FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - RAPID

CRONICĂ DE EDUARD APOSTOL FCSB - Rapid, mult zgomot pentru nimic » Remiză albă pe Arena Națională

Articol de , , , , , - Publicat duminica, 27 octombrie 2024 23:06 / Actualizat duminica, 27 octombrie 2024 23:12

FCSB - Rapid, derby-ul orgoliilor din runda cu numărul 14 a Superligii, s-a încheiat la egalitate, 0-0. Deși înțesată de ocazii, partida nu a produs nici un gol, iar concitadinele se mulțumesc cu câte un punct.

Cronică de Eduard Apostol » FCSB - Rapid s-a încheiat cu o remiză albă, 0-0, și datorită paradelor lui Siegrist și a fazei salvatoare a lui Radunovic

FCSB - Rapid a început aprig, în forță, fără tatonări. Un meci mai plăcut ochiului decât Dinamo - FCSB (0-2) de acum o săptămână, un fotbal cu ocazii, cu cel puțin una-două viteze în plus.

Boupendza - ratare ireală, Siegrist - cu mănuși fermecate

În prima repriză, am asistat la dubla-ocazie și ratarea monumentală a lui Boupendza, și la paradele remarcabile ale lui Siegrist, rapidistul refuzându-le golurile lui Olaru, în două situații, și Octavian Popescu.

Petrila a încercat să-și impună jocul în fața lui Ngezana, dar a rămas doar cu dorința, apărătorul roș-albaștrilor oferindu-i o lecție defensivă impresionantă.

Bounpendza a coborât foarte mult, de multe ori, pentru a ajuta la faza defensivă. Și el, și Njie sunt reactivi, chiar dacă trebuie să-și regleze tirul. Njie (11) i-a luat măsurile lui Târnovanu, fructificând o eroare a lui Dawa. Bun mijlocul Rapidului, dar benzile, în special cea unde a fost Onea, căpitan în premieră, a fost vai și amar.

Acolo, au presat campionii, de acolo au venit cele mai mari ocazii ale roș-albaștrilor. Rapid a ratat incredibil: Njie (15), unu la unu cu Târnovanu, pentru ca apoi Boupendza, cu toată poarta goală, din zonă centrală, să reia artistic și indolent, bătându-și joc de o ocazie rară.

FCSB a apăsat accelerația și s-a resimțit. Băluță (29) s-a trezit cu mingea la picior, în centrul careului, după o respingere în față a lui Siegrist, dar n-a știut ce să facă.

5parade a avut Siegrist în prima repriză a confruntării

Elvețianul a reușit apoi o suită de parade, una mai spectaculoasă și mai eficientă ca alta: a blocat șuturile plasate ale lui Olaru (30 și 45+3) și Octavian Popescu (45+1).

FCSB a controlat partea secundă, dar Radunovic a salvat echipa!

Repriza secundă n-a mai oferit acel fotbal generos din prima parte. Rapid s-a retras, FCSB a avansat. Rapid a încercat o lovitură norocoasă pe contraatac, FCSB a simțit că poate da lovitura. Inclusiv încercând șuturi de la distanță. Olaru a vrut să-și impună jocul, să fie exemplu pentru toți ai lui. Doar că în afară de Tavi Popescu, ceilalți nu prea au ținut ritmul.

Miculescu a trecut în banda dreaptă, din momentul în care a apărut Daniel Popa pe teren, din minutul 56, iar Florin Tănase a coborât mai mult, în zona mediană, lângă Șut. Apropo, optarul roș-albaștrilor a avut o reluare cu călcâiul, de finețe, atipică pentru el care se ocupă cu descompunerea fazelor adverse, foarte aproape de a înscrie un gol de suflet în minutul 51.

În criză de spațiu, timp și fotbal, s-au amplificat nervii. Tănase și Onea și-au băgat mâna în gât, Boupendza a avut ceva de împărțit cu Olaru.

Din amorțeala în care intrase, Rapid era să dea mare lovitură: la un atac prelungit, mingea i-a venit pe șut în centru lui Emmers, acesta a calibrat bine șutul, dar Radunovic a fost imperial!

Daniel Popa (82) i-a exasperat pe toți în roșu și albastru, începând de la Octavian Popescu ce l-a servit ideal, cu un șut anorexic din lateral stânga.

FCSB a controlat a doua repriză, dar nu a mai repetat ocaziile de poartă din prima parte. În schimb, stând la cutie și așteptând, Rapid a replicat tăios. O remiză corectă.

FCSB - Rapid 0-0

Final de partidă. Mult zgomot pentru nimic, 0-0.

Minutul 90+6: Ultima fază a partidei, lovitură liberă pentru FCSB, fără finalitate însă.
Minutul 89: Giuleștenii obțin o lovitură de la colț, la finele unui atac prelungit. Șutul lui Manea este blocat de Radunovic.
Minutul 87: Ultima schimbare la Rapid. Micovschi îi ia locul lui Petrila.

Minutul 83: Schimbare în garnitura roș-albastră. A intrat Musi, a părăsit terenul Miculescu.
Minutul 82: Lansat ideal de Tavi Popescu, Daniel Popa a marcat „turcesc”. Notăm o nouă șansă pentru FCSB.
Minutul 76: Radunovic, Salvatore Della Patria! Dobre l-a servit perfect pe Emmers. Din 8 metri, acesta a încercat să finalizeze plasat, însă Radunovic s-a opus, punând gheata și păstrând tabela imaculată.
Minutul 74: Torpila lui Olaru trece peste poartă. Alhassan va intra și el.

+45 FOTO

Minutul 70: Radunovic a încercat să replice execuția lui Latovlevici dintr-un derby cu Dinamo, disputat în urmă cu mai bine de un deceniu în urmă, însă a izbutit doar să înalțe balonul în peluză.
Minutul 65: Cadența fazelor ofensive s-a diminuat în partea secundă. În primele 20 minute, rapidiștii nu au contat în atac, roș-albaștrii dominând teritorial. Secvențele de posesie ale trupei lui Marius Șumudică sunt întrerupte brusc de fundașii campioanei.
Minutul 63: Olaru este în zi de șut. S-a întors, a scos din joc un adversar și a șutat spre poarta lui Siegrist, însă execuția sa a ratat de puțin ținta.

Minutul 60: Alex Dobre, cel care a reușit o „doppietta” cu Farul (5-0, etapa trecută), își face apariția pe teren.
Minutul 56: Pentru a doua oară, Istvan Kovacs întrerupe partida din cauza materialelor pirotehnice aruncate la firul ierbii. Prima oară, protagoniști au fost suporterii celor de la FCSB. De această dată, rapidiștii au încurcat chiar o acțiune ofensivă a trupei lui Marius Șumudică, care pregătește o înlocuire: Alex Dobre. Centralul i-a chemat la discuții pe delegații celor două echipe.
Minutul 55: Centrarea precisă a lui Radunovic l-a avut drept destinatar pe David Miculescu, însă lovitura sa de cap trece peste. Prima schimbare și la FCSB. Daniel Popa îi ia locul lui Alex Băluță, cel care a avut o prestație ștearsă în această seară.

Minutul 51: Șut, aproape de a deschide scorul cu o execuție de finețe. Olaru a executat excelent un corner, iar devierea mijlocașului cu călcâiul a fost aproape de a se scurge în „ațele” porții aflate în apropierea porții dinspre Bulevardul Badarabia.
Minutul 46: Istvan Kovacs scoate din buzunar și primul cartonaș al partidei! Clinton N'Jie, fostul atacant al celor de la Marseille, Spurs sau Lyon, a fost recipientul acestuia.

A început mitanul secund. Fără schimbări la pauză.

În cadrul intervenției de la pauză din ediția specială de GSP Live, fostul goalkeeper Răzvan Stanca a evidențiat prestația portarului rapidist Siegrist: „Scorul de 0-0 se datorează intervențiilor pe care cei doi portari le-au avut, cu un plus pentru al Rapidului, care a avut mai mult de furcă. Ocazia lui Miculescu, acel șut cu acea traiectorie ciudată, mi s-a părut cea mai grea fază pentru Siegrist.

Adrian Iencsi, un rapidist pursânge, e de părere că „Șumudică a pregătit bine partida”: „A fost un 0-0 dinamic, cu două echipe care și-au creat ocazii. O posesie superioară la FCSB, dar am văzut un Rapid mult mai organizat defensiv și periculos pe contraatac. Șumudică a pregătit bine partida știind că jucătorii FCSB-ului vor încerca să paseze și să riște”, a opinat fostul fundaș.

Final de primă repriză. 0-0 pe Arena Națională, însă gradul de spectaculozitate a fost la cote înalte.

Minutul 45+1: Siegrist, one-man show. Șutul lui Tavi Popescu de la marginea careului a fost respins extraordinar de elvețian.
Minutul 44: Ambele echipe, cu bateriile descărcate în finalul primei părți.
Minutul 35: Probleme pentru Marius Șumudică. Kait și Petrila acuză probleme medicale. Kait nu a mai putut continua, fiind înlocuit de Emmers.

Minutul 30: Siegrist, omul meciului până în acest moment. Tavi Popescu l-a servit perfect pe Darius Olaru la punctul cu var, însă execuția previzibilă a căpitanului roș-albaștrilor a fost salvată fără probleme de blondul din „Țara Cantoanelor”.
Minutul 29: Boupendza ghidează balonul până în marginea careului advers, însă șutul deviat al lui Kait, inclus în ultimă fază în lotul lui Marius Șumudică, nu a pus probleme. Imediat după, o fază a lui Băluță a creat panică în defensiva rapidistă.
Minutul 24: Rapid încearcă să construiască prin mingi lungi și filtrante, însă blocul defensiv al roș-albaștrilor stopează oficient orice tentativă a oaspeților. Notăm un plus de agresivitate pentru giuleșteni.

Minutul 20: După zece minute explozive, observăm o acalmie în joc, cel puțin în aceste momente.
Minutul 18: Marius Șumudică, prima reacție nervoasă. S-a certat cu arbitrul de rezervă și cu tușierul, cerând fault la o intervenție a lui Radunovic în colțul terenului. Până la acea fază, antrenorul Rapidului a fost calm, urmârind meciul cu mâinile în buzunar. În contrast cu omologul său, Elias Charalambous, care se agită în permanență la marginea terenului.
Minutul 16: Ne mutăm imediat la poarta cealaltă. Băluță trage din unghi, iar mingea se scurge în plasa laterală a rapidiștilor. Ritm excelent în primul sfert de oră al disputei.

Minutul 15: DUBLĂ OCAZIE URIAȘĂ PENTRU Rapid! Petrila îl lansează excelent pe N'Jie. Acesta nu reușește să îl învingă pe Târnovanu în situație de unu la unu. Mingea a ajuns la Boupendza, care nu a reușit să finalizeze cu poarta goală. Una dintre cele mai mari ocazii din actuala stagiune.
Minutul 11: Giuleștenii profită de două inexactități ale lui Dawa și îl încearcă, în premieră, pe Târnovanu, însă șutul lui N'Jie nu i-a cauzat probleme goalkeeper-ului convocat de Mircea Lucescu la ultima acțiune a primei reprezentative.
Minutul 8: O nouă intervenție în contul lui Siegrist. Olaru trage de la marginea careului, însă blondul dintre buturile Rapidului respinge în corner. De această dată, Istvan Kovacs l-a și acordat. FCSB începe mai bine meciul, fiind în forcing ofensiv.

Minutul 6: Octavian Popescu iese la rampă. Extrema a creat panică în defensiva giuleșteană. Corner pentru FCSB.
Minutul 2: Șansă mare pentru FCSB! David Miculescu a încercat să îl surprindă pe Siegrist cu o execuție din unghi, însă goalkeeper-ul elvețian a fost pe fază.

A început partida. Atmosfera de pe Arena Națională este de-a dreptul electrizantă. Momentan, rapidiștii domină fondul sonor, în timp ce suporterii roș-albaștrilor afișează o scenografie în miniatură.

FCSB - Rapid, mult zgomot pentru nimic » Remiză albă pe Arena Națională
Scenografia suporterilor de la FCSB.

Rapidiștii au avut și un răspuns la scenografia roș-albaștrilor, cu aluzie la cea a celor de la FCSB sponsorizată de o casă de pariuri, din urmă cu câteva luni.

FCSB - Rapid, mult zgomot pentru nimic » Remiză albă pe Arena Națională
Răspunsul rapidiștilor la scenografia celor de la FCSB

FCSB - Rapid, echipele de start:

FCSB (4-3-3): Târnovanu - Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic - Olaru, Șut, Fl.Tănase - Băluță, Miculescu, Oct.Popescu
Rezerve: Vlad, Pantea, Panțîru, Chiricheș, M. Popescu, Ștefănescu, Edjouma, Alhassan, Phelipe, Musi, Popa, Baeten
Absenți: Daniel Bîrligea (suspendat)
Antrenor: Elias Charalambous

Rapid (3-4-3): Siegrist - Manea, Ignat, Pașcanu - Onea, Kait, Christensen, Borza - N'Jie, Boupendza, Petrila
Rezerve: Aioani, Blazek, Braun, Gojkovic, Emmers, Vulturar, Grameni, Micovschi, Pop, Hasani, Dobre, Burmaz
Absenți: Jakub Hromada (suspendat), Cristi Săpunaru (accidentat)
Antrenor: Marius Șumudică

Arbitru: Istvan Kovacs
Asistenți: Mihai Marica și Ferencz Tunyogi
Arbitru VAR: Cătălin Popa
Asistent VAR: Andrei Constantinescu
Rezervă: Cristian Moldoveanu
Observator: Augustus Constantin

Update, ora 20:50. „FCSB pleacă cu prima șansă”, a opinat Marius Șumudică

„Îmi era dor de un derby. Atmosfera va fi încinsă. Oricine vrea să trăiască un altfel de meci. Am pierdut doi jucători din axul central, care ne puteau oferi echilibru. În ultima perioadă, Kait s-a antrenat doar două zile. Suferim din acest punct de vedere. Sper ca titularii să demonstreze că merită să îmbrace tricoul echipei noastre.

Nu aștept nimic de la jucătorii din față, nu am mizat niciodată pe individualități. Trebuie să avem dorință. Într-un astfel de joc, misiunea mea dispare. Ei trebuie să se autodepășească și să înțeleagă ce înseamnă un derby. FCSB pleacă cu prima șansă”, a spus și Marius Șumudică, înainte de blockbuster-ul de pe Arenă.

Update, ora 20:45. Toate premisele pentru spectacol

Gazonul de pe Arena Națională, recent schimbat, se prezintă în condiții optime, iar vremea este excelentă pentru fotbal. La ora partidei, termometrele vor indica în jur de 12 grade în Capitală, fără precipitații.

Update, ora 20:40. Mihai Stoica: „Se poate spune că am dezvoltat un complex cu Rapidul”

„Așteptăm în jur de 40.000 spectatori. Statisticile contează prea puțin înaintea unor astfel de meciuri. Se poate spune că am dezvoltat un complex. M-am bucurat când a plecat Papeau, el ne-a năucit. Se poate întâmpla orice, însă ne dorim să oprim această serie de invincibilitate a Rapidului cu noi.

Dacă nu mă înșeală memoria, ultima noastră victorie a noastră a fost aici. A fost primul meci pentru Pintilii în postura de antrenor. Dacă nu câștigam, el nu ar mai fi rămas. Florin Tănase s-a antrenat săptămâna asta, e bine. Adrian Șut a venit vineri dimineață, s-a antrenat vineri și sâmbătă. Sigur, e marcat de strategia petrecută, însă, cum și-a dorit și tatăl lui, va fi pe teren. Sper să facă un meci bun și să poată dedica un rezultat important părintelui dispărut în urmă cu câteva zile”, a declarat MM Stoica, înaintea partidei.

Va fi un meci de mare intensitate. Sper să fim în varianta noastră optimă astăzi și să facem un meci bun. În astfel de jocurile, există multe lucruri importante, concentrarea fiind unul dintre ele. Trebuie să ne arătăm calitatea în teren.

- Elias Charalambous, antrenor FCSB, înainte de derby-ul cu Rapid

Update, ora 20:35. Imagini de la încălzirea roș-albaștrilor

+8 FOTO

Update, ora 20:30. Prefața derby-ului dintre Rapid și FCSB la ediția specială de GSP Live, cu Răzvan Stanca și Adrian Iencsi

Va fi o partidă interesantă. Vom urmări două echipe într-un moment foarte bun. FCSB a făcut o partidă excelentă cu Dinamo, iar Rapid cu Farul. Ambele vin după victorii. Vreau să insist puțin pe Rapid. Înaintea partidei cu Farul, nu erau într-un moment tocmai bun, au și schimbat sistemul, într-unul cu trei fundași.

Am văzut o diferență în atitudine la Rapid, foame de rezultate, lucru pe care nu l-am mai văzut de mult timp la Rapid. FCSB nu a făcut o partidă bună în cupele europene, pierzând cu 4-0. Au folosit și un sistem diferit, 4-2-3-1, însă vor juca în 4-3-3 astăzi, sistemul lor obișnuit. Pentru partida cu Rangers, cei doi din linia mediană, Alhassan și Edjouma, nu au făcut față, pare că nu s-au integrat în jocul echipei.

- Adrian Iencsi

Update, ora 20:25. Imagini de la încălzirea trupei lui Marius Șumudică

+8 FOTO

Update, ora 20:20. Teodora Stoica, prezentă la derby

FCSB - Rapid, mult zgomot pentru nimic » Remiză albă pe Arena Națională
Teodora Stoica, prezentă la derby

Teodora Stoica, fiica lui Mihai Stoica, o prezență comună la partidele FCSB-ului, a ajuns la Arena Națională, cu aproximativ trei sferturi de oră înaintea startului. Aceasta este responsabilă cu social media în cadrul clubului.

Update, ora 20:10. Lixandru, prima apariție după intervenția chirurgicală

+13 FOTO

În timpul spectaculoasei victorii cu PAOK de pe „Toumba”, Mihai Lixandru, om de bază în linia mediană roș-albaștră, a suferit o accidentare care îl va ține departe de gazon o jumătate de an: ruptură a ligamentelor încrucișate.

La începutul lunii în curs, acesta a suferit o intervenție chirurgicală la Roma. În plin proces de recuperare, cu piciorul imobilizat, s-a prezentat la porțile Arenei pentru a își susține coechipierii, fiind însoțit de iubita sa.

Update, ora 20:05. Primele imagini cu suporterii

+4 FOTO

Arena Națională înceapă să resimtă atmosfera de derby. „Rapid ne leagă”, un mesaj de pe o „japoneză” din sectorul oaspeților, iese în evidență.

Update, ora 20:00. Invazie giuleșteană pe Arenă

+8 FOTO

Contingentul consistent al giuleștenilor își face simțită prezența la porțile peluzei dinspre bulevardul Pierre de Coubertin. De multe ori, a fost invocat conflictul de la distanță dintre oficialii celor două formații privind împărțirea biletelor pentru meciurile directe. De data aceasta, rapidiștii nu sunt nevoiți să privească partida de la inelul superior al celui mai mare stadion al țării.

Fondul sonor? Împânzit de veșnicele insulte la adresa rivalei. Pe ritmurile „Samba Rapid”, giuleștenii nu au negliajt totuși să își exprime și dragostea față de propria echipă.

Update, ora 19:40. Primele imagini cu roș-albaștrii de la firul ierbii

+11 FOTO

După derby-ul câștigat cu Dinamo în runda precedentă, atmosfera în cadrul angrenajului roș-albaștru este una dezinvoltă, chiar dacă piedica de la jumătatea săptămânii (0-4 la Glasgow) încă reverberează în tabără campionilor.

Mai mult, roș-albaștrii nu au mai câștigat un derby cu giuleștenii de 721 zile, din 6 noiembrie 2022: 3-1 pe Arena Națională, cu o prestație de gală a lui Cordea, Compagno și Octavian Popescu. Va transcende forma excelentă a roș-albaștrilor și complexul Rapid?

Update, ora 19:25. Campionii au ajuns, la aproximativ o jumătate de oră după rapidiști

+18 FOTO

Roș-albaștrii au fost întâmpinați de mai mulți suporteri la porțile celui mai mare stadion al țării, fiind încurajați frenetic. Atmosferă degajată în rândul elevilor lui Elias Charalambous.

Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație al roș-albaștrilor, a condus delegația campioanei en-titre. Dintre jucători, Șut, cel care revine pe gazon după tragica pierdere a tatălui său, Băluță, Ștefănescu și Crețu, devenit un adevărat „cult hero” pentru suporterii trupei în roșu și albastru, au fost cei mai aclamați.

Update, ora 19:15. Rapidiștii, în inspecție la firul ierbii

+9 FOTO

Notăm schimbarea în atitudine la Christopher Braun. Dacă sub comanda lui Neil Lennon, era în centrul atenției, fiind căpitan, în mandatul lui Șumudică, și-a pierdut atât banderola, cât și postul de titular. Onea îi este preferat în garnitura de start și în această seară.

Update, ora 19:00. Conduși de Marius Șumudică, rapidiștii au ajuns la Arenă

Cu două ore înaintea primului fluier al lui Istvan Kovacs, trupa din Grant a ajuns prima la Arenă.

Excentricul tehnician al Rapidului, Marius Șumudică, cu norocoasă geacă albastră Burberry de la meciul cu Farul în mână, pare relaxat înaintea derby-ului.

+2 FOTO

Update, ora 18:40. Primii fani, la porțile Arenei

Cu douǎ ore şi 30 de minute înainte de startul meciului câteva sute de fani se aflǎ la Arena Naționalǎ şi aşteaptǎ deschiderea porților.

Foarte multe familii, fani de toate vârstele, femei şi bārbați deopotrivă. Ultraşii celor două încă nu și-au făcut apariție. Ora 19:00 este cea la care accesul suporterilor va fi permis.

Bătălia mesajelor dintre ultrașii celor de la FCSB și Rapid a început încă de dinainte de startul derby-ului bucureștean. Cu două ore înainte de startul partidei, reporterii Gazetei Sporturilor au surprins scenele desfășurate în afara stadionului, cu suporterii prezentându-le forțelor de ordine câteva dintre bannerele care vor fi afișate pe durata partidei. 

În jurul orei 19:00, mai mulți jandarmi supravegheau unul dintre bannerele pregătite de către suporterii din Peluza Nord a roș-albaștrilor. Mesajul lui avea un conținut incisiv: „Tricouri vișinii decolorate, pantaloni de stofă şi ciocate”. 

Update, ora 18:15. Aerul dens al derby-ului, tot mai apăsător

În proximitatea celui mai mare stadion al țării, emulația partidei dintre FCSB și Rapid începe să se resimtă. „Mușuroaie” de fani încep deja să își croiască drum către porțile Arenei Naționale. În jur de 40.000 spectatori sunt așteptați pentru derby-ul rundei cu numărul 14.

Un suporter junior al roș-albaștrilor, care nici nu a prins celebrele victorii cu Ajax sau Chelsea, oferă un pronostic îndrăzneț: „Batem cu 3-1! Tavi Popescu va da două goluri!”.

Update, ora 16:00. Jambor, out din lot pentru FCSB - Rapid

În ziua meciului cu FCSB, Marius Șumudică a anunțat cu ce lot va aborda partida. Timotej Jambor (21 de ani) nu a fost inclus pe listă, la fel ca în etapa trecută, cu Farul, când Rapid a câștigat cu 5-0.

Slovacul, internațional U21, pare că are minutele numărate în Giulești. De la venirea lui Boupendza, el nu a mai prins lotul. Jambor are zero goluri și un assist în 10 meciuri de Superliga, în care a bifat 355 de minute.

Update, ora 14:00. Răzvan Onea va fi căpitanul Rapidului cu FCSB

În absența lui Cristian Săpunaru, accidentat, Răzvan Onea va purta banderola de căpitan la Rapid. Fundașul dreapta a avut o prestație apreciată etapa trecută, la 5-0 cu Farul.

FCSB - Rapid, mult zgomot pentru nimic » Remiză albă pe Arena Națională
Răzvan Onea, în acțiune / foto: Imago Images

Update, ora 13:30. Câți spectatori vor fi prezenți la derby

Din informațiile GSP, fanii roș-albaștrilor au cumpărat peste 35.000 de bilete. În acest număr nu sunt adăugate și tichetele achiziționate de galeria celor de la Rapid, care a primit o peluză întreagă, adică aproximativ 8.600 de bilete.

Update, ora 12:30. Ultrașii Rapidului își ironizează rivalii

În această noapte, suporterii Rapidului au afișat mai multe mesaje ironice în București, unul chiar la intrarea în complexul care va găzdui derby-ul.

FCSB - Rapid, mult zgomot pentru nimic » Remiză albă pe Arena Națională
Mesajul afișat de rapidiști la Arena Națională

„No scarf, no entry” (Fără eșarfă, fără acces) a fost bannerul de la Arena Națională, o trimitere la faptul că Peluza Nord a celor de la FCSB a obligat fanii obișnuiți să cumpere o eșarfă în valoare de 15 euro pentru a avea acces la Rangers - FCSB.

FCSB - Rapid, mult zgomot pentru nimic » Remiză albă pe Arena Națională
Altă ironie a giuleștenilor

Update, ora 11:00. Kait a prins foaia de joc

Din informațiile GSP, Mattias Kait, fotbalist incert în săptămâna derby-ului cu FCSB, a prins lotul Rapidului. Giuleștenii vor publica foaia oficială în jurul orei 14:00.

Elias Charalambous: „Nu facem nimic diferit înaintea unor astfel de partide”

Va fi un alt joc cu Rapid, aceste partide sunt interesante, mai ales pentru suporteri. Va fi un meci dificil, dar mergem să-l câștIgăm. Jucătorii sunt gata să dea tot pentru cele 3 puncte, avem mare nevoie de ele. După o înfrângere, vrei să îți revii, avem ocazia de a face asta acum.

Nu trebuie să uităm ce facem în campionat, știu că întrebările voastre au tentă negativă, dar trebuie să ne concentrăm pe pozitiv. Parcursul nostru recent din campionat ne este favorabil. Bîrligea este suspendat, dar avem multe soluții, mulți jucători disponibili.

Florin Tănase va fi apt de joc și vom alinia garnitura de start optimă. Nu voi spune acum cine joacă, veți vedea mâine. Ne cunoaștem foarte bine adversarii, studiem și preparăm meciurile din timp. Avem ultimul antrenament azi, vom pune la punct și ultimele instrucțiuni de ordin tactic. Pregătim meciurile la fel, indiferent împotriva cui jucăm. Nu facem nimic diferit.


- Elias Charalambous, antrenor FCSB

Șumudică este precaut: „Nu cred că meciul cu Rangers este elocvent”

Nu știu cât va cântări deznodământul partidei cu Rangers. Va fi un derby, cu siguranță se vor motiva. Sunt o echipă bună, campioana țării. Ați văzut la ce nivel joacă, au ajuns în grupe. Nu mă așteptam la un asemenea scor, să piardă de o astfel de manieră.

Nu știu dacă e un meci elocvent, le-au lipsit mulți titulari. Cu siguranță vor avea altă față duminică. Sunt ferm convins că vor schimba, cu siguranță vor apărea jucători noi, trebuie să fim pregătiți. Încă nu am realizat nimic. Am câștigat un joc, dar dacă nu legăm mai multe rezultate bune, se uită foarte repede. Hromada este suspendat. Săpunaru și Kait, indisponibili.

Nu consider un avantaj faptul că am câștigat în ultimele meciuri. Rapid a bătut 4-0, apoi nu a mai câștigat niciun meci. Pierzând meciul de ieri de o astfel de manieră, cu siguranță se vor monta foarte bine. Joacă în fața suporterilor, vor să șteargă cu buretele acest insucces.


- Marius Șumudică, antrenor Rapid

721zile au trecut de la ultimul succes al roș-albaștrilor: 3-1 pe 6 noiembrie 2022 (Cordea, Compagno, Oct.Popescu / Dugandzic - penalty)

9eșecuri în 16 partide are Marius Șumudică cu FCSB, din postura de tehnician. În rest, 6 victorii (5 cu Astra, 1 cu FC Vaslui) și o singură remiză

5victorii în ultimele 6 partide directe are Rapid cu FCSB

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rapid, ofertă publică pentru titularul naționalei: „Îl vrem la iarnă! Ar juca într-un picior aici”
Superliga
Rapid, ofertă publică pentru titularul naționalei: „Îl vrem la iarnă! Ar juca într-un picior aici”
Dezgustător! Derapajul morbid al galeriei roș-albastre » Toate mesajele afișate de galerii la derby-ul FCSB - Rapid
Superliga
Dezgustător! Derapajul morbid al galeriei roș-albastre » Toate mesajele afișate de galerii la derby-ul FCSB - Rapid
Conflict între Șumudică și Charalambous la finalul derby-ului dintre FCSB și Rapid » Ce s-a întâmplat în drum spre vestiare
Superliga
Conflict între Șumudică și Charalambous la finalul derby-ului dintre FCSB și Rapid » Ce s-a întâmplat în drum spre vestiare

Cum arată un mic-dejun sănătos? O antrenoare născută în Siberia dă 3 variante simple: „Am văzut că aici nu prea se consumă”

Are peste 150 de medalii în România, dar se teme: „Mâncarea e scumpă, masajul e scump, sper să nu fiu nevoită să fac asta! Chiar cunosc pe cineva ...”


Comentarii (118)
Hitech
Hitech  •  28 Octombrie 2024, 00:55
Postat de Doar_Divizia_B pe 27 Octombrie 2024, 23:53

De ce ar plange cineva pentru ros albastrii care sunt campionii in exercitiu si singurii calificati in cupele europene?

Profil că după meciul de la Glasgow tu te-ai îmbătat de fericire la cât te duce mintea.

_Adrian_1
_Adrian_1  •  28 Octombrie 2024, 00:18
Postat de xhthu pe 27 Octombrie 2024, 23:47

Ca de obicei, steaua cu fotbalul, rapidistii cu antifotbalul, dar cand esti echipa mica te bucuri si la 1 punct scos cu autobaza. Noroc ca au portar.

Bietul gigist si universul ala paralel in care Rapidul e echipa mica, AIA PENTRU CARE CIOBANUL A ARUNCAT PE FEREASTRA MECIUL CU RANGERS :)) Cu toate defectele lui, ciobanul nu e asa inchipuit ca gigimea, ala stie foarte bine ca palmaresul lui cu Rapidul in sezonul trecut e ZERO victorii, UN egal si TREI infrangeri dintre care una cumplita si una nasoala, golaveraj general TREI LA ZECE :))

Doar_Divizia_B
Doar_Divizia_B  •  28 Octombrie 2024, 00:02
Postat de _Adrian_1 pe 27 Octombrie 2024, 23:34

Mie Boupenza mi-a placut, dar cred ca se poate scoate maxim de la el in sistem cu 2 atacanti, langa un varf mai speculativ. Depune enorm de mult efort si e greu sa ai luciditate maxima la finalizare cand faci recuperari la 20 de metri de poarta ta etc. In rest, le-am dat stingerea gigistilor, care au inghitit umilinta cu Rangers doar ca sa scoata un biet punct in meciul de "acasa" cu noi :))

Tu probabil ca ai dat stingerea in garsoniera unde stai cu chirie? :D

Vezi toate comentariile (118)
Comentează