FOTBAL  »  LIGA 2  »  CORVINUL

EXCLUSIV „Și-au urmărit interesul propriu” » Reacția președintelui de la Corvinul, după ce FRF le-a spulberat speranțele de promovare: „Vom juca tot pe vechiul club”

După ce s-a consemnat epilogul aventurii europene pentru Corvinul, aceștia au renunțat la serviciile a nu mai puțin de patru jucători
După ce s-a consemnat epilogul aventurii europene pentru Corvinul, aceștia au renunțat la serviciile a nu mai puțin de patru jucători

Articol de - Publicat joi, 22 august 2024 15:23 / Actualizat joi, 22 august 2024 15:28

Vestea că FRF le-a respins avizul de a schimba forma de organizare din club de drept public într-unul de drept privat, și deci dreptul de a putea promova încă de la capătul acestui sezon în Superligă, i-a surprins pe cei de la Corvinul la Turnu Severin, unde diseară dispută turul 3 din Cupa României, cu Viitorul Pandurii.

Echipa era la masa de prânz când s-a aflat de decizia Comitetului Executiv. Care n-a mai avizat demersul hunedorenilor, fiindcă n-ar mai fi fost timp, din cauza contestațiilor depuse de FCU Craiova, FC Ageș, Csikszereda și FC Voluntari.

Reacția celor de la Corvinul, după ce FRF le-a respins cererea pentru dreptul de promovare

„Suntem dezamăgiți, vă dați seama, după ce s-a întâmplat. Suntem și noi surprinși de această decizie, de a nu primi avizul să schimbăm forma de organizare și să putem lupta pentru promovare chiar din acest campionat. Dar nu avem ce face, o acceptăm și mergem mai departe.

Am făcut o mică ședință cu băieții, sunt și ei afectați, dar au înțeles situația, știau că e posibilă și această variantă. Noi vom juca ca și în sezonul trecut, să fim cât mai sus în clasament, chiar dacă nu avem drept de promovare. În plus, ne dorim să ajungem cât mai departe și în Cupa României. Acestea rămân obiectivele noatre", a spus președintele clubului, Sorin Cimpoca.

Nu trecuseră jucătorii pe noul club

Corvinul trimisese la FRF toată documentația necesară schimbării formei de organizare, inclusiv acordurile jucătorilor și antrenorilor de a trece la noua entitate sportivă privată. Și primise inițial aviz favorabil din partea Comisiei Juridice FRF. Dar contestațiile adversarilor au blocat până la urmă totul.

„Nu am făcut propriu-zis aceste transferuri fiindcă nu puteam fără avizul FRF. În plus, noi am jucat până de curând în cupele europene și nu puteam schimba forma de organizare a clubului. Așa că în acest sezon vom juca tot pe vechiul club de drept public, iar după ce se termină sezonul vom depune actele iar, pentru a avea drept de promovare în 2026”, a adăugat conducătorul hundedorenilor.

Acesta a adăugat că „înțeleg și cluburule care au depus acele contestații la cererea noastră. Poate dacă eram și noi în locul lor, am fi făcut și noi la fel. Până la urmă ele și-au urmărit interesul propriu și s-au gândit că astfel elimină o posibilă contracandidată în lupta pentru promovare. Asta nu va schimba însă cu nimic modul în care vom juca noi în acest sezon”.

Corvinul va debuta în acest week-end și în Liga 2, chiar cu una dintre echipele care i-au contestat cererea de schimbare a formei juridice, în deplasare, cu FC Voluntari, formație retrogradată la finnele campionatului trecut.

Mesajul publicat de Corvinul pe rețelele sociale

Nedreptate: Corvinului i-a fost refuzat dreptul de a promova în Liga I !

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a respins, astăzi, solicitarea CS Corvinul 1921 Hunedoara de a se transforma din "club de drept public" în "club de drept privat" (pentru a avea astfel posibilitatea de a promova în Liga I, cu respectarea legislaţiei sportive). Hotărârea a fost luată în urma contestaţiilor depuse la Comisia de Disciplină şi Etică a FRF de către mai multe cluburi din Liga a II-a (FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari, FC Argeș).

Decizia vine după ce, iniţial, pe 16 august, Comisia Juridică din cadrul FRF a aprobat solicitarea noastră, documentele fiind întocmite cu respectarea legislaţiei în vigoare şi depuse în termen.

După ce Corvinul Hunedoara a câştigat Cupa României, în 15 mai 2024, apoi a reprezentat onorabil România în competiţiile europene, trebuie să ne supunem unei decizii pe care o considerăm total nedreaptă, o decizie/situaţie fără precedent în istoria ultimelor decenii ale fotbalului profesionist din ţara noastră.

Reamintim că administraţia locală şi conducerea administrativă a CS Corvinul Hunedoara au reuşit să facă toate demersurile necesare pentru obţinerea dreptului de promovare, documentele fiind întocmite legal, corect şi depuse în termen, însă opoziţia manifestată de cluburile FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari şi FC Argeș a făcut să se ajungă la o decizie injustă faţă de clubul nostru, faţă de suporterii noştri şi faţă de ideea de întrecere fotbalistică în sine.

Mulţumim sincer conducerii executive a FRF pentru sprijinul acordat în vara acestui an atât în ce priveşte participarea în competiţiile europene cât şi în ce priveşte parcurgerea etapelor procedurale în demersul nostru de a obţine dreptul de promovare. Din păcate, contestaţiile depuse de cluburi au determinat Comitetul Executiv să refuze clubului nostru posibilitatea de a participa cu drept de promovare în sezonul 2024 – 2025 al Ligii secunde.

Vom continua să jucăm fiecare meci pentru suporteri, pentru oraş, pentru frumuseţea acestui sport şi vom încerca să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor. Ne dorim să câştigăm din nou Cupa României dar şi să ne clasăm în play-off-ul Ligii a II-a.

Match Quiz Dinamo - Universitatea Craiova

Ești expert în fotbalul intern? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă superpremiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (7)
Craiova1962forever
Craiova1962forever  •  22 August 2024, 20:12

Sezonul a început! Cei de la Corvinul au au crezut că pot sa fie cu ... in 2 luntre. Nu merge ! Asta cu lozinca că ne-a reprezentat in Europa, nu tine ! Au ales ! Acum că aventura europeană s-a terminat onorabil ,au crezut ca rezolvă si partea cu promovarea. Cu siguranta că cei de la FRF, la felul cum îi stim au vrut initial sa-i rezolve,dar pe parcurs s-au cam speriat. Primarii ar trebui s-o lase mai moale cu fotbalul ,cu finantarea lui,pentru că ei ar trebui să aibe alte griji.

bestfox
bestfox  •  22 August 2024, 16:23

Toata stima pentru ce a facut Corvinul in Cupa Romaniei si in cupele europene dar asta cu promovarea a fost o intelegere cu federatia. Din cate stiu eu daca iti schimbi forma juridica in timpul competitiei esti automat retrogradat in ultima liga. Iar competitia a inceput chiar daca Corvinul nu a jucat inca nici un meci. Asta cu ei nu au inceput competitia, am depus actele, federatia a aprobat etc e praf in ochi. Singurul lucru pe care l-a putut aproba federatia a fost sa dea o derogare de la regulament pentru Corvinul dar cu conditia ca toate cluburile sa fie de acord. Altfel la TAS Corvinul pierdea si mergea in liga a 4 a. Dar cine a mai auzit de derogari de la regulament? Pai o competite o desfasori dupa o regula pentru unii si dupa alta pentru altii? De ce nu a schimbat federatia regulamentul inainte de inceperea competitiei?

1948
1948  •  22 August 2024, 16:18
Postat de TruthHammer pe 22 August 2024, 15:52

Mititelule (se vede cât de mic, ca și om ești), pentru că ai fost unul care te-ai lovit de o grămadă de probleme cu federația, dar ai acționat ca un laș... Sper să promovezi în prima ligă, când o să îți dau eu avizul!!! Dumnezeu nu doarme (pentru toți care ați făcut contestații) și karma, are tot timpul să vă aștepte să vă întoarcă gestul vostru!!! Voi... Puteți vorbi despre sportivitate, de acum încolo!? Voi... Aparent, sunteți în stare de ORICE (știți ce vreau să zic). Sper ca măcar jumătate dintre voi, să ajungă FOOOAAARTE jos, chiar din acest sezon!!

orice om caruia ii place acuratetea legii tre sa salute aceasta decidreagazie. Ferefeul a incercat ca n romania s o dreaga mioritic,dar,bravo lui Miti ,care baga banii lui, si nu un fel de struto camila a la hunedoare. Cine e patronul privat al furnalistilor. Bravo miti,bravo pitestiule, bravo voluntarii si cine a mai fost.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează