FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV A lucrat la Steaua '86 și dezvăluie ce va discuta cu Gigi Becali: "Ce am făcut eu la Steaua a preluat şi marele Milan"

Articol de - Publicat joi, 20 septembrie 2018 09:02

Sensei Florentin Marinescu, care a lucrat la Steaua '86, dezvăluie ce vrea să discute cu Gigi Becali şi îl linişteşte pe Mihai Stoica: "Să nu creadă că îi dă cineva afară preparatorul fizic".

- Domnule Marinescu, bună ziua, vă căutăm fiindcă Gigi Becali a declarat că i-aţi propus o colaborare...
- Staţi, staţi, opriţi-vă! În primul rând, nu i-am propus nicio colaborare. I-am zis doar să stăm de vorbă într-o zi, dar nu să fiu preparator fizic. Dacă asta s-a înţeles, atunci e total greşit. Aşa cum am văzut şi alte discuţii greşite, complet tâmpite chiar.

- Care?
- Că eu aş fi fost colaborator la Steaua la jumătatea anilor '80.

"Eu am lucrat la Steaua, n-am colaborat"

- Şi n-aţi fost?
- E o diferenţă mare între a fi colaborator undeva şi a lucra zi de zi timp de 3 ani şi jumătate. Eu făceam parte din staff, zi de zi, reţineţi! O muncă fantastică pe care am făcut-o din 1985 până în 1988. Apoi, cred că mulţi sunt în eroare când cred că eu am fost preparator fizic la Steaua. Nici vorbă. Una e munca de preparator fizic şi cu totul altceva pregătirea psiho-fizică.

- Şi care e diferenţa?
- E simplu, partea fizică conţine o singură pregătire, cea fizică, pe când cealaltă presupune şi pregătire psihologică. Eu vin din artele marţiale, unde nu contează doar cât de bun eşti fizic, şi am implementat chestiunea asta la Steaua. Lucram mereu, vă repet, eu eram parte din antrenament, stăteam de vorbă cu oamenii, cu jucătorii, eram parte activă. Partea psihologică e cea mai importantă, cine susţine altceva habar nu are de ce e nevoie în sportul de performanţă.

"Nu le-a convenit, dar n-au avut de ales, venisem prin ordin"

- Credeţi că munca dumneavoastră a crescut nivelul acelei echipe formidabile?
- Eu vă spun doar atât. Primul care a adus chestiunea aceasta în fotbal, pregătirea psiho-fizică, am fost eu, la Steaua. Apoi, toate marile cluburi de afară au preluat şi ele acest model. Inclusiv marea echipă a Milanului.

- Jucătorii de atunci, antrenorii, au fost reticenţi în a vă accepta?
- Normal că au fost, însă n-au avut de ales.

- N-au avut de ales?
- Da, fiindcă eu venisem prin ordin, deci s-au supus. Nu au fost foarte deschişi de la început, unii nu erau de acord, dar pe parcurs, după ce s-au convins că ceea ce fac eu îi ajută, atunci au înţeles, s-au deschis şi m-au acceptat. Cum credeţi că a reuşit acea echipă să fie la un nivel atât de mare pe o perioadă atât de lungă? Şi toate rezultatele s-au obţinut cu un lot de 15-16 jucători, nicio accidentare gravă, toţi jucătorii stăteau mental formidabil.

"Gigi e un sufletist, vreau să-l ajut"

- Şi cu Becali ce aţi discutat?
- Mai nimic, eu eram în aeroport şi doar am schimbat 5 vorbe. I-am zis că după ce mă întorc în ţară, peste o săptămână, putem sta de vorbă, să-i explic unele lucruri. Mie chiar îmi pare rău de el fiindcă nu reuşeşte lucrurile pe care le vrea cu echipa, el e un sufletist şi puţini care au fost sau sunt patroni în fotbal au această calitate. Mulţi au intrat pentru a obţine alte avantaje, în schimb, Gigi chiar e sufletist şi de-asta vreau să-l ajut. Eu am anumite idei, am o experienţă de o viaţă, cu rezultate foarte bune în domeniu.

- Dar...
- A şi mai vreau să spun ceva, l-am văzut pe Mihai Stoica, a declarat că are cel mai bun preparator din Europa, probabil că s-a gândit că vreau să-i dau afară preparatorul. Să stea liniştit, fiindcă nu despre asta este vorba. Dacă Gigi va dori, vom avea o discuţie şi îi voi spune nişte lucruri deschis, chiar dacă va fi deranjat de ceea ce îi voi zice, poate că va înţelege că ar putea schimba nişte lucruri. În bine.

6 trofee a câştigat Steaua cu Marinescu în staff: Cupa Campionilor, Supercupa Europei, 3 titluri de campion şi o Cupă a României

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (3)
baruch
baruch  •  20 Septembrie 2018, 12:49

asta in primul rand i-a invatat sa se bata :) si sunt foarte serios. i-a invatat unde sa loveasca, cum sa se fereasca, cum sa cada. era antrenament de delta force. pai de aici venea si siguranta si tupeul lui lacatus, care le-a fracturat picioarele lui goikoetxea si camacho in celebrul meci cu spania, de n-au mai jucat aia fotbal niciodata. si asta fara ca arbitrul sa vada ceva. iar goikoetxea nu era oricine, era cel mai dur fundas spaniol, individul care l-a rupt pe maradona.

1552028481725614
Panda Sorin  •  20 Septembrie 2018, 20:19

@remarque Mai usurel cu remarcile mosule. Cine a vazut finala cu Milan stie ca s-a jucat in 89. Omul a spus clar ca a lucrat pentru militari intre 85 si 88. Nu-i nicio rusine ca Steaua a pierdut acea finala cu 4-0 deoarece si Real Madrid a incasat un 5-0 in semifinale de la acelasi Milan. Si Real avea jucatori, nu gluma: Butragueno, Hierro, Hugo Sanchez, Michel, Camacho (apropos, nu s-a retras dupa ciocnirea cu Lacatus).

remarque
remarque  •  20 Septembrie 2018, 15:10

Chestia asta ca Milan ar fi invatat de la Steaua e romantata tare. Milan cand a prins-o pe Steaua in 88 le-a dat 4 scurt. Si le mai dadea daca era nevoie, ai nostri erau pur si simplu pierduti fizic, psihic, tehnic. Cine a vazut meciul stie ce spun. Si asta in conditiile in care cu mai putin de o luna in urma Gullit fusese operat de menisc. Amintesc ca la noi, in acei ani o operatie de menisc insemna final de cariera, vezi cazul lui Balaci si a multor altora. Deci usurel cu cine de la cine a invatat.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează