FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CHIAJNA 1-0

Robert Dumitru, un arbitru ameţit » De ce n-au fost eliminaţi Bourceanu şi Creţu? A fost ofsaid la golul Stelei?

Articol de - Publicat marti, 24 iulie 2012 00:00 / Actualizat marti, 24 iulie 2012 01:41

"Centralul" Robert Dumitru a comis o mare eroare în finalul primei reprize, cînd nu l-a eliminat pe Bourceanu pentru o intrare criminală, apoi l-a iertat şi pe Creţu, de la Chiajna. Şi golul lui Rusescu a provocat discuţii aprinse


Meciul de aseară s-a jucat foarte tare, motiv pentru arbitrul Robert Dumitru să scoată des cartonaşul galben din buzunar pe parcursul primei reprize. A greşit însă grav în minutul 42, atunci cînd nu l-a eliminat pe Bourceanu.

Click aici pentru a vedea golul lui Raul Rusescu!

Căpitanul Stelei a avut o intrare violentă, direct pe picioarele lui Wellington, însă "centralul" a scos doar cartonaşul galben. Reluările TV însă au arătat că decizia corectă era cartonaş roşu pentru Bourceanu. Wellington a avut nevoie de 3 minute de îngrijiri medicale, după care a primit şi scuzele celui care l-a faultat. Scorul era atunci 0-0.

Faza din care s-a marcat unicul gol al meciului a fost şi ea ciudată şi greu de cîntărit, deşi la o primă vedere impresia generală a fost că atacantul era clar afară din joc. Rusescu a punctat din assistul lui Tănase, iar reluările n-au putut oferi un răspuns limpede la întrebarea "a fost sau nu ofsaid?". Asistentul Marinescu a lăsat jocul să curgă, dînd credit atacului. Adrian Porumboiu a intervenit la TV după meci şi a explicat: "Uitaţi-vă atent la imagini, veţi vedea că în momentul pasei lui Tănase, Rusescu este în spatele mingii. Gol corect, nota 10 pentru asistent". 

În minutul 62, după ce se făcuse 1-0, Robert Dumitru a greşit şi împotriva Stelei. Creţu a avut o intrare brutală asupra lui Tibi Bălan şi s-ar fi cuvenit să vadă cartonaş galben, şi fiindcă mai avea unul, trebuia eliminat, însă arbitrul l-a avertizat doar verbal. Abia în prelungiri a fost eliminat Creţu. 

"Cum să fie ofsaid? Vă spun eu, asistentul a făcut operă de artă la acea fază. Noi am fost cei dezavanatajaţi de arbitraj şi într-un mod grosolan. Dacă am fi fost lăsaţi în pace de arbitru, am fi cîştigat lejer acest meci. Dacă vom fi lăsaţi în pace de arbitri, vom lua titlu"
Mihai Stoica, manager general Steaua

Steaua a cerut 3 penalty-uri
Pe parcursul celor 90 de minute, roş-albaştrii au solicitat în 3 rînduri să primească lovitură de la 11 metri. Prima dată la un fault al lui Maxim asupra lui Bălan, însă incorectitudinea s-a produs în afara careului. Apoi, pe final, la un duel între Ghionea şi Tănase, dar reluările n-au edificat dacă se impunea penalty. A treia oară, în minutul 90, cînd Nikolici a căzut tot de lîngă Ghionea, părînd să fie împins, însă Robert Dumitru n-a acordat nimic.

ALTE ŞTIRI DIN GHENCEA
N-a pierdut postul, dar a pierdut banderola

Tătăruşanu a revenit printre titularii Stelei la meciul de aseară, după ce la ultimul amical, cu Litex Loveci, a fost lăsat rezervă de Reghecampf. Deşi a făcut parte din echipa de start, portarul n-a mai păstrat şi banderola de căpitan pe care o primise în cel de-al doilea stagiu de pregătire, după ce jucătorii îl votaseră în grup ca fiind cel mai nimerit să o poarte, confirmînd ceea ce a anunţat Gazeta Sporturilor în exclusivitate săptămîna trecută. Bourceanu a fost căpitan aseară.

Gazonul s-a stricat iarăşi

Suprafaţa de joc din Ghencea s-a prezentat aseară în condiţii foarte proaste. Pe lîngă faptul că pe porţiuni mari lipsea, gazonul era denivelat şi din acest motiv jucătorii au avut dificultăţi mari în a controla balonul. Terenul a fost refăcut în vara lui 2011 de către Ministerul Apărării, prin reînsămînţare, iar în returul sezonului trecut s-a prezentat foarte bine, atunci cînd Steaua a jucat acolo.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (135)
elpako
elpako  •  24 Iulie 2012, 17:38
Postat de vladdoox pe 24 Iulie 2012, 14:08

de paraschiv nu zice nimeni ca l-a calcat brutal pe balan in prima repriza...ma mir ca recunoscura ca trebuia eliminat cretu..la rusescu clar gol valabil,pentru ca nu era in fata mingii...ca sa nu mai zic de maxim care l-a aruncat la ultima faza a primei reprize pe balan in reclame si era clar galben si eliminare

=)) dak era in fata mingii inseamna ca era in pozitie buna? da-i drumu la CS k n-ai nici o treaba cu fenomenu asta :) ..CLAR OFFSIDE ..arbitru asta e omu stelei pis-a-mas pe steaua

calinescu_
calinescu_  •  24 Iulie 2012, 14:56
Postat de alpin pe 24 Iulie 2012, 10:04

Robert Dumitru e arbitrul de casa al Vasluiului. E Normal sa-si apere angajatul! Dar, furati de problema ofsaidului, nimeni nu observa ca Rusescu era singur-cuc in fata portii la acea faza!! Aparatorii Chiajnei s-au imprastiat care-ncotro, ca nu cumva sa-l deranjeze pe Rusescu.

UN COMENTARIU DECENT A UNUI BUN CUNOSCATOR .....!!!!

nttflox
nttflox  •  24 Iulie 2012, 14:44

Mai bine ati spune ca nu jucati nimic decat sa va plangeti de arbitrii. In stillul asta luati titlul la anul si la multi ani!

Vezi toate comentariile (135)
Comentează