Articol de Alexandru Barbu, Alexandru Mone - Publicat luni, 25 martie 2024 17:00 / Actualizat luni, 25 martie 2024 21:16
Gabriel Glăvan, ultima dată director sportiv la Dinamo, a fost prezent, luni, în studioul GSP Live și a evidențiat aspectele pozitive din remiza României cu Irlanda de Nord, scor 1-1.
Fostul director sportiv de la Dinamo este de părere că jocul echipei naționale a fost la standarde moderne. Glăvan a lăudat stilul de joc ales de Edward Iordănescu, perechea de fundași centrali Drăgușin - Burcă și flancul drept, alcătuit în prima repriză din cuplul Mogoș - Man.
VIDEO. Gabriel Glăvan, despre România - Irlanda de Nord: „Am văzut principii din fotbalul modern”
„Am văzut semne îmbucurătoare în jocul echipei naționale. Am văzut principii moderne de joc, o linie de apărare foarte sus, unde ne-am apărat unu la unu. Drăgușin și Burcă și-au urmărit adversarii direcți, fără a mai avea dublaj. Drăgușin venea și la 35 de metri de poarta adversă pentru a-și ține adversarul.
E foarte greu pentru adversar să construiască în momentul în care joci așa. Linia de atac era avansată și făcea presing. Nu era spațiu pentru nord-irlandezi, golul lor a venit după un contraatac. Acesta este fotbalul modern. În defensivă, te aperi om la om, iar în ofensivă am văzut o construcție foarte bună, elaborată, în care am avut roluri bine determinate”, a declarat Glăvan, la GSP Live.
„Asta mai vedem la Arsenal”
Glăvan a remarcat și prestația celor doi fotbaliști din partea dreapta, Mogoș și Man, Dennis fiind și autorul golului egalizator:
„Partea dreaptă a fost mai implicată, cu Man și Mogoș, unde calitățile lui Man erau puse în valoare pentru că el era lăsat liber de Mogoș, care intra în interior, cerea mingea și crea superioritate. Asta îi permitea lui Man să aibă spațiu.
Ceea ce am văzut în construcția noastră pe flancul drept, păstrând proporțiile, vedem la Arsenal, cu Ben White și Saka. Ben White ajută foarte mult faza de construcție, intră mult în interior, și Saka, care are spațiu, stă larg și poate avea dueluri unu la unu. Zinchenko și Kiwior fac același lucru, la fel și John Stones sau Akanji. Fac superioritate la mijlocul terenului și te ajută pe faza de construcție, dar mai ales să recuperezi mingea.
În stânga nu s-a întâmplat asta. Manea nu e jucător de picior stâng, Florinel Coman cerea mereu mingea la picior și se urca peste Manea. Nu îi poți cere lui Coman ce îi ceri lui Man, asta nu înțeleg mulți. Ei sunt diferiți. Coman e mult mai bun când intră în interior și poate da la poartă, lui Man îi place să stea larg, să aibă spațiu de construcție”.