FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Vine fuziunea? Ionuț Lupescu, luare de poziții în dezbaterea celor trei Dinamo: „Pe ei nu-i ia nimeni în serios! Celelalte să devină una singură”

Luptele identitare din Ștefan cel Mare continuă să macine suflarea dinamovistă +49   FOTO
Luptele identitare din Ștefan cel Mare continuă să macine suflarea dinamovistă

Articol de - Publicat luni, 29 aprilie 2024 17:02 / Actualizat luni, 29 aprilie 2024 22:11

Ionuț Lupescu, 55 de ani, președintele de onoare al Clubului Sportiv Dinamo, susține că și-ar dori ca, după finalizarea noului stadion, să existe un singur club care să poarte mai departe blazonul „câinilor roșii”. Chestionat pe marginea existenței celor trei Dinamo, fostul mare fotbalist a făcut lobby pentru o fuziune între echipa Ministerului și cea din Superligă, excluzând din ecuație team-ul lui Nicolae Badea din Liga 4.

Invitat recent la podcastul „Povestirile Sportului”, moderat de jurnalistul Ionel Stoica, „Kaiserul” Ionuț Lupescu, un fost candidat la șefia FRF, a vorbit despre luptele identitare din fotbalul românesc, unde Dinamo, împrăștiată în trei entități din trei ligi diferite, nu face notă discordantă.

„Înnebunesc de nervi!” » Golgheterul din anii '90 crede că retrogradarea ar fi sfârșitul pentru Dinamo: „Se fac alte echipe, poate te mai ajută ministerul”
DINAMO
„Înnebunesc de nervi!” » Golgheterul din anii '90 crede că retrogradarea ar fi sfârșitul pentru Dinamo: „Se fac alte echipe, poate te mai ajută ministerul”

Lupescu spune că piatra de temelie pentru renașterea lui Dinamo ar trebui să fie modernizarea complexului din Ștefan cel Mare, dezvoltând apoi asupra luptelor din culise dintre cele trei echipe cu această denumire: formația în insolvență din prima ligă, gruparea Ministerului, cea care aspiră la promovarea în Liga 2, și clubul lui Nicolae Badea din cel de-al patrulea eșalon.

Ionuț Lupescu, despre viitorul lui Dinamo: „Mai întâi infrastructura, apoi fotbalul”

„Am vrut să ajut fotbalul românesc când toată lumea spunea: «Stai în Elveția, că ți-e bine!». Am venit și nu s-a vrut. Țara a vrut, dar n-au vrut cei 200 și ceva de membri.

Acum, mi s-a făcut o onoare, am fost numit, printr-un ordin de ministru, președintele de onoare al CS Dinamo, acolo unde am crescut. Mă responsabilizează, vreau să reușesc, alături de conducerea Ministerului de Interne, să refacem Parcul Sportiv Dinamo, un parc de 23 de hectare unic în Europa, aflat într-o zonă fantastică.

Suntem cel mai mare club sportiv din România, trebuie să creăm condiții. E important ce vom face cu infrastructura, apoi vom vedea ce vom face și cu fotbalul”, a afirmat Lupescu, potrivit sursei citate.

Lupescu, despre cele trei Dinamo: „Pe cea din Liga 4 n-o ia nimeni în serios. Celelalte două sper să devină una singură”

Lupescu consideră că Federația Română de Fotbal poartă o doză însemnată de vină pentru apariția așa-numitelor „clone” din fotbalul românesc, pentru ca apoi să se pronunțe concret pe situația alambicată de la Dinamo.

„Cred că aici a greșit și Federația, când a acceptat, prin procesul de licențiere, să dea cuiva o titulatură asemănătoare cu cea a echipei de bază. A fost, poate, cea mai mare greșeală.

În ceea ce privește clubul Dinamo, sper, totuși, să fie oameni mai cerebrali. Noi n-am spus niciodată că suntem trei Dinamo. Suporterii sunt cei care decid. Ei sunt cei care merg și la handbal, merg și la alte sporturi. Familia Dinamo există.

Vine fuziunea? Ionuț Lupescu, luare de poziții în dezbaterea celor trei Dinamo: „Pe ei nu-i ia nimeni în serios! Celelalte să devină una singură”
Ionuț Lupescu

Ideal ar fi ca, atunci când se va face stadionul, în doi-trei ani, să avem un singur Dinamo, unul care să se bată, așa cum a fost obișnuit, pentru titluri și cupe europene.

Noi n-am făcut niciodată o diferență între cele trei. Poate ultima, care aparent nici nu există, din Liga 4... Pe aia n-o prea ia nimeni în serios... Dar sper ca la un moment dat celelalte două să fie una singură”, a mai spus Lupescu.

Dinamo, obligată să renunțe la actuala stemă?! Dănuț Lupu: „Este emblema domului Badea”

De parcă situația sumbră din clasament n-ar fi de ajuns, „câinilor” din Superligă le-a ajuns la urechi o informație deloc îmbucurătoare zilele trecute.

Eliberat din închisoare și ajuns între timp la ACS FC Dinamo, clubul lui Nicolae Badea din Liga 4, fostul mare fotbalist Dănuț Lupu i-a dat o veste teribilă formației conduse de Andrei Nicolescu și Eugen Voicu, pilonii Red&White Management.

Conform acestuia, echipa din prima ligă nu va primi dreptul, începând din sezonul viitor, să utilizeze celebra stemă cu câini, care i-ar aparține lui Nicu Badea, șeful de la Computerland, fost finanțator al roș-albilor.

Au apărut primele propuneri pentru noua siglă a lui Dinamo / Sursă foto: Facebook
Au apărut primele propuneri pentru noua siglă a lui Dinamo / Sursă foto: Facebook
Au apărut primele propuneri pentru noua siglă a lui Dinamo / Sursă foto: Facebook
Au apărut primele propuneri pentru noua siglă a lui Dinamo / Sursă foto: Facebook
+45 FOTO

Am înțeles că e o problemă și cu stema aia cu câinii, de la anul echipa din prima ligă n-o să mai joace cu ea. Este emblema domnului Badea”, a afirmat Lupu, potrivit Fanatik.

Nu-i o împrejurare de care Dinamo să fie străină, aceeași amenințare a pândit clubul și în 2022, anul precedentei retrogradări. Datele problemei erau similare, iar în primăvara acelui an chiar s-a organizat o amplă acțiune prin care fanii puteau propune noi logo-uri, pentru ca ulterior ei să voteze într-un amplu concurs noua siglă.

VIDEO Ultrașii lui Dinamo și-au pierdut răbdarea » Patriche a mers să îi înfrunte: „Vă place să vă bateți joc de noi? Iar ne retrogradați?!”

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV „Înnebunesc de nervi!” » Golgheterul din anii '90 crede că retrogradarea ar fi sfârșitul pentru Dinamo: „Se fac alte echipe, poate te mai ajută ministerul”

Croșeu după croșeu pentru Dinamo! Adio, siglă?! „E o problemă, n-o să mai joace cu ea”

Opoziția de la Dinamo iese la atac! Andrei Nicolescu, tras public la răspundere: „Ați omorât clubul! Acționari indolenți, încăpățânați fandosiți!” » Mesaj în 5 puncte

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (22)
88gore88
88gore88  •  01 Mai 2024, 10:02

Cum naiba ajung palmarese,embleme si trofee sa fie detinute de o persoana?Cazul de fata,un club ca Dinamo sta la mana lui Badea,el decide daca Dinamo are drept sa-si foloseasca numele,emblema si cel mai important,marketingul...

Final_Judge
Final_Judge  •  30 Aprilie 2024, 14:30

Au venit leprele talpaniste si au votat masiv la sondaj pt CS Dinamo, dar eu, ca dinamovist, prezent la toate meciurile e acasa, stiu foarte bine ca nu exista 3500 de dinamovisti care sa sustina echipa MAI. Daca e adevarat, unde sunt ei la meciurile lui CS Dinamo? Foarte probabil ca cele 2500 de voturi pt Dinamo Badea sunt ale *** ciobanului. Nu fratilor, Dinamo e una singura: cea din prima liga, care are la fiecare meci de acasa 6 - 7000 de suporteri, in timp ce alelalte doua nu strang 1000 de suporteri impreuna, tot sezonul, numarati de mai multe ori - HAI SA FIM SERIOSI!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

aspida
aspida  •  30 Aprilie 2024, 13:51
Postat de Gratian68 pe 29 Aprilie 2024, 22:33

Iarasi aveti nevoie de minister ? Iarasi aveti nevoie de bani publici ? Iarasi aveti nevoie de protectia militiei ? Degeaba, asta e adn vostru..bani publici..miliatia...luati-va de mana cu cealalta echipa care are un minister in spate, si dispareti..nu va ajunge cat rau a-ti facut fotbalului romanesc ?

Ce sa-i faci daca astia de la Dinamo n-au avut parte de un "investitor" ( in fapt, un camatar, care doar imprumuta echipa de fotbal cu bani ) care sa faca schimb de terenuri cu institutia statului si apoi sa se lafaie cu banii obtinuti fraudulos de la stat, mai exact cu banii statului. Nici finantari de la primarii nu au, nici primari care sa-i infiinteze, n-au parte nici de ordine de la comasati in favoarea lor, etc. Altii au parte de toate acestea si sunt foarte mandrii

Vezi toate comentariile (22)
Comentează