FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Exclusiv „95% Hagi spune NU” » Cine este al doilea nume cu care Răzvan Burleanu a fost desemnat să deschidă negocierile pentru naționala României

Adrian Mutu, Gheorghe Hagi și Viorel Moldovan, în tricoul naționalei României, foto: Imago
Adrian Mutu, Gheorghe Hagi și Viorel Moldovan, în tricoul naționalei României, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 24 iulie 2024 23:45 / Actualizat miercuri, 24 iulie 2024 23:45

Reunită ieri, în regim de urgență după ce a devenit pubic că Edward Iordănescu nu își va mai prelungi înțelegerea cu FRF, pentru a continua pe banca naționalei, Comisia Tehnică a anunțat care este prima opțiune: Gheorghe Hagi.

Situația este una în desfășurare, iar informațiile GSP sunt că Hagi nu e dispus să primească oferta lui Răzvan Burleanu. „95% ar spune NU”. A doua opțiune a federalilor ar fi celălalt golgheter all-time al tricolorilor, Adrian Mutu.

Nici acum, Gheorghe Hagi n-ar fi dispus să renunțe la Farul

Este vorba despre „părintele” și antrenorul Farului, Gică Hagi (59 de ani), căruia i s-a propus postul și în 2022, înainte de numirea lui Edi. Atunci, Gică a refuzat, pe motiv că era și acționarul principal al clubului de la malul mării.

O situație care a rămas la fel și acum. Și în ciuda diverselor decarații ale oamenilor de fotbal, surse federale susțin că este foarte posibil ca și de această dată Hagi să nu dea curs ofertei FRF, din aceleași motive.

Acestea au adăugat că fostul mare internațional nu ar fi dispus să renunțe nici de această dată la Farul, proiectul său de suflet, pe motiv că nu a găsit încă o persoană de încredere pe mâna căreia să lase clubul.

Și nu l-ar putea convinge nimic să facă altfel, nici chiar marea tentație de a-l avea din nou sub comandă, de data asta de pe banca tricoloră, pe fiul său, Ianis Hagi.

În acestă situație, Gică Hagi n-ar mai fi compatibil cu condițiile FRF, președintele Răzvan Burleanu anuntând clar că „nu vom fi de acord ca noul selecționer să antreneze în același timp și la o echipă de club".

„95% Hagi spune NU” » Cine este al doilea nume cu care Răzvan Burleanu a fost desemnat să deschidă negocierile pentru naționala României
Gheorghe Hagi și Adrian Mutu

Adrian Mutu devine favorit pe banca tricolorilor

Aceleași surse au dezvăluit pentru GSP.ro că următorul pe lista Comisiei Tehnice, din care mai face parte, conform spuselor lui Mihai Stoichiță „și Mircea Lucescu”, ar fi ieșit Adrian Mutu (45 de ani), fostul selecționer de la U21, care este liber, după despărțirea de CFR Cluj, în aprilie.

GSP.ro a anunțat de câteva zile că fostul atacant ar fi pole position de a prelua ștafeta de la Edi Iordănescu.

Co-golgeterul all-time al naționalei, cu 35 de reușite, la egalitate cu Gică Hagi, „Briliantul” îndeplinește unul dintre cele mai importante criterii stabilite pentru viitorul selecționer, acela de a mai fi lucrat la nivelul echipei naționale.

El a preluat din mers campania de calificare la Euro 2021, de la Mirel Rădoi, a dus echip la turneul final, unde a fost foarte aproape de a trece de grupe, după 1-1 cu Olanda, 2-1 cu Ungaria și 0-0 cu Germania.

Aceleași surse au mai au adăugat că „în acest moment, din ce se știe, Gică Hagi nu va da curs propunerii FRF în proporție de peste 95%, iar Adrian Mutu ar urma să fie noul selecționer".

România începe în septembrie campania de Liga Națiunilor, unde va evolua în Divizia C, într-o grupă cu Cipru, Kosovo și Lituania. "Tricolorii" vor disputa primele două partide în Kosovp (6 septembrie) și acasă cu Lituania (9 septembrie).

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (54)
danut.petnaise
danut.petnaise  •  25 Iulie 2024, 21:19

Dacă este adus Mutu este ca și cum l-ai readuce pe Contra. Peste tot pe unde a fost, Mutu a fost demis. Rădoi nu este liber de contract?

Ianis.e.varza
Ianis.e.varza  •  25 Iulie 2024, 18:40

Wow, cum si de ce sa l vrei pe Hagi la nationala ?! Hagi e un fals, nu a castigat niciodata nimic pe DREPT ca antrenor

fannU
fannU  •  25 Iulie 2024, 13:24
Postat de In_my_opinion pe 25 Iulie 2024, 10:42

Hagi e un fricos. Motivul pueril (patron de club/ antrenor) pentru care a refuzat de "n" ori nationala este de fapt un pretextul ridicol sa nu poata accepta rolul de selectioner. Daca ar vrea, ar putea face ambele joburi simultan. Clubul l-ar putea conduce prin interpusi. Dar e temător de insucces la nationala... Nu are incredere nuci in el nici in "marfa" cu care va trebui sa lucreze...Stie ca nu are voie sa rateze si a doua oara ca selectioner. E condamnat sa aiba succes, sa califice nationala, altfel stima sa de sine si prestigiul sau intern si interbational vor avea drastic de suferit. Asa ca, "decat codas la oraș, mai bine-n satul tau fruntaș"este deviza lui. Bineinteles ca-i place sa fie tot timpul curtat ca selectioner iar el sa refuze, fiind in centrul atentiei , iar aceasta ii mângâie orgoliul.

Totuși, Hagi nu e doar antrenor la Farul, e și patron. Plus că are jucători vânduți/împrumutați din care are procente cam peste tot. Cam care ar fi obiectivitatea lui în selecție , in condițiile date? E, la o anumită scara, ca și cum l-ai pune pe Becali, Rotaru sau Sucu. Sau oricare alt patron. Sau un interpus al lor. Sau pe Giovanni Becali sau Prodanca. Selecția lor-ori că de-ai lor , ori că i-ar ocoli pe ai lor tocmai sa nu fie interpretări, ar fi de la început discutabilă, indiferent pe cine ar lua. Varianta Hagi cat timp e patron e doar praf in ochi. Doar cat să îl poată pune pe Mutu sau alt nemâncat ca el având scuza că ceilalți au refuzat. Cam cum a fost pus și Edi in "contrapartida"cu Boloni. Cu Edi au avut noroc chior, sa vedem daca și cu următorul.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează