Comentarii (30)
valah.redandblue
valah.redandblue  •  29 Februarie 2012, 11:46

Au tinut o noua adunare generala in ianuarie 1991, in care au infiintat o noua federatie cu 14 membri fondatori, intre care se numara si femeia de serviciu, cu 10 semnaturi false pe acel tabel... A fost o alta greseala. Nu s-a facut niciun transfer de pe vechea federatie pe cea noua. Niciun proces verbal, niciun inventar, nimic! Era vorba de foarte multe bunuri mobile si imobile care ar fi trebuit predate...", a povestit Mircea Pascu.

valah.redandblue
valah.redandblue  •  29 Februarie 2012, 11:45

Deci Mircea Sandu nu a devenit presedinte fiind votat de membrii fotbalului romanesc, ci a fost numit! In acel haos general s-a ridicat in picioare Koller, de la Baia Mare, si a cerut si un reprezentant al natiunilor conlocuitoare in conducerea FRF. L-au pus pe Kassai. Asa a luat fiinta aceasta federatie care conduce si acum fotbalul romanesc!

valah.redandblue
valah.redandblue  •  29 Februarie 2012, 11:45

Fraudarea alegerilor si numirea lui Sandu "96 de oameni au participat la acele alegeri. 50 au votat pentru Pascu, 46 - pentru Angelescu. Eram castigator clar. Dupa anuntarea rezultatelor, Cooperativa - adica Jean Padureanu, Vasile Ianul, Mac Popescu - a cerut ca voturile sa nu mai fie egale, conform statutului, ci echipele de Divizia A sa primeasca, fiecare, trei voturi! Da, dupa! Eu am contestat, dar fara sanse de reusita, pentru ca sedinta era condusa ilegal de Cornel Dinu. Politicul controla tot... Am reclamat ca nu s-a supus la vot cererea Cooperativei. Nu m-au bagat in seama. Pana la urma s-au dat doar doua voturi pentru fiecare dintre cluburile de Divizia A. Chiar si asa cas

valah.redandblue
valah.redandblue  •  29 Februarie 2012, 11:39

Ei sperau sa nu obtin rezultate. Dar la Mondiale am avut o participare mai buna ca oricand. Urma sa primim un milion de dolari de la FIFA pentru cele patru partide disputate. Milionul asta, daca ajungea pe mana mea, lua o destinatie in interesul fotbalului romanesc. Si atunci, in ciuda faptului ca fusesem ales pe patru-sase ani, asa prevedea statutul pe atunci, au declansat o alta Adunare Generala a FRF ilegala, prin ministrul Cornel Dinu. Aceasta sedinta putea fi pornita doar de FRF in niste conditii speciale... Fie de presedintele federatiei, fie de Biroul Federal, din motive foarte importante. Dar acea adunare generala din luna august 1990 a fost convocata de ministru. Tot ministrul a sel

valah.redandblue
valah.redandblue  •  29 Februarie 2012, 11:44

Am pregatit campania pentru Cupa Mondiala din Italia, unde grupa era foarte grea, cu URSS, Camerun si Argentina. Pe ei ii deranja teribil ca au pierdut alegerile. Cum nu aveau niciun alt argument de ordin profesional, moral sau sportiv, au obiectat ca fusesem conducator al federatiei in perioada comunista. Dar cine ridica problema asta? Cornel Dinu era ofiter la Ministerul de Interne, iar Mircea Angelescu - activist, membru de partid! E ridicol: oamenii astia au descoperit subit, dupa Revolutie, ca se trageau din familii cu simpatii taraniste! In schimb, eu chiar avusesem un trecut greu. Fusesem deportat in copilarie, impreuna cu toata familia, apoi facusem armata la detasamentele de munca f

valah.redandblue
valah.redandblue  •  29 Februarie 2012, 11:43

Asta, desi n-aveau nicio baza legala sa ma schimbe, pentru ca eu fusesem ales de membrii electori intr-o Adunare Generala a FRF. Mi-au spus ca sunt la dispozitia ministerului... In acelasi mod l-au indepartat si pe Dan Matei, secretarul general al FRF. In locul sau l-au pus pe Mircea Sandu, care pana atunci fusese responsabil de sectorul pentru copii. S-au declansat primele alegeri libere la fotbal, pe 13 februarie 1990. Am candidat si am castigat detasat, cu 260 de voturi, contra lui Andrei Radulescu, fost presedinte al federatiei la inceputul anilor 80 si sustinut de ministrul Angelescu. Radulescu a luat doar vreo 24 de voturi. Pe atunci erau cam 300 de electori la FRF.

valah.redandblue
valah.redandblue  •  29 Februarie 2012, 11:40

Asociaţia 21 Decembrie solicită o anchetă privind modul în care au fost folosiţi banii din conturile PCR şi UTC. Parchetului General să ancheteze modul în care au fost folosiţi banii existenţi la momentul Revoluţiei în conturile PCR, UTC (George Copos). Sumele respective se cifrau, în acel moment, la aproape 4 miliarde de dolari în cazul conturilor PCR, la circa 2 miliarde de dolari pentru conturile UTC- sumele cu care s-a ridicat Rapid dupa 1990.

valah.redandblue
valah.redandblue  •  29 Februarie 2012, 11:37

Un document secretizat aflat la Arhiva Nationala Centrala arata ca Seful UTC George Copos era dator in 1985, la Biblioteca CC al UTC, cu doua cărți ideologice. Un document din arhiva CC al UTC arata ca fostul lider UASCR George Copos imprumutase de la biblioteca si nu restituise doua lucrari ideologice. Copos inainte de 1989 acesta a avut o funcţie importantă în CC al UTC unde se ocupa de sport, acum are Rapidul care nu vrea sa se desprinda de comunism. Dupa ce intre 1978 si 1980 a lucrat ca profesor, el a fost vreme de zece ani, pina la Revolutie, seful Departamentului social-turism din cadrul Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania (UASCR).

valah.redandblue
valah.redandblue  •  29 Februarie 2012, 11:12
Postat de spivak pe 29 Februarie 2012, 11:03

Sandu are circumstanţe atenuante: cine nu i-ar trage-o lui Cioroiancu?

Cap sec, au dat în club și nu în balena. Ce sa ceri de la un nerod care are patron pe fostul Sf al Uniunii Tineretului Comunist din România ? Acar Steaua s-a desprins de comunism dar voi si la 22 de ani inca sunteti legați de comunism de banii făcuți prin relația cu UTC-ul .

spivak
spivak  •  29 Februarie 2012, 11:03

Sandu are circumstanţe atenuante: cine nu i-ar trage-o lui Cioroiancu?

  • 1
  • 2
  • 3
Comentează