Alte știri din fotbal
Marius Șumudică a comis-o! Derapaj sexist în direct la TV: „Aici n-au loc fetițele cu fustițe! Eu altceva le-am cerut”
0
Zeljko Kopic cere transferuri la Dinamo în această iarnă: „Avem nevoie de 2-3 jucători care să îmbunătățească nivelul” + Țintește un jucător din Superligă: „E un lider pe teren”
1
Cum explică rapidistul Braun scandalul care a dus la eliminare: „A încercat să mă lovească! Asta mi-a spus arbitrul!”
0
A intrat în direct și a avut cea mai dură reacție după Dinamo - Rapid: „Ce chin, ce jale! Vrei să pedepsești pe cineva, îl pui să se uite la meciul ăsta”
1
Știri din fotbal internațional
Antrenorul lui Radu Drăgușin, avertisment după catastrofa cu Liverpool: „Am nevoie de întăriri”
0
Mo Salah, direct în istorie » Egipteanul a stabilit două recorduri impresionante în victoria cu Tottenham
0
Atalanta este de neoprit în Serie A » Trupa lui Gasperini a câștigat din nou și își consolidează poziția de lider
0
PAOK a câștigat la scor de neprezentare ultimul meci al anului » Răzvan Lucescu încheie 2024 pe podium în Grecia
0
Lifestyle
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
11
Lotul României s-a întors cu 7 medalii de la Campionatul Mondial de Fitness Tokyo 2024
1
Cea mai sexy jucătoare din lume a plecat fără iubitul celebru în vacanță » Fotbalistul, doar în „tribună” la victoria categorică din Cupă
4
Plină de vânătăi » Sportiva le-a arătat fanilor în Marca rănile suferite: „Știu că după ploaie iese soarele”
0
II. De aia zâc că illuziile prea mari devin suferinţe dacă nu poţi obţine nimic mai bun decât vreun sfârtai de finală. Aista e realitatea... e neplacută, ştiu... De aceea fanii trebuie sa fie mai îngăduitori cu fotbaliştii Români. Trebuie mulţi bani infuzaţi în sistem (adică business) pentru adevarate successe: Titluri de campioni! Bravo, Steaua 1986! Nu cred că se va repeta în următoarele doua decenii... şi atunci numai dacă o infuzie de bani serioşi a dus la creşterea de copii si tineret care să joace într-un sistem naţional... “bogat” (financiar, nu numai talent”)! Că anii 1980 au fost competitivi pentru ekipele de club, dar la nivel de reprezentativă cel mai sus s-a ajuns la un sfârtai de finală în World Cup 1994. Eu eram in USA şi am deplâns mediocritatea – România putea obţine mult mai mult atunci, chiar titlul mondial! Ah, “mediocritate spoită în aur”! “Money! Is the root of all [performance] today.” Pink Floyd, “Money” from “The Dark Side of the Moon” https://www.youtube.com/watch?v=-0kcet4aPpQ
I. Axiomaticule, nu am zis "en titre" referitor la Cehoslovacia ca vicecampioni. Erau recenţi, totusi: Se intâmplase in 1962, contra Braziliei. Deci, Cehoslovacia şi Brazilia săriseră doar o ediţie de "en titre". Dar Anglia era, intru-adevarat, campioana mondială "en titre". Păcat de Dobrin “Gâscanu” totuşi! Un axiomatic care ar fi meritat mai mult. Dar şi el are parte de vină – şi mai ales din cauza acelei ţuici grozave de Piteşti! Dar eu când zâc că “fără mari iluzii eşti mai relaxat”, am dreptate indubitabilă. Să nu se uite că banii au rol esenţial in fotbalul contemporan. Marile titluri sunt căştigate doar de “bogaţii fotbalului”. Axiomaticule, uite-te doar la ultimul deceniu în Champions League şi World Cup. Nu vezi un “sărac” campion – toţi campionii fac parte din “bogătaşii fotbalului”. Pentru “săracii fotbalului”, o calificare prin vreun sfârtai de finală într-o competiţie internaţională de amploare e considerată un mare success despre care se vorbeşte la nesfârşit.
Plus schimbarea sistemului la 4-3-3. Nu exista jucator in Romania capabil de varf avansat.
Desi scrise cu buna intentie, comentariile facute de I.Saliu sunt imprecise si pline de erori! In 1970, cehoslovacii nu erau vicecampioni, iar referirile la componenta lotului sunt fortate! Dobrin isi merita, cu prisosinta, locul in prima echipa, doar ca A. Niculescu si grupul dinamovist au decis altfel. Punctual, fiecare jucator si-a facut datoria, unii stralucind mai mult decat altii! Toti au fost, insa, iubiti de un public microbist si nu numai! Legendele, Pele si Dobrin, se vor intalni intr-un viitor timp infinit, obligandu-ne, intr-un fel, sa-i iubim, ca si pe toti cei ce participa la spectacolul numit...fotbal!!!
De obicei nu sunt de acord cu mister, dar acum are dreptate.
... continuare ... [Coman] Îşi revenise puţin, dar iar a fost măcelărit (în Liga lui Mitică). Acum Florinel Coman şi-a revenit puţin. Este departe însă de jucatorul din meciul cu Austria şi din meciul din Serbia în Europa Lig. Florinel Coman era jucătorul pe care io-l vedeam în clasa Hagi-Mutu-chiar-Marica. Liderul se impune totdeauna prin calităti exceptionale. Florinel Coman îmi părea mie un Dobrin “Gâscanu” mult mai serious şi cu tupeu. Îmi amintesc de un gol cu un şut intenţionat în gazon, în faţa portarului. Şutul nu era aşteptat de nimeni, în ultima secundă; Steaua a învins Universitatea Craiova în acea ultimă secundă! Sper să nu fie cazul de “Adio, Florinel Coman!”
Axiomaticilor, io când m-am întors in România in 2019, an fost impresionat de echipa României U21. Chiar am pariat pe ei şi am căştigat vreo trei. Am pierdut cu Germania – dar eram căştigător la pauză, nu? Păcat că “Vreau-Să-Fiu-Ferencz” Puşkaş a ratat o mare ocazie chiar înainte de pauză! Putea fi 3-1 din care nu cred că Nemţii şi-ar fi revenit! Eu când zâc că “fără mari iluzii eşti mai relaxat”, mă refer mai ales la fani. Nu vă îmbetaţi cu ILUZII! Actualmente, România nu are un jucător MARE care să devină LIDER. Zic in genul Hagi (nu Yannis!) sau Mutu (desi mă intreb ce fel de nume sunt astea?!) Eu am văzut un asemenea jucător Român la Euro U21: Florin Coman. Şi mulţi străini l-au apreciat ca mine. Din păcate, pe Coman l-au “măcelărit” Sârbii în Europa League. Coman işi arătase clasa mondială în meciul oficial Austria-Romania 2-3. La primul gol, l-a trimis “după ţigări pe advesarul direct, fundaş dreapta in Bundesliga! Mai târziu în meci, a făcut un slalom stil Messi (cu ani mai tânăr!) Austriecii aproape l-au măcelărit pe Coman ca Sârbii! Florinel Coman a fost ţinut mai mult pe gazon, fără ca vreun “Habsburg” să ia un cartonaş galben. In adevăr, fundaşul dreapta de Bunbesliga trebuia să ia roşu, atâta l-a hărţuit pe Florinel Coman. Dar a urmat acel meci în Serbia în care Coman a tras întreaga ekipă Steaua după el, in calificări. Coman nu s-a bucurat de calificare fiindcă a fost grav accidentat şi nu a putut juca multe luni. Îşi revenise puţin, dar iar a fost măce
Axiomaticilor, România nu poate juca în zilele aistea cu un vârf avansat. Nu are pe nimeni de valoare adecvată. Puşkaş a fost tot timpul marcat de 2-3 adversari. Cu spatele la poartă, dar si cu faţa, “nr.9” Român nu poate fi capabil să se desprindă. Lucrurile s-au schimbat spre bine în ultimele două sfârtaie de ceas ale meciului. Formaţia s-a schimbat la 4-3-3, chair dacă Tănase nu este “nr.9”. Dar cu 3 atacanţi în frunte, România a devenit mult mai performantă în atac. Chiar si 4-4-2 ar fi bun pentru România. Cu “Oltenii” Ivan şi Markovici în faţă, iar la mijloc ca ofensivi neapărat Tănase si Tăviţă Popescu (are neapărat nevoie de vreo 2-3 kile in plus... vitaminizaţi-l!) Doi atacanţi sînt mai greu de marcat. Dar, vorba Yankeului: “You got what you paid for” – “Ai ceea ce ai plătit”. Eu zîc că fără mari iluzii eşti mai relaxat şi poţi obţine rezultate mai bune. Poate cum a fost cazul cu România la Mondialul din 1970. Trei rezultate bune: 2-1 cu vicecampionii Cehoslovacia şi un spectaculos 2-3 cu Brazilia. Chiar acel 0-1 cu Anglia putea fi evitat dacă antrenorul nu s-ar fi încăpăţinat să nu-l folosească pe marele portar “Ricardo” Răducanu! Chiar şi mai rău, nu l-a folosit pe marele Dobrin “Gâscanu” nici măcar un perţ!
Cornel Dinu are dreptate! S-a vazut din avion dupa ce au intrat Tanase, Tavi Popescu si Ivan jocul a inceput sa functioneze ivindu-se si ocaziile de gol ! Puscas nu are ce cauta la nationala este mai degraba jucator de regby decat de fotbal !
esti un pierdut, la fel ca idolul tau
Conectează-te la contul tău pentru a adăuga comentarii.