Alte știri din fotbal
Știri din fotbal internațional
Reacție surprinzătoare a lui Robert Lewandowski despre Pep Guardiola: „Ca om, era un tip dificil”
0
Ruben Amorim, primul interviu după ce a semnat cu Manchester United: „După 5 minute, începi să te gândești”
0
Demisie la vârf! Disensiunile cu selecționerul i-au fost fatale
0
Dennis Man, față în față cu istoria! Jurnaliștii italieni au dezvăluit un detaliu-cheie despre viitorul românului
1
Lifestyle
Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”
18
Starul de 100 de milioane a apărut cu noua iubită la evenimentul monden al finalului de an » Blonda a atras toate privirile
7
EMOȚIE! Imagine înduioșătoare la România - Cipru, surprinsă la final de fotoreporterul GSP
12
O dansatoare profesionistă e noua Miss Universe 2024 » Cine a reprezentat România
2
Moscova a explicat cum i-a avertizat pe americani cu 30 de minute înainte ...
Libertatea
Premieră în bătălia pentru Cotroceni. Sociolog din Elveția: „Candidații ...
Adevărul
"Am greşit când am ales FCSB". Şi-a asumat transferul ratat: "Nu eram ...
ORANGESPORT
Are doar 18 ani și e o tânără speranță a motorsportului românesc: „Gata cu femeia la cratiță, bărbatul la muncă. S-au schimbat rolurile”
Iar spui tampenii ***: presedintele Clubului Sportiv ”Universitatea” Craiova (club de drept public la fel ca CSA), adica cel care da numele echipei din liga 1, este P.Badea, fost LIDER LOCAL AL PNL SI ACTUAL MEMBRU PNL. Clubul condus de el se afla intr-o asociere cu firma privata al lui Rotaru si Primaria Craiova. PNL-istul P.Badea a fost cel care a facut nenumarate presiuni la Olguta Vasilescu inca din 2012 (atunci cand FCU era dezafiliata) pentru acest nou proiect de la Craiova. Olguta insa s-a opus in prima faza, crezand in continuare in proiectele lui Mititelu. Ulterior a acceptat sa se implice alaturi de P.Badea. Deci lasati-o mai moale cu PSD-ul asta !!!
Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.
Baiatule documenteaza-te inainte sa emiti prostii....clubul Univ Craiova este 100% finantat in mod PRIVAT. Patronul cu majoritatea actiunilor este M. Rotaru (oltean de origine), care locuieste la Bucursti si are afaceri in toata tara. Ceilalti actionari (tot din Buc) au afaceri in special pe piata de capital. Clubul plateste 1o % din incasari pe bilete Primariei Craiova si 5% Clubului Sportiv de drept public (cel care ofera numele/marca echipei de fotbal). E vorba de o asociere intre trei entitati...dar in fine, poate e prea greu pentru mintea ta sa pricepi ! Mai citeste oricum si dupa sa vorbesti...
FORZA STIINTA, RESPECT!
esti dus!!!
Ptiu!
Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.
CSU Craiova este un club infiintat politic in urma cu 5 ani (la Bucuresti) de catre PSD, din ratiuni pur electorale. Prin urmare, este dependent de mediul politic actual din absolut toate punctele de vedere: influenta politica, bani publici, etc. Un astfel de club, listat pe bursa libera, este condamnat practic, mai devreme sau mai tarziu, la faliment.
Prabusirea pretului actiunilor nu duce prin ea insasi la faliment. Au probleme direct doar detinatorii acelor actiuni. Doar ca ea e declansata de obicei de probleme interne sau externe care afecteaza profitabilitatea si provoaca, la randul ei, alte evenimente (pierderea reputatiei, scumpirea accesului la finantare, etc.) care si ele scad profitabilitatea inca si mai mult. Ce vreau sa spun este ca ce a patit VW, de pilda, nu e din cauza ca era organizata ca societate pe actiuni. I se intampla indiferent de forma de organizare. E drept insa ca in cazul unei societati pe actiuni listata la bursa un eveniment care afecteaza profitabilitatea unei firme poate avea un efect de domino asupra intregii burse. Dar tine de riscuri asumate. Deci teoretic vorbind scaderea pretului actiunilor unei firme poate sa nu afecteze in niciun fel incasarile si profitul, intr-un caz ideal. Nu exista o relatia de cauzalitate directa intre active si profit in cazul niciunei firme. Ca dovada mamutii economiei romanesti, cu active uriase, dar falimentari, comparativ cu un start-up in IT, cu active reduse dar cu ditamai profitul. Insa, intr-adevar, pot aparea probleme de genul celor spuse de tine cu micul amanunt ca de obicei cand scade pretul actiunilor deja firma respectiva are probleme financiare. E drept, pretul actiunilor poate fi si manipulat, asta e alta discutie si e treaba autoritatii de reglementare.
Craiova nu primeste nici un leu de la autoritati. Le-au facut stadion asta e adevarat dar primaria nu contribuie financiar la bugetul clubului.
Chestia asta cu bursa e cu dus si intors; orice mic zvon prin presa, in mediul bursier sau in spatiul public privind anomalii finaciare si de etica economica, iti prabusesc actiuninile de te trezesti in faliment in doar 10 zile. Cazurile VolksWagen sau Siemens sunt notorii in Germania; actiunile acestora s-au prabusit brusc pe bursa din motivele amintite mai sus, insa astia sunt mamuti economici si industriali, cu resurse de a rezista unor astfel de cutremure pe piata bursiera si de a se reinventa intr-o perioada de timp critica. De aceea, ma indoiesc ca un club de genul CSU Craiova, cu bugetul alimentat in proportie de 70% din banii publici ai comunitatii locale si garantati strict de o anume formatiune/partid politic, ar avea o viata prea lunga pe bursa libera. Spre exemplu, e evident ca, daca, peste un an, alegerile locale din Craiova vor fi castigate de opozitie, sau esichierul politic al Romaniei va fi cu totul altul dupa alegerile parlamentare, actiunile pe bursa libera ale lui CSU Craiova se vor prabusi catastrofal si vor valora exact cat o ceapa degerata. Ori, asta inseamna faliment in secunda doi! Cele mai vulnerabile actiuni tranzactionate pe bursele nationale si internationale sunt ale societatilor ce functioneaza preponderent la butoniera unui partid politic; risca falimentul in fiecare moment. In categoria asta se inscrie, fara nicio indoiala, si clubul CSU Craiova!
E foarte posibil sa fie multe datorii la actionari pentru ca au un capital social destul de mic - 120000 lei. Deci probabil actionarii nu au subscris prea mult la capitalul social in schimb au imprumutat firma pentru a functiona - mai ales ca au avut in primii ani doar pierderi.
Conectează-te la contul tău pentru a adăuga comentarii.