Articol de Victor Vrînceanu - Publicat joi, 07 iulie 2016 09:10
Curtea de Apel a hotărât să respingă cererea de judecare în regim de urgență a falimentului Rapidului.
UPDATE 16:20
Reprezentanţii Rapidului au mai înregistrat în cursul zilei de marti 05.07.2016 şi dosarul nr. 4761/2/2016 pe rolul aceleiaşi instanţe, respectiv Curtea de Apel Bucuresti.
Conform informaţiilor oficiale furnizate de către arhiva electronică a acestei instanţe de judecată, dosarul în cauza are ca obiect "suspendare executare silită" şi nu "suspendarea executare sentinţa falimentă" aşa cum era normal.
Există posibilitatea ca obiectul dosarului să fie introdus eronat de către reprezentanţii arhivei Curţii de Apel, în condiţiile în care executarea silită iniţiată împotriva unei societăţi aflate în faliment este suspendată de drept conform prevederilor legale aplicabile în speţă. Prin urmare, această cauză va fi definitorie pentru evoluţia clubului.
In acest context, dosarul principal prin care Rapid a solicitat suspendarea hotărârii judecătorului sindic din data de 13 iunie 2016 prin care s-a dispus intrarea societăţii în faliment, va avea primul termen de judecată în data de 20.07.2016.
In cursul zilei de 11.07.2016 se va judeca, în Camera de consiliu, cererea de preschimbare a termenului de judecată stabilit pe 20 iulie.
Cel puţin la nivel teoretic, instanţa de judecată, luând în calcul caracterul urgent al petiţiei, poate preschimba termenul de judecată pentru ziua imediat următoare şi anume 12.07.2016, data când expiră şi ultimatumul dat de LPF.
Sursele judiciare contactate de GSP.ro susţin însă că aceste teorii sunt pur ipotetice, neexistând un astfel de precedent.
Ce înseamnă, de fapt, respingerea cererii Rapidului de suspendare a falimentului:
- Chiar dacă era admisă suspendarea provizorie, aceasta avea efect doar până pe 20 iulie când se judeca suspendarea definitivă a falimentului. Totuşi, având în vedere că ţintarul Ligii 1 se trage pe 12 iulie, era singura variantă pentru Rapid de a participa în campionat;
- Variantele pe 20 iulie sunt ca Rapid să scape de faliment şi să revină în procesul de insolvenţă sau să se păstreze decizia de faliment şi astfel să se continue radierea clubului
- Liga Profesionistă nu poate să interzică Rapidului să se înscrie în Liga 1 pentru că este în faliment, nu există stipulat aşa ceva în regulament. Problema este că Rapid nu are jucători suficienţi pentru a participa în competiţie, iar fiind în faliment societatea nu are dreptul să înregistreze contracte noi. Prin suspendarea provizorie, conducerea Rapidului a încercat de fapt să obţină temporar dreptul de a înregistra noi contracte pentru a forma un lot competitiv.
- Pentru a putea avea acces la banii din drepturile de televizare, Rapid trebuie să fie înscrisă în Liga 1. Astfel, e posibil ca giuleştenii să încerce oricum să se înscrie şi în cazul respingerii cererii din cauza lipsei de jucători, să atace decizia.
13:37
FALIMENT în continuare: Cererea Rapidului a fost respinsă ca fiind neîntemeiată și nu mai are nici o cale de atac. Așadar, se va judeca pe 20 iulie, prea târziu față de ceea ce au anunțat cei de la LPF, care le dăduseră termen limită până pe 12 iulie.
Gazeta are un corespondent la Curtea de la Apel și va oferi informații în timp real.
Transfer pe axa FCSB - MLS? » Informații de ultim moment obținute de GSP.ro