Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu - Publicat marti, 19 ianuarie 2021 07:57 / Actualizat marti, 19 ianuarie 2021 10:08
Ce a pierdut FCSB: Marius Croitoru e convins că Denis Haruț (21 de ani), al cărui transfer l-au ratat roș-albaștrii, va deveni unul dintre cei mai buni fundași români.
- FCSB ajunsese la un acord cu FC Botoșani, urma să achite 700.000 de euro în schimbul apărătorului, iar moldovenii mai păstrau 20 la sută din profitul rezultat la un transfer viitor al jucătorului.
- Apoi Denis a refuzat să semneze cu roș-albaștrii, deranjat că-i fuseseră propuse două contracte, pe cinci ani fiecare, dintre care unul era semnat „în alb”, clubul avea dreptul să-l înregistreze oricând i-ar fi convenit
Denis Haruț a ratat transferul la FCSB, dar eșecul acelei afaceri nu șubrezește încrederea lui Marius Croitoru, antrenorul care l-a adus pe internaționalul de tineret de la Poli Timișoara.
Croitoru l-a importat pe Haruț din Banat într-un moment în care viitorul lui în fotbal era într-un mare pericol. Poli îi oferise debutul în prima ligă și ajunsese să-l folosească des, după care l-a scos din lot și l-a lăsat să se antreneze singur, drept pedeapsă fiindcă nu semna prelungirea contractului. Denis a petrecut o jumătate de an fără să facă parte din vreo echipă.
Tehnicianul de la Botoșani povestește că achiziționarea lui Haruț a fost însoțită de un pariu care i-a amuzat pe oamenii din jur, sceptici în privința unui jucător lipsit de experiență și de o cotă grozavă: „Când l-am adus la Botoșani am spus că va fi un jucător de națională. Multă lume râdea. Mă refeream la naționala mare, nu la «tineret»! Aceasta e convingerea mea și nu mă împiedică nimeni să susțin ceea ce cred!”.
Denis Haruț este „foarte inteligent, făcut pentru performanță!”
Croitoru îl caracterizează pe Haruț și, din descrierea lui, rezultă că FCSB chiar are de ce să regrete că nu a finalizat transferul: „E un jucător atipic, e cu mult mai matur decât indică vârsta lui. E un tip calculat, capabil să acopere posturi-cheie din echipă”.
„Cred că sunt singurul antrenor din campionat care folosește fundași centrali «under», Haruț și Chindriș, și nu îmi e teamă, am încredere în ei. Tinerețea lor îmi permite să le dezvolt calitățile, să-i ajut să progreseze. Haruț are o inteligență peste media fotbaliștilor tineri din campionat, e un băiat făcut pentru performanță”, mai crede tehnicianul de 40 de ani.
Denis Haruț „e fundaș central”
Haruț a apărut la Poli Timișoara ca fundaș dreapta, o poziție pe care a ocupat-o pe urmă și la FC Botoșani, la începutul carierei sale din Moldova, după care a fost mutat în centrul apărării. Care este postul cel mai bun pentru internaționalul de tineret.
Explică Marius Croitoru: „La Botoșani a jucat fundaș dreapta, fundaș central, mijlocaș central. Mutu l-a folosit și ca fundaș stânga în naționala de tineret. A acoperit cam toate pozițiile din apărare. În Kazahstan, în Europa League, l-am folosit ca inter în 4-3-3. Eu îl văd fundaș central, de aceea l-am și transformat în stoper, din fundaș dreapta. Poziția lui pentru viitor aceasta cred că este”.
De un an și jumătate, de când antrenez FC Botoșani, am reușit să vând jucători la CFR, la Craiova, la FCSB. Asta înseamnă că am și eu un merit, fiindcă am luat fotbaliști pe care nu prea-i voia nimeni și apoi au devenit interesanți pentru cluburile cu obiective mari - Marius Croitoru, antrenor FC Botoșani
Citește mai multe știri din Liga 1:
Toni Petrea trage un semnal de alarmă, înainte de Viitorul - FCSB: „Avem o problemă”
Budescu, declarații tari după egalul cu Craiova: „Joi ni se dezgheață picioarele! Sunt -15 grade”