FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Schimbare uriașă la Dinamo: acționarul Eugen Voicu pleacă » Primele detalii despre cei care îl vor înlocui: „Tocmai au luat 200 de milioane de euro!”

Andrei Nicolescu (stânga) și Eugen Voicu (dreapta), acționari Red&White, firma care deține Dinamo
Andrei Nicolescu (stânga) și Eugen Voicu (dreapta), acționari Red&White, firma care deține Dinamo

Articol de - Publicat luni, 15 iulie 2024 12:35 / Actualizat luni, 15 iulie 2024 14:45

Eugen Voicu voia să se retragă de mai multă vreme, dar acum a decis să pună în aplicare acel gând și se desparte de Dinamo. Acționar majoritar din februarie 2023, Voicu se retrage din proiectul „câinilor”, iar în locul său vor sosi cei de la Renovatio, care sunt „oamenii cu banii” de la club cel puțin de la începutul lui 2024.

La Dinamo continuă „revoluția”. În timp ce la echipă se așteaptă noi transferuri, formația conducând cu 2-0 în Gruia și pierzând lamentabil, din nou pe final de meci, cu CFR Cluj (2-3), clubul din centrul Capitalei se pregătește de o schimbare uriașă în acționariat.

Eugen Voicu face un pas în spate, Renovatio unul în față

Eugen Voicu, acționar majoritar în cadrul Red&White, societate ce a preluat frâiele la Dinamo din februarie 2023, se pregătește să părăsească Dinamo! Cedează pachetul majoritar de acțiuni de la club, a informat ProSport.

Eugen Voicu este decis să facă un pas în spate, chiar dacă ar putea păstra un procent simbolic de acțiuni. Un mare pas în față îl vor face cei de la Renovatio, oamenii care au asigurat în ultimul an finanțele pentru transferuri și, uneori, pentru club.

500de mii de euro au plătit cei de la Red&White lui Dorin Șerdean pentru pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo, 72,8 la sută

Omul de afaceri de la Certinvest deține 41 la sută din acțiunile Red&White. Societatea deține 80 la sută din acțiunile grupării din Superliga. În toamna anului trecut, Renovatio s-a alăturat proiectului de la Dinamo și a obținut 21 la sută în societatea care administrează clubul din Capitală, așa cum a informat Gazeta Sporturilor la acel moment.

Chiar dacă nu a venit de fiecare dată la meciurile „câinilor”, directorul general Aurel Arion a ținut permanent legătura cu oamenii din conducerea formației și cu sponsorii principali.

Cei de la Renovatio au pompat deja peste 5 milioane de euro în Dinamo

Conform informațiilor GSP.ro, Renovatio a adus în club peste 5 milioane de euro pentru funcționarea a tot ceea ce înseamnă Dinamo. În iarnă, salariile costisitoare plătite pentru fotbaliștii aduși să contribuie la evitarea retrogradării au fost disponibile prin această „injecție” financiară.

Ulterior, într-o ieșire publică la DigiSport, și Florin Prunea a declarat că are informații despre forța celor de la Renovatio și sprijinul acordat lui Dinamo. „Dinamo, dacă vrea, iese din insolvență și într-o săptămână. Acești bani i-au adus Renovatio. Știu despre ce este vorba”, a spus Prunea la acea vreme.

Abia au luat vreo 200 de milioane de la OMV pe o rețea. Tare de tot firma! E una dintre cele mai tari firme pe regenerabil în România. Nu discutăm de firme gen Voicu, să avem și noi de un palton... Îi cunosc pe cei de la Renovatio, sunt oameni foarte serioși

- Cristi Borcea, la Fanatik

OMV Petrom a semnat cea mai mare achiziție de proiecte verzi din România, „afacerea Renovatio”

La începutul lui 2024, pentru prima parte a anului, OMV Petrom a anunțat că va achiziționa 50% din cel mai mare portofoliu de proiecte de energie eoliană din România.

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, va achiziționa de la RNV Infrastructure un pachet de 50% din acțiunile Electrocentrale Borzești, care deține proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1 GW, din care 950 MW eolian și 50 MW fotovoltaic. Proiectele vor fi dezvoltate, construite și operate în parteneriat cu RNV Infrastructure.

Mai mult, OMV Petrom va achiziționa integral Renovatio Asset Management, proprietarul celei mai mari rețele de încărcare pentru vehicule electrice din România, cu peste 400 de puncte de încărcare în România, cu perspective de creștere la aproximativ 650 până în 2026.

Prin acest parteneriat nou format, OMV Petrom împreună cu Renovatio planifică să investească, până în 2027, circa 1,3 miliarde euro, inclusiv finanțare bancară, în surse regenerabile în România”, au transmis cei de la OMV Petrom.

Cine este Renovatio

Renovatio este un proprietar de active de infrastructură, manager și dezvoltator in sectorul energiei regenerabile.

Operând de peste 20 de ani de-a lungul întregului lanț valoric și ciclu de viață al proiectelor regenerabile, Renovatio a acumulat expertiză extinsa în dezvoltarea, ingineria, achizițiile și gestionarea operațională a activelor eoliene și fotovoltaice și are un istoric solid de dezvoltare de proiecte de succes (+3.000 MW de proiecte eoliene și +800 MW de proiecte fotovoltaice) în România și pe alte piețe emergente.

Renovatio a fost prima companie care a dezvoltat și este proprietarul celei mai mari rețele de stații de încărcare a vehiculelor electrice din România.

Cum se împart acțiunile la SC Dinamo 1948 SA

- Red&White 2022 Management (80,77%)

- Asociația ”Peluza Cătălin Hîldan” (12,06%)

- Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo (deținută de Nicolae Badea) (7,03%)

- Dinamo Socios, Andrei Cionca și Sorin Preda (0,03%)

- Dorin Șerdean - ”Lotus” (0,01%)

Cum se împart acțiunile la Red&White, momentan

- Eugen Voicu - 40,25%

- Andrei Nicolescu - 26,92%

- Renovatio (prin RNV Sport SRL) - 21,67%

- Team Sport Management SRL (Bogdan Pavel) - 8,33%

- Dan Gătăianțu - 2,83%

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
Superliga
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Superliga
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (25)
Unomfoartesimplu
Unomfoartesimplu  •  16 Iulie 2024, 01:05

Puteti sa ma faceti conspirationist, dar eu cred ca o casa de pariuri nu este etic sa fie sponsor al unei echipe, indiferent de sport, atata vreme cat accepta pariuri legate de acea echipa. Duminica am vazut un Dinamo care calca in picioare un CFR inexistent, numai ca cine a pariat pe Dinamo se imbogatea pe seama sponsorului... Ce a urmat este un 11m provocat de un jucator care n u obisnuieste sa faca faza defensiva, parca la comanda si un non-combat pana la final. Am mai vazut un antrenor croat care la inceputul partidei dadea indicatii la pauzele de hidratare, pentru ca pe final cand orice echipa ar fi avut nevoie de indicatii, tot in timpul acelor pauze, sa stea pierdut si pasiv pe banca... Pentru mine astea sunt semne pe care le interpretez. Desigur ca cei din studiouri nu se baga la astfel de comentarii, fiind la randul lor argatii acelorasi case de pariuri... Desigur, acesti sponsori nu pot influenta o echipa care nu poate mai mult, sa castige, dar poate influenta o echipa sa piarda... In rest numa' de bine.

creeperno534
creeperno534  •  15 Iulie 2024, 22:41

Multumim Voicu si mult succes in continuare!

RockerDinamo
RockerDinamo  •  15 Iulie 2024, 18:56
Postat de rocky3 pe 15 Iulie 2024, 16:42

Sa nu vină alții și mai răi! Remember Cortacero?

Da, îmi amintesc de mizeria aia ... bine, și de toti cei de dinaintea lui! Din pacate, Serdean, iar acum acesti total aiurea indivizi, fotbalistic vorbind!!!), Voicu si Nicolescu, nu au absolut nimic în comun cu fotbalul si, fiind și fără banii de care ai nevoie la un club de fotbal, pur și simplu nu e cazul sa mai rămână la Dinamo. Sa facă ce vor ei, dar nu la Dinamo! Oricum, singurul care mi se pare ca ar face lucrurile profesionist, în calitate de conducător, ar fi Lupescu. Restul, fie nu sunt dinamovisti, fie nu au cunoștințele necesare pentru a conduce un club de fotbal. În fine, eu îmi doresc sa plece Nicolescu si Kopic, un cuplu de incompetenți, cu care nu cred ca vreodată Dinamo ar avea șanse sa aibă macar o prestație fotbalistica mediocra ... pur și simplu ambii sunt extrem de slabi, in opinia mea, evident!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează