FOTBAL  »  NATIONALA  »  NATIONS LEAGUE / LITUANIA

NEWS ALERT Uriașul din defensiva balticilor îi pune în gardă pe elevii lui Mircea Lucescu: „N-o să plecăm capul chiar de la primul eșec. Venim să câștigăm, luni, la București!”

Kipras Kazukolovas (stânga) va fi luni adversarul lui Valentin Mihăilă pe flancul ofensiv stâng al României / Foto: X Irytas
Kipras Kazukolovas (stânga) va fi luni adversarul lui Valentin Mihăilă pe flancul ofensiv stâng al României / Foto: X Irytas

Articol de - Publicat sambata, 07 septembrie 2024 17:08 / Actualizat sambata, 07 septembrie 2024 17:55

Kipras Kazukolovas (23 de ani), fundașul central al Astanei, dă alarma pentru „tricolori” în perpsectiva partidei de luni seară cu Lituania. Jucătorul înalt de 1,91m, care pe Arena Națională va bifa luni a 11-a prezență în naționala baltică, e încrezător că, după un nemeritat 0-1 cu Cipru la Marihampole, la startul noii Nations League, elevii lui Edgaras Jankauskas ar putea produce marea surpriză chiar în fața liderului grupei a doua din Liga C.

După boosterul de moral și puncte injectat aseară în Kosovo (3-0), selecționata condusă de Mircea Lucescu vrea să confirme startul excepțional din noua ediție a Nations League. Încă un succes luni, de la ora 21:45, obținut pe Arena Națională, i-ar detașa pe „tricolori” la șefia seriei, cu punctaj maxim, înaintea „dublei” din octombrie, cu Cipru și cu Lituania, ambele confruntări programate în deplasare.

Uriașul din defensiva balticilor îi pune în gardă pe elevii lui Mircea Lucescu: „N-o să plecăm capul chiar de la primul eșec. Venim să câștigăm, luni, la București!”
Numit pe 1 februarie 2023, Edgaras Jankauskas are 43 de meciuri ca selecționer al Lituaniei: 7 victorii, 9 egaluri și 27 de înfrângeri în două mandate (primul, între ianuarie 2016 și decembrie 2018) / Foto: Imago

Balticii consideră că meritau măcar remiza cu Cipru!

La capătul unei partide pe care lituanienii au dominat-o la toate capitolele (mai puțin cel al execuțiilor cadrate, a fost 2-2; în rest, au avut 58% posesie, 12-6 la șuturi și 4-2 la cornere), elevii lui Edgaras Jankauskas (selecționer cu 58 de meciuri și 10 goluri, ca fost vârf de careu internațional) mizează pe un rezultat favorabil. Vor chiar victoria!

82de partide are Edgaras Jankauskas în tricoul lui FC Porto, pentru care a reușit 19 goluri și cinci assisturi

Dovadă stau declarațiile date vineri seară, pe arena din Marihampole, de mai mulți jucători baltici, în frunte cu liderul apărării, Kipras Kazukolovas. „Noi suntem profesioniști. Nu vom fi triști acum sau nu o să plecăm capul timp de două zile. Aceasta-i pâinea noastră cu unt. Pierzi un meci, îl câștigi pe următorul. Începând de sâmbătă, vom analiza echipa reprezentativă a României și vom merge acolo să câștigăm!”, a spus fundașul central de 191 de centimetri, doar cu unul mai scund decât selecționerul actual, și cotat pe Transfermarkt.de la numai o jumătate de milion de euro.

Uriașul din defensiva balticilor îi pune în gardă pe elevii lui Mircea Lucescu: „N-o să plecăm capul chiar de la primul eșec. Venim să câștigăm, luni, la București!”
Cu ei ne vom înfrunta poimâine seară, pe stadionul Steaua, în Liga C a Nations League / Foto: X Irytas

„Din păcate, n-am știut să lovim ținta. Am ratat mult”

Apărătorul, al cărui cel mai bun rezultat la echipa națională lituaniană a fost un egal (2-2) împotriva Ungariei pe teren propriu, pe 17 octombrie trecut, în preliminariile Euro 2024 (a intrat, tactic, în minutul 74, la 2-0 pentru ai lui!), este foarte optimist privind calitățile și fotbalul etalate vineri de colegii săi, declarând pentru cotidianul Irytas.lt:

Nu este totul chiar atât de întunecat pe cât pare și au existat multe aspecte pozitive în acest meci
Kipras Kazukolovas, fundaș central Lituania


„Cred că cel mai important lucru a fost să jucăm fotbal. Nu a existat accentul necesar de a trimite mingi spre Armand sau Gytis (Paulauskas). S-a întâmplat că am căzut fizic pe final de meci și antrenorii au adoptat această tactică. Cred că a funcționat până la ultimul pas, când trebuie să lovești.

Am fost aproape de gol, am lovit cu mingea un coechipier în prima parte. Prestația rămâne pozitivă, indiferent de rezultat. Am încercat și am arătat un fotbal aspectuos. Echipa și-a dat toată energia pe teren, iar jucătorii au luptat unul pentru celălalt”.

4victorii este seria pozitivă a României contra lituanienilor, golaveraj 7-1. Ultimul triumf a fost un 3-0, tot în Liga Națiunilor, acasă (Pușcaș, Keșeru, Stanciu). Balticii nu ne-au mai învins de 16 ani: 3-0 în preliminariile Euro 2010, la Cluj, cu Victor Pițurcă selecționer

„Eșecul la limită a fost decis de o mică eroare”

Tot Kazukolovas s-a plâns că „nici n-am avut noroc, dar așteptăm meciul următor”. Apărătorul celui mai titrat club din toate timpurile din Kazahstan a văzut chiar de aproape cum mingea trimisă de Pitto a căzut în poarta apărată de Edvinas Gertmonas. Întrebat ce a dus la un gol atât de neașteptat, stoperul a zis că „în fotbal, în astfel de cazuri, totul este adesea decis de o mică greșeală”.

8trofee a câștigat Edgaras Jankauskas în cele două sezoane la FC Porto, inclusiv o Ligă a Campionilor (cu Mourinho pe bancă) și o Cupă UEFA. Stoperul Astanei a fost ales de cinci ori Fotbalistul anului în Lituania

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
E haos la FCSB! » O cauză directă pentru prăbușirea campioanei din Liga 1 + De ce Becali nu mai poate fi controlat
Superliga
E haos la FCSB! » O cauză directă pentru prăbușirea campioanei din Liga 1 + De ce Becali nu mai poate fi controlat
Cealaltă Cristina Neagu: bani și dictatură
Opinii
Cealaltă Cristina Neagu: bani și dictatură
Dinamo își ia rămas-bun de la Gigi Mulțescu și de la Valentin Samungi! Foștii mari sportivi au fost depuși la muzeul din Ștefan cel Mare + Momente copleșitoare cu Alexandru Băluță
Superliga
Dinamo își ia rămas-bun de la Gigi Mulțescu și de la Valentin Samungi! Foștii mari sportivi au fost depuși la muzeul din Ștefan cel Mare + Momente copleșitoare cu Alexandru Băluță

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (5)
o_bic
o_bic  •  08 Septembrie 2024, 02:02

Nea Mircea,i-auzi ce spun desculții ăștia! Te rugăm să-l titularizezi pe Eanix,precis va inscrie un hattrick și își relansează cariera.

enigmaticul
enigmaticul  •  07 Septembrie 2024, 19:33

Auzi ce spune ”cocostârcul” ăsta, vrea să câștige la București!! DA, o să câștige........experiență. Am avut destui, din ăștia cu tupeul mărit, chiar la ultimul meci, dar au rămas doar cu tupeul.

teleleu_ionel
teleleu_ionel  •  07 Septembrie 2024, 19:13

As spune ca trebuie sa fim atenti. O echipa inalta, brutala, care clar va tine 10 jucatori in careul de 16 metri.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează