si niste circumstante acolo: in primul rand, lotul din tur era "petarda" rau de tot, slab, chiar era lot de divizia a doua. In al doilea rand, au avut si ghinion foarte mult. Sigur ca se poate explica si partial prin indolenta, dar totusi, numarul de puncte pierdute in prelungiri in playoff-ul asta e foarte mare. Daca macar 4 puncte din alea multe pierdute in extra time nu erau pierdute, adica mai putin de jumatate si deci o cota pe care rezonabil o poti atribui ghinionului, acum ar fi avut mult mai multe optiuni. Dar bineinteles ca asta e, toate echipele incearca sa se salveze, pe teren sunt intotdeauna doua, si una trebuie sa si piarda.

creeperno534
creeperno534  •  09 Mai 2024, 22:32

Indiferent de liga, R&W ramane alaturi de Dinamo!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează