Articol de Mitică Docan - Publicat vineri, 01 noiembrie 2024 11:17 / Actualizat vineri, 01 noiembrie 2024 11:39
Sorin Cârțu, 68 de ani, a fost invitat la „Un podcast și a dezvăluit ce pensie primește „după 45 de ani de fotbal”, precum și cum l-a prins Revoluția cu o sumă impresionantă îngropată, de frica autorităților.
Legendă a Craiovei Maxima, Sorin Cârțu a făcut junioratul la CSS Craiova, iar în 1973 câștiga campionatul de tineret al României. 2 ani mai târziu devenea golgheter al diviziei B cu Electroputere.
Pe 22 august 1976, a debutat cu gol la Universitatea în victoria cu 5-1 contra Progresului. CV-ul său unul remarcabil: 3 Cupe și două titluri de campion ca jucător, căruia îi va adăuga în 1991 eventul din postura de antrenor.
Sorin Cârțu: „Revoluția m-a prins cu 900.000 de lei. La CEC. Curați. Aveam lei îngropați, dolari și mărci”
„Am 45 de ani de fotbal. S-au mai luat în considerare și anii de antrenorat. Eram angajat în diferite intreprinderi, înainte de Revoluție, dar încadrat la minimum, în diferite posturi. Acum pensie de 3444 de lei, dar trebuie să mai crească acum. Eu mi-am făcut pensie din alte parte. Din investițiile pe care le-am făcut, din cofetării și altele.
Trebuie să iau pensie pe anii ăștia de fotbal, ca jucător, ca antrenor. Pentru asta să fi fost plătit. Totuși, banii pe care i-am făcut i-am investit și a fost OK. Dar pentru ce am făcut în fotbal, trebuia să fiu luat în calcul”, a explicat Sorin Cârțu în „Un podcast”, dialogul filmat de Costin Deșliu.
„Revoluția m-a prins cu 900.000 de lei. La CEC. Curați. Aveam lei îngropați, dolari și mărci. Lei băgați în pământ. Cum am ieșit la capitalism, am început să îi rostogolesc, cu diferiți prieteni. Gândiți-vă că pe vremea aia, pentru 100 de dolari făceai pușcărie. Imediat după Revoluție, am scos toți banii de la CEC și i-am schimbat în dolari. I-am trimis în Turcia, să facă pui”, a mai adăugat Sorin Cârțu.
Am fost golgeter în Liga 2, dar niciodată în Liga 1. Am dat vreo 25 de goluri în primul an, țin minte că trei mi le-au anulat... Le trecea pe vremuri arbitrul în raport, nu veneau ziariștii să țină statistica. Și în '76 am ajuns la Craiova, adus de Titi Teașcă
- Sorin Cârțu