Articol de Adrian Duţă - Publicat vineri, 11 octombrie 2024 14:08 / Actualizat vineri, 11 octombrie 2024 15:32
Mario Iorgulescu, fiul președintelui LPF Gino Iorgulescu, a scăpat de acuzația de omor. Judecătorii au schimbat încadrarea faptei în ucidere din culpă, potrivit Libertatea.
La Curtea de Apel Bucureşti a avut loc primul termen în dosarul în care fiul lui Gino Iorgulescu este REJUDECAT pentru omor. Iar judecătorii au luat decizia să schimbe încadrarea faptei în ucidere din culpă, care se pedepsește cu închisoare de la doi la 7 ani pentru accidentele rutiere.
În 2019, Mario Iorgulescu s-a urcat băut și drogat la volanul unei mașini de lux și a gonit cu 143 de km pe oră. A intrat pe contrasens și a lovit frontal mașina condusă de Daniel Vicol, care a murit pe loc.
Mario Iorgulescu a scăpat de acuzația de omor
În octombrie 2023, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Mario Iorgulescu la 13 ani și 8 luni de închisoare, acesta fiind acuzat de omor. Însă, în vara lui 2024, ÎCCJ a anulat decizia de condamnare și a cerut rejudecarea cazului.
Cazul a ajuns din nou pe masa Curții de Apel București, care a decis să schimbe încadrarea din omor în ucidere din culpă. Iar Mario Iorgulescu va beneficia de un verdict mult mai favorabil față de cel precedent, când fusese condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare.
Completul care va da noua sentință în dosarul lui Mario Iorgulescu este format din judecătorii Octavian Ionel Grozavu (președinte) și Ana Elena Dobre, a anunțat Libertatea, care a dat informații din sala de judecată.
Mario Iorgulescu a fugit în Italia după săvârșirea accidentului rutier, iar de atunci a fost plimbat prin mai multe clinici, susținând că are „afecțiuni medicale psihiatrice”. El nu a putut fi extrădat de statul român în ultimii 5 ani, deși au fost mai multe încercări ale autorităților.
Vă garantez că eu nu o să fac o zi de puşcărie. Pentru că sunt protejat de statul italian, care îmi recunoaşte actele medicale
- Mario Iorgulescu, în 2022, la Pro TV
De ce i-a fost anulată condamnarea lui Mario Iorgulescu la ÎCCJ
În vara acestui an, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că acest caz trebuia judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor, și l-a retrimis la Curtea de Apel, unde, de asemenea, a fost luată decizia de a trece la omor la ucidere din culpă
„Un eveniment este, în sine, fortuit, şi nu voit, are caracter imprevizibil. «Acţiunea» autorului (conducătorul auto) este asupra autovehiculului, acesta acţionând sistemul de accelerare a vitezei peste limita legală, cu consecinţa intrării în coliziune frontală cu autoturismul condus de victima căreia i-a cauzat decesul, elemente, de fapt, ce au valenţele unei fapte care, din punct de vedere obiectiv şi subiectiv, se încadrează în infracţiunea de ucidere din culpă”, au transmis judecătoarele ÎCCJ Lia Savonea şi Adriana Ispas.