FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - CFR CLUJ

live de la ora 21:00 Petrolul - CFR Cluj, meci de care pe care în zona de play-off din Superligă » Echipele probabile + Cele mai bune cote

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 octombrie 2024, 11:08 / Actualizat sambata, 19 octombrie 2024 11:56

Petrolul și CFR Cluj se întâlnesc de la ora 21:00 într-un meci care se anunță a fi extrem de interesant. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaSport și DigiSport.

După primele 12 etape, Petrolul și CFR Cluj se află în zona de play-off a Superligii și sunt la egalitate de puncte. Ploieștenii sunt pe locul 6, cu 18 puncte în 12 partide, în timp ce echipa lui Dan Petrescu e pe locul 4, având un golaveraj mai bun, dar și un meci în minus.

live de la ora 21:00 » Petrolul – CFR Cluj

Petrolul – CFR Cluj, echipe probabile

Petrolul: Zima – Ricardinho, Stănică, Huja, Dumitriu – Keita – Rădulescu, Hanca, Jyry, Grozav – Tudorie
Rezerve: Eșanu, Papp, Bempah, Irobiso, Jahic, Mateiu, Moussaki, Radu, Roche, Tolea
Antrenor: Mehmet Topal

CFR Cluj:Popa – Rocha, Leo Bolgado, Sava, Camora – Djokovic, Keita, Tachtsidis – Deac, Munteanu, Korenica
Rezerve: Hindrich, Artean, Boben, Fica, Filip, Iacob, Abeid, Michael, Mogoș, Păun, Postolachi
Absent: Kamara (suspendat)
Antrenor: Dan Petrescu

Arbitru: Marcel Bîrsan // Asistenți: Vasile Marinescu, Radu Ghinguleac
Arbitru VAR: Florin Andrei // Asistent VAR: Adrian Popescu
Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești)

Petrolul și CFR Cluj caută să-și consolideze poziția în primele 6 din Superligă, mai ales că FCSB (16 puncte în 11 etape) a recuperat din distanță în ultimele runde. Trupa lui Dan Petrescu a avut evoluții oscilante în acest sezon, înregistrând până acum 5 victorii, 3 egaluri și 3 înfrângeri.

De partea cealaltă, Petrolul vine după o înfrângere, 1-3 cu UTA, care a pus capăt unei serii de 9 meciuri la rând fără înfrângere.

Obiectivul la CFR mereu este primul loc, dar anul ăsta trebuie să fim mai realiști. Eu am mai zis, chiar dacă nu ne convine. Principalul obiectiv trebuie să fie intrarea în play-off, la ce jucători am pierdut, mă refer la cei plecați și la cei accidentați. Campionatul e foarte greu, chiar nu am nicio idee cine va fi în play-off.

- Dan Petrescu

Cele mai tari statistici înainte de Petrolul – CFR Cluj

  • Prahovenii sunt neînvinşi pe teren propriu în acest sezon, palmaresul acestora acasă cuprinzând două succese (1-0 Rapid, 4-1 FC Hermannstadt) şi patru rezultate de egalitate.
  • 28 septembrie 2024, CFR-UTA 1-3 a fost singura înfrângere suferită de clujeni în precedentele şapte etape, interval în care au mai înregistrat patru victorii şi două remize.
  • Disputa va fi una specială pentru CFR Cluj, care va bifa meciul cu numărul 1.000 pe prima scenă din România, o bornă atinsă de-a lungul timpului doar de alte 14 echipe. În prezent, este formaţia din provincie cu cele mai multe titluri câştigate - opt.
  • Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 26 de ori, de şapte ori au câştigat prahovenii, de 12 ori s-au impus ardelenii, iar alte şapte partide s-au terminat la egalitate.
  • Palmares cu Petrolul gazdă: 13 jocuri - 5 victorii Petrolul - 3 remize - 5 succese CFR.
  • Primul meci a avut loc în ediţia 1969/70, la Cluj, pe 2 noiembrie 1969, CFR-Petrolul 2-1 (marcatori Marian Popescu, Vasile Soo / Dragu Bădin; antrenori Constantin Rădulescu, respectiv Constantin Cernăianu).
  • 6 iunie 1971, Petrolul-CFR 2-1, întâiul succes din contul prahovenilor în disputele cu feroviarii. Mircea Dridea a marcat golul doi al ploieştenilor, primul fiind reuşit Dragu Bădin. Clujenii au redus din handicap cu două minute înainte de final prin Augustin Ţegean.
  • Două remize albe s-au înregistrat de-a lungul timpului pe prima scenă, dintre care una pe terenul Petrolului (8 aprilie 1973).
  • Cele mai multe goluri s-au marcat pe 27 februarie 2023, Petrolul-CFR Cluj 2-5.
  • Cea mai recentă confruntare din Superligă: 3 februarie 2024, Petrolul-CFR Cluj 1-2 (Christian Irobiso / Kader Keita, Ciprian Deac).
  • De reamintit că, ultimul trofeu din vitrina prahovenilor, Cupa României 2012/13, a fost câştigat după o finală disputată în faţa adversarului din această rundă, Petrolul-CFR Cluj 1-0 (1 iunie 2013).
  • 27 de jucători au utilizat ploieştenii în acest sezon, dintre care Lukas Zima şi Marian Huja sunt integralişti.
  • Clujenii s-au bazat pe 30 de fotbalişti, 17 dintre ei contribuind la reuşitele ardelenilor cu cel puţin un gol şi / sau o pasă decisivă.
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Laurențiu Reghecampf semnează, după ce n-a mai antrenat de 6 luni: „Pentru familia mea”
Superliga
Laurențiu Reghecampf semnează, după ce n-a mai antrenat de 6 luni: „Pentru familia mea”
Schimbare iminentă de antrenor în Superliga?! Urmează ședința decisivă
Superliga
Schimbare iminentă de antrenor în Superliga?! Urmează ședința decisivă
Bănel Nicoliță nu se mai ascunde! S-a afișat pentru prima dată în public alături de noua iubită, după 4 ani de relație: „Ea mi-a fost alături și la bine, și la greu”
Stiri extrasport
Bănel Nicoliță nu se mai ascunde! S-a afișat pentru prima dată în public alături de noua iubită, după 4 ani de relație: „Ea mi-a fost alături și la bine, și la greu”

5 declarații ȘOC ale lui Constantin Anghelache, securistul „Eftimie Gelu”, cel care a adus Amigo în România: „Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții”

„Preluarea Stelei a fost o șmecherie!” » „Cârcotașul” Mihai Găinușă, dezvăluiri în GSP: „Când l-am văzut pe Zmărăndescu, m-am gândit: «Gata, asta e, îmi rupe o mână»”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează