FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Concediat la începutul sezonului, Vlad Iacob numește cauza debandadei de la Dinamo: „În realitate, nu ei sunt vinovați!”

Vlad Iacob, fostul administrator special de la Dinamo / Sursă foto: Ionuț Iordache (Gazeta Sporturilor)
Vlad Iacob, fostul administrator special de la Dinamo / Sursă foto: Ionuț Iordache (Gazeta Sporturilor)

Articol de - Publicat joi, 09 mai 2024 21:06 / Actualizat joi, 09 mai 2024 22:56

Vlad Iacob, fostul administrator special de la Dinamo, îndepărtat de actuala conducere vara trecută, la scurt timp după promovare, a încercat să identifice vinovații principali pentru situația dezastruosă în care „câinii” se regăsesc cu o etapă înainte de finalul campionatului.

Săptămâna de care depinde într-o bună măsură viitorul lui Dinamo a întețit parlamentările legate de motivele pentru care clubul a ajuns din nou pe marginea prăpastiei, amenințat de a doua retrogradare în decurs de trei ani. Se caută soluții de redresare last-minute, se pune pe hârtie ce n-a funcționat un sezon întreg sau se trimit săgeți, mai mult sau mai puțin voalate, către cei considerați responsabili pentru locul pe care „câinii” îl ocupă azi în clasament.

„Dinamo te-a băgat în fotbalul mare!” » Legenda clubului face presing la Rednic și mizează pe o victorie lejeră cu UTA: „Nu cred că va veni cu prima echipă”
Dinamo
„Dinamo te-a băgat în fotbalul mare!” » Legenda clubului face presing la Rednic și mizează pe o victorie lejeră cu UTA: „Nu cred că va veni cu prima echipă”

Vlad Iacob: „Jucătorii și antrenorii nu s-au autoselectat, au fost aleși de către conducere”

„Sacrificat” astă-vară de către Andrei Nicolescu, cel care i-a și înşfăcat postul de administrator special, Vlad Iacob e implicat în ultima vreme în dezbaterile și prelegerile ținute online de suporterii dinamoviști. Cu câteva zile înaintea meciului cu UTA, cel care o poate trimite pe Dinamo în liga secundă, Iacob jr. s-a pronunțat și el pe marginea debandadei din club.

„Jucătorii si antrenorul sunt adesea primii criticați, dar, în realitate, nu sunt printre primii vinovați! Nici jucătorii și nici antrenorul nu s-au autoselectat și nu si-au semnat singuri contractele cu Dinamo, ci au fost aleși și aduși de către conducere”, a punctat Iacob în dialog cu fanii dinamoviști la o postare a lui Daniel Șendre, fostul purtător de cuvânt al DDB.

Fostul oficial al bucureștenilor încă trage nădejde că Dinamo va ieși nevătămată din etapa de foc de duminică:

„Mai avem o șansă, în ultimul meci. Foarte redusă, ce-i drept, și dependentă de jocul rezultatelor. Sper ca suporterii să fie alături de echipă, în ultima etapă”, a mai afirmat Vlad Iacob.

Concediat la începutul sezonului, Vlad Iacob numește cauza debandadei de la Dinamo: „În realitate, nu ei sunt vinovați!”
Vlad Iacob / foto: Ionuț Iordache (GSP)

Vlad Iacob a lucrat un an gratis la Dinamo, fără să primească niciun ban

Invitat în februarie la GSP Live, Vlad Iacob a dezvăluit că în perioada în care a activat la „câini”- iunie 2022 - august 2023 - nu a fost plătit. Mai mult, Iacob susține că mandatul de la Dinamo i-a adus pierderi financiare importante.

„Mi-am plătit până și deplasările. Am lipsit de la o singură partidă din cauza unei probleme medicale, cea cu Unirea Slobozia, 1-0, de la Giurgiu. Și cazarea mi-am plătit-o din propriul buzunar de fiecare dată. Delegația clubului, care conținea mai multe persoane, nu m-a avut pe mine în componență decât o dată pe parcursul sezonului trecut, cu o camera de hotel. Și o dată mi-a fost plătit, dar cu întârziere, un bilet de avion”, a declarat Iacob, la GSP Live.

„Eu suportam tot, carburantul, telefonul mobil. Nu am avut salariu, am cheltuit bani din propriul buzunar pentru a sprijini clubul. Am adus și contracte de sponsorizare. Nu am primit nimic, am plătit foarte mult de la mine”, a continuat Vlad Iacob.

Fără să ofere cifre precise, Iacob a mai spus că implicarea la Dinamo i-a dăunat în afaceri: „Sunt niște sume foarte mari pe care le-am pierdut la Dinamo. N-am mai avut timpul necesar să mă ocup de afacerile mele, am acumulat datorii, am avut probleme într-un alt business pentru că am fost forțat să-l neglijez ca să mă pot dedica 100% lui Dinamo. Am cheltuit o sumă foarte mare și nu știu câți oameni ar fi fost dispuși să facă asta”.

Sunt extraordinar de fericit că am putut lucra la Dinamo, un job pentru care m-am pregătit. Aș fi preferat să fiu la Dinamo și în condiții mai bune, nu în cele mai grele condiții din istoria clubului. Dar sunt mândru și recunoscător pentru că am putut contribui la salvarea lui Dinamo și la prima promovare din istorie, sper să fie și ultima

- Vlad Iacob

VIDEO Fanii lui Dinamo s-au săturat! I-au băgat pe jucători în ședință după 3-3 cu U Cluj: „Cine mai rămâne dacă retrogradăm?”

Mai multe știri despre Dinamo:

EXCLUSIV „Dinamo te-a băgat în fotbalul mare!” » Legenda clubului face presing la Rednic și mizează pe o victorie lejeră cu UTA: „Nu cred că va veni cu prima echipă”

EXCLUSIV Veste devastatoare pentru Kopic » Titularul ratează meciul decisiv cu UTA și are drum liber spre Rapid

Dinamoviștii nu cedează și fac sold-out la partida pentru supraviețuire » Peluza Sud poate reveni pe stadion, după o întâlnire cu Nicolescu & Co

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
Trotsky
Trotsky  •  10 Mai 2024, 08:30

Vladut, ia o pauza ... lungaaaa

Vezi toate comentariile (1)
Comentează