FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LIECHTENSTEIN 0-0

FOTO + VIDEO România - Liechtenstein 0-0. Coborâți parasolarele, urmează turbulențe!

România nu a reușit să o învingă Liechtenstein, în ultimul amical al naționalei înainte de EURO 2024 din Germania. Meciul s-a încheiat cu scorul de 0-0, iar „tricolorii” s-au făcut de râs cu doar 9 zile rămase până la debutul turneului final. +50   FOTO
România nu a reușit să o învingă Liechtenstein, în ultimul amical al naționalei înainte de EURO 2024 din Germania. Meciul s-a încheiat cu scorul de 0-0, iar „tricolorii” s-au făcut de râs cu doar 9 zile rămase până la debutul turneului final.

Articol de , , , - Publicat vineri, 07 iunie 2024 23:03 / Actualizat vineri, 07 iunie 2024 23:38

România nu a reușit să o învingă pe Liechtenstein, în ultimul amical al naționalei înainte de EURO 2024 din Germania. Meciul s-a încheiat cu scorul de 0-0, iar „tricolorii” s-au făcut de râs cu doar 9 zile rămase până la debutul turneului final.

În meciul în care România trebuia să se încheie la nasturi și să salute publicul ca pentru zbor bun, „tricolorii” și-au șifonat hainele, au trecut mâna o dată prin păr și au oftat puternic. Urmează plecarea în Germania, cu multe frici la cală.

Moment unic în istoria peluzelor românești » Rivalii de la Steaua, Dinamo, Rapid și Craiova s-au strâns în Ghencea, la România - Liechtenstein! Toate mesajele afișate
PROTEST
Moment unic în istoria peluzelor românești » Rivalii de la Steaua, Dinamo, Rapid și Craiova s-au strâns în Ghencea, la România - Liechtenstein! Toate mesajele afișate

Partida cu Liechtenstein s-a disputat într-un alt registru decât cele de până acum, chiar și decât cea cu Bulgaria.

Un public puțin mai tolerant, dornic să redea energie unei naționale cu norocul abia acum consumat, aflată în fața unei provocări cu care o generație se întâlnește, cel mai probabil, o singură dată în carieră. Nu e statistică, ci cumul de neajunsuri.

Ultimul experiment. Primul care dă fiori

România - Liechtenstein, meci amical / foto: Raed Krishan
România - Liechtenstein, meci amical / foto: Raed Krishan
România - Liechtenstein, meci amical / foto: Raed Krishan
România - Liechtenstein, meci amical / foto: Raed Krishan
România - Liechtenstein, meci amical / foto: Raed Krishan
+45 FOTO

Dacă în duelul amical precedent Edi Iordănescu și-a ascuțit tactica, în cel cu Liechtenstein au apărut și jucătorii noi, rezervele testate pentru situații de urgență și probleme de efectiv neașteptate.

Primele minute s-au concentrat pe diverse încercări din spectrul avantajului pe care, în teorie, l-am fi avut raportat la adversar: tehnica și capacitatea de a ne găsi mai bine în pase. S-a jucat cu schimbări de flanc, prin Olaru și Coman, respectiv Coman - Ianis Hagi, dar și șuturi din careu care nu au condus spre gol.

În defensivă, Vasile Mogoș a trecut fundaș stânga, un post pe care nu a fost utilizat de foarte multe ori până la cei 31 de ani ai săi. A rezultat un „Bancu” mai bătăios, însă și mult limitat atunci când a fost nevoit să urce. Pe picior opus benzii de joc, combinațiile cu Florinel au dus la frustrări și atât.

Ciudatul caz al atacantului Pușcaș

În zona de centru a terenului, prin Șut și Cicâldău, „tricolorii” au plimbat mingea exemplar, dar la finalizare s-a văzut toată suferința unei campanii în care până și războiul a ținut cu românii.

George Pușcaș a fost incapabil să trimită pe poartă, în repetate rânduri, indiferent de poziționarea sa. Servit de Ianis și uneori de Sorescu, vârful de la Bari a oferit o nouă demonstrație a incapacității sale de a trimite mingea în ațe.

Cu capul (12'), cu balonul la picior, cu spatele și fața, modul lui Pușcaș de a pluti în momentul în care trebuie să-și canalizeze forțele ridică multe semne de întrebare și trădează imposibilitatea echipei naționale de a ataca pozițional, aspect negat până la absurd de Iordănescu înaintea partidei.

Faza definitorie pentru cazul său s-a petrecut în minutul 42', atunci când fundașul central Beck l-a păcălit ca în curtea școlii înainte să intercepteze, doar prin plasament.

Moldovan, revedere cu poarta. Nu și cu mingea

În partea secundă, a fost vizibil că România vrea să facă tot posibilul pentru a înscrie. Au dispărut coordonatele, au apărut titularii pentru Euro și șuturile de la distanță pe care Benjamin Buchel, de la Vaduz, liga a doua a Elveției, le-a anihilat în ceea ce ar putea să fie meciul vieții sale.

De partea cealaltă, Horațiu Moldovan, om de bancă la Atletico Madrid, a șomat cu ceva mai multă activitate decât la echipa de club.

Nu a avut ce apăra câtă vreme Salanovic și Kranz au fost izolați de propriii coechipieri. Poate că fostului goalkeeper al Rapidului i-ar fi prins mai bine câteva minute în meciul cu Bulgaria, pentru ceva mai multe încercări pe poartă, respectiv o analiză relevantă pe care să o facă selecționerul.

Ultimul rezultat pozitiv al reprezentativei microstatului alpin datează din martie, 1-1 într-un meci de pregătire cu Letonia, în deplasare. Precedentul a avut loc în 2021, la Erevan, cu Armenia, scorul fiind același.

Nu mai există echipe mici precum nici România nu mai e cea din preliminarii. Vor urma zile în care prima ipoteză va fi fluturată pe aeroport, în fața microfoanelor cu griji. Pe a doua o vor recunoaște doar cei curajoși cu adevărul.

Notele GSP după România - Liechtenstein 0-0

România: Moldovan 6 – Sorescu 6, Drăgușin 6, Racovițan 6, Mogoș 6 (58' Bancu 6), - Cicâldău 6 (58' Stanciu 6), Șut 6 (58' R. Marin 6), Olaru 6 (76' Drăguș -) - Hagi 6 (65' Man 6), Pușcaș 4, Coman 6 (65' Mihăilă 6);

Selecționer: Edward Iordănescu 5;

Liechtenstein: Buchel 7 - Wolfinger 5, Beck 6, Goppel 6, Oberwadotzer 5, Kindle 5 (55' Marxer 4) - Luchinger 6 (90' Hasler -), Buchel 6, Sele 5, Salanovic 4 (46' Luque - Notaro 4 - 90' Jagler -), Kranz 5 (65' Saglam 4);

Selecționer: Konrad Funfstuck 6;

Arbitru: Menelaos Antoniou 6; Arbitri asistenţi: Marios Kalogirou 6, Kyriakos Sokratous 6 (toţi din Cipru);

FINAL. România - Liechtenstein 0-0

  • Final de meci pe stadionul Steaua!
  • Min. 90+7: Bancu centrează, dar Buchel reține din fața lui Drăguș.
  • Min. 90+6: Mihăilă caută vinclul de la distanță, dar balonul se duce peste poartă.
  • Min. 90+3: Stanciu centrează din lovitură liberă, mingea ajunge la Drăgușin, care trimite pe lângă poartă.
  • Min. 86: Același Stanciu trage din afara careului, dar nu prinde cadrul porții.
  • Min. 85: Stanciu își încearcă și el norocul din afara careului. Buchel apără din nou!
  • Min. 82: Ocazie importantă pentru România! Mihăilă sutează puternic din interiorul careului, iar Buchel respinge cu mare dificultate.
  • Min. 74: Mihăilă încearcă un șut frumos din afara careului, dar mingea trece pe lângă poartă.
  • Min. 73: Dennis Man centrează din lovitură liberă, oaspeții resping, mingea ajunge la Bancu, care șutează într-un adversar.
  • Min. 70: Stanciu trimite puțin peste poartă din lovitură liberă.
  • Min. 67: Deian Sorescu aruncă mingea în careu, iar Mihăilă îi „strică” mingea lui Pușcaș.
  • Min. 62: Sorescu centrează frumos din partea dreaptă, mingea ajunge la Coman, care trimite cu capul peste poartă.
  • Min. 54: Hagi trage la poartă din afara careului. dar Buchel respinge.
  • Min. 51: Ianis Hagi trage peste poartă din lovitură liberă.
  • A început repriza secundă!

Prima repriză a meciului de pe stadionul Steaua intră într-un Top 3 al celor mai modeste reprize făcute de „tricolori” în acest secol!

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din România - Liechtenstein

  • Remiză la pauză între România și Liechtenstein.
  • Min 45+4: Florinel Coman trage puternic din afara careului, dar pe direcția portarului.
  • Min. 44: Coman își încearcă din nou norocul din lovitură liberă. Șutul său trece însă mult pe lângă poartă.
  • Min. 42: Florinel Coman reușește un dribling de finețe în careu, apoi încearcă să îi paseze lui Pușcaș, dar mingea este oprită de un adversar.
  • Min. 40: Drăgușin trimite mingea în careu pentru Pușcaș, dar lovitura de cap a atacantului este una defectuoasă.

VIDEO. Ultrașii români, scandări reprobabile în prima repriză din România - Liechtenstein: „Afară cu ungurii din țară!”

  • Min. 31: Ianis Hagi ratează o ocazie imensă! Coman centrează în careul mic, unde apare căpitanul României, care trimite mingea cu capul spre poartă, dar Buchel respinge în corner.
  • Min. 24: Hagi șutează spre poartă dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, dar mingea se oprește în zid.
  • Min. 20: Ianis Hagi trimite o centrare perfectă pentru George Pușcaș, iar lovitura de cap a atacantului se duce puțin peste poartă.
  • Min. 18: „Șeptarul” de la FCSB este din nou periculos. Servit de Olaru, Coman a șutat puțin pe lângă poartă din apropierea careului.
  • Min. 17: Florinel Coman încearcă poarta dintr-o lovitură liberă din lateral, dar Buchel reține balonul.

VIDEO. Ultrașii români afișează mesajul „Libertate peluzelor” din tribune

  • Min. 14: Racovițan s-a trezit cu mingea la picior într-o poziție ideală, dar a șutat în portar.
  • Min. 12: Prima șansă de gol a României! Cicâldău a reușit o acțiune frumoasă, i-a trimis lui Pușcaș în mijlocul careului, dar atacantul a tras în blocaj.
  • Min. 9: Prima ocazie a fost a oaspeților. După o lovitură liberă din partea stângă, mingea a ajuns la Sele, care a tras periculos din marginea careului, dar balonul nu a prins poarta.
  • A început meciul!

Echipele de start:

România: Moldovan – Sorescu, Drăgușin, Racovițan, Mogoș - Cicâldău, Șut, Olaru - Hagi, Pușcaș, Coman
Rezerve: Niță, Târnovanu, Sava, Rațiu, Nedelcearu, M. Marin, Stanciu, Bancu, Mihăilă, Drăguș, Man, Grameni, Bîrligea
Selecționer: Edward Iordănescu

Liechtenstein: Buchel - Wolfinger, Beck, Goppel, Oberwadotzer, Kindle - Luchinger, Buchel, Sele, Salanovic, Kranz
Rezerve: Ospelt, Lo Russo, Graber, Weissenhofer, Saglam, Notaro, Marxer, Hasler, Jager, Beck
Selecționer: Konrad Funfstuck

GALERIE FOTO. România - Liechtenstein

România - Liechtenstein, meci amical / foto: Raed Krishan
România - Liechtenstein, meci amical / foto: Raed Krishan
România - Liechtenstein, meci amical / foto: Raed Krishan
România - Liechtenstein, meci amical / foto: Raed Krishan
România - Liechtenstein, meci amical / foto: Raed Krishan
+45 FOTO

Ce transmit reporterii GSP de la stadionul din Ghencea:

UPDATE. 20:25: Liderii peluzelor din România s-au pozat împreună înaintea meciului

Prezenți în Ghencea pentru a protesta împotriva autorităților, liderii mai multor galerii din România s-au pozat împreună. Aceștia reprezintă galeriile echipelor FC Argeș, Rapid, CSU Craiova, FCU Craiova, Dinamo, Steaua, Petrolul și Oțelul.

România - Liechtenstein 0-0. Coborâți parasolarele, urmează turbulențe!

UPDATE. 20:20: Adrian Ilie a vorbit înainte de România - Liechtenstein

Adrian Ilie nu are dubii, este convins că meciul cu Belgia va fi cel mai complicat pentru „tricolori”.

UPDATE. 19:50: Ultrașii români au ajuns la stadion

Mai multe galerii importante ale cluburilor din România s-au unit pentru a protesta împotriva forțelor de ordine. Nu lipsește mesajul „Liber să fiu ultra”, prezent în majoritatea peluzelor din țară.

Înainte de România - Liechtenstein / foto: Carmen Dumitru
Înainte de România - Liechtenstein / foto: George Nistor
Înainte de România - Liechtenstein / foto: George Nistor
Înainte de România - Liechtenstein / foto: George Nistor
Înainte de România - Liechtenstein / foto: George Nistor
+23 FOTO

UPDATE. 19:25: Fotbaliștii României au ajuns la stadionul Steaua

Cu o oră și jumătate înainte de meci, autocarul „tricolorilor” a ajuns la station. Andrei Burcă, cel care încă se află într-un proces de refacere după o ruptură musculară, schioapătă în mod vizibil.

UPDATE. 18:52: În aceste momente are loc lansarea cărții lui Marius Lăcătuș

În sala Sevilla a stadionului Steaua, are loc evenimentul de lansare a cărții lui Marius Lăcătuș. Printre invitați sunt Gică Hagi, Ilie Dumitrescu, Țiți Dumitriu, Ioan Andone, Adrian Ilie și George Ogăraru, coautor.

Lansarea cărții lui Marius Lăcătuș / foto: George Nistor
Lansarea cărții lui Marius Lăcătuș / foto: George Nistor
Lansarea cărții lui Marius Lăcătuș / foto: George Nistor
Lansarea cărții lui Marius Lăcătuș / foto: George Nistor
Lansarea cărții lui Marius Lăcătuș / foto: George Nistor
+16 FOTO

UPDATE. 18:45: Atmosferă liniștită înainte de România - Liechtenstein

Cu mai bine de două înainte de meci, atmosfera din jurul stadionului este extrem de liniștită. Primii suporteri și-au făcut apariția la arena din Ghencea.

UPDATE. 18:40: Andrei Fermeşanu, Andrei Apreotesei şi Florin Guzgă vor interpreta imnul României

FRF a anunțat prin intermediul paginii oficialie de Facebook că cei 3 ternori ieșeni vor interpreta imnul Românieie înainte de startul meciului.

România - Liechtenstein, ultimul amical al „tricolorilor” înainte de EURO 2024

Naționala României a efectuat joi, de la ora 21:00, ultimul antrenament înaintea amicalului cu Liechtenstein, care va avea loc pe stadionul Steaua, ultimul test înainte de startul Campionatului European, unde țara noastră va juca primul meci împotriva Ucrainei pe 17 iunie (ora 16:00).

România a jucat ultima dată împotriva naționalei din Liechtenstein în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022, câștigând ambele meciuri cu scorul de 2-0.

La antrenamentul oficial de joi seara, de la baza de pregătire de la Mogoșoaia, Denis Alibec, Adrian Rus, Răzvan Marin și Andrei Burcă au lipsit de pe teren. Toți patru au acuzat probleme medicale.

Amicalul cu Liechtenstein, din alt unghi » Cum a restructurat Edi Iordănescu naționala lui Rădoi: post cu post, ce s-a schimbat la „tricolori”
ROMÂNIA
Amicalul cu Liechtenstein, din alt unghi » Cum a restructurat Edi Iordănescu naționala lui Rădoi: post cu post, ce s-a schimbat la „tricolori”

Conferință de presă Edi Iordănescu și Ianis Hagi, înainte de România - Liechtenstein

Edi Iordănescu (45 de ani) și Ianis Hagi (25 de ani) au ținut joi o conferință de presă înaintea meciului dintre România și Liechtenstein, programat vineri, 7 iunie, la ora 21:00.

În continuare, toate declarațiile selecționerului și ale lui Ianis Hagi.

„Echipa națională a arătat că știe să se jertfească, să dea tot ce are mai bun. Am arătat foarte multe momente bune, cu băieți conștienți de miza avută. Toate aceste lucruri ar trebui să nască sprijin, nu dubii. Prin tot ce au făcut acești băieți, în primul rând ne-am recâștigat orgoliul național la nivel de sport, după foarte mult timp. Cu siguranță, vom fi mai puternici dacă suporterul va fi total pentru echipa națională, așa cum a fost de multe ori în istorie”, a început selecționerul României.

Edi Iordănescu a adăugat: „Sunt șanse importante să-l recuperăm în câteva zile pe Denis Alibec. Nu sunt fericit când un jucător trebuie să iasă din antrenament. Și ieri am avut absenți, și astăzi probabil vom avea. Atât timp cât procesul de recuperare nu este foarte lung, putem gestiona lucrurile. În cazul lui, speranța este ca în câteva zile să fie din nou alături de noi pe teren. Are o situație, cu sănătatea nu te poți juca, nu poți controla. Important este că nu este ceva grav și-l vom recâștiga. A fost într-o competiție în străinătate, cu obiectiv important, a fost presiune pe el să joace constant”.

Edi Iordănescu: „Așteptați-vă la multe schimbări cu Liechtenstein!”

  • „Nu ar fi corect să vorbesc despre jucători de rezervă atât timp cât sperăm să-i recuperăm pe toți. Dar am avut de la început o listă în sensul ăsta, am încercat să fim acoperiți. Am vrut să știm situația unor jucători. Aveți răbdare până mâine seara, după joc vom trage linia finală și vom ști pe ce jucători ne vom baza.
  • Eu aștept ca mâine să facem un joc consistent, cu realizări. Așteptați-vă la multe schimbări, iar eu mă aștept la un public cât mai numeros!”.

Eu și colegii mei avem nu doar experiența turneului final din 2019, dar și o experiență internațională destul de mare, meciuri în Europa League, Champions League. Într-adevăr, un Campionat European de seniori este de două ori mai mare, dar avem experiență și cred că știm să gestionăm un Campionat European și tot ce presupune: antrenamente, ședințe, presă, interviuri și altele. Cred că avem experiența necesară să gestionăm cum trebuie momentele dinaintea turneului, iar acolo să fim cât mai reci și concentrați la ce avem de făcut pe teren.

Ne simțim FOARTE susținuți! O țară întreagă se așteaptă ca la Euro să ne prezentăm așa cum trebuie. Ce se întâmplă înainte este procesul de a ajunge acolo așa cum trebuie. Aici ne concentrăm, toți suntem pe aceeași pagină, vrem să reprezentăm România cât mai bine, să ținem steagul cât mai sus la Euro

- Ianis Hagi, mijlocaș România

Lotul României pentru EURO 2024

  • PORTARI: Florin Niță (Gaziantep | Turcia, 20/0), Horațiu Moldovan (Atletico Madrid | Spania, 10/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Răzvan Sava (CFR Cluj, 0/0)
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 16/1), Vasile Mogoș (CFR Cluj, 5/0), Radu Drăgușin (Tottenham | Anglia, 15/0), Bogdan Racovițan (Rakow | Polonia, 1/0), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 19/1), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 26/2), Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 34/2)
  • MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Gaziantep | Turcia, 16/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 16/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 36/4), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 54/3), Nicolae Stanciu (Damac | Arabia Saudită, 68/14), Adrian Șut (FCSB, 1/0), Darius Olaru (FCSB, 16/0), Constantin Grameni (Farul Constanța, 0/0), Dennis Man (Parma | Italia, 22/7), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 19/4), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 33/5), Florinel Coman (FCSB, 13/1)
  • ATACANȚI: Denis Drăguș (Gaziantep | Turcia, 9/2), George Pușcaș (Bari | Italia, 41/11), Denis Alibec (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 1/0)

Programul României la EURO 2024:

  • 17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Ucraina (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
România - Cipru, ultimul meci din Liga Națiunilor » Cum arată primul „11” gândit de Mircea Lucescu + Cele mai bune cote
Nationala
România - Cipru, ultimul meci din Liga Națiunilor » Cum arată primul „11” gândit de Mircea Lucescu + Cele mai bune cote
Gianni Infantino, președintele FIFA, indignat de scandalul săptămânii din fotbalul mondial » Cere măsuri: „Nu e loc pentru așa ceva!”
Campionate
Gianni Infantino, președintele FIFA, indignat de scandalul săptămânii din fotbalul mondial » Cere măsuri: „Nu e loc pentru așa ceva!”
Prim-ministrul din Kosovo, întâlnire de gradul ZERO cu jucătorii, la două zile de la meciul cu România: „S-a umplut paharul!”
Nationala
Prim-ministrul din Kosovo, întâlnire de gradul ZERO cu jucătorii, la două zile de la meciul cu România: „S-a umplut paharul!”

Scene REVOLTĂTOARE! Haosul a continuat și la conferință » Kosovarii au sărit la bătaie, cu Mircea Lucescu la 3 metri distanță: „Să vă fie rușine!”

Presa internațională vuiește după ce România - Kosovo a fost abandonat: „Haos!”


Comentarii (301)
randoom_briliantul
randoom_briliantul  •  10 Iunie 2024, 12:14
Postat de ali.bec pe 08 Iunie 2024, 11:58

Ce nu-i dovedit mai cenzore? Voi singuri dați toate dovezile?

vezi articolul cu parada ...cine a participat acolo :)))))))))))))))))))))))) ..''seapca''rosie decolorata

muzzi1
muzzi1  •  08 Iunie 2024, 16:17
Postat de valsword pe 07 Iunie 2024, 23:44

In prima repriza a reusit o data sa-si depaseasca adversarul direct din preluare in careu dar apoi a gresit continuarea.A dat un sut de la distanta pe poarta boxat de portar.A dat osuperba centrare de gol la care Ianis a reluat cu capul de la 3 metri direct in portar:).Nu a gresit pasele cand a avut mingea la el. Dar totusi a jucat slab adica in nota intregii echipe nationale, ca nimeni nu a aratat nimic.Va luati de Coman si Olaru de parca toti ceilalti din teren ar fi fost superjucatori si nu niste nulitati in frunte cu Puscas si Dragusin :))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

muzzi1
muzzi1  •  08 Iunie 2024, 16:07
Postat de Amen975ZQzamolxe pe 08 Iunie 2024, 12:37

Edi , te doare la "Basca" ?!... Generatia "Z " ... Copii , v-ati nascut cu telefonul de gat , altii in urma cu mult timp , au invatat sa lupte in viata , cu "Cheia" legata de gat . Educatie , disciplina , mult bun simt , respect , lasa capul in jos la o fapta urata , sau la un "esec "... Pe voi va doare in F... , ca pe Florea Cioaca . Pe vremuri se spunea :" Trebuie sa dam militaria jos din pod , ca nu mai tine ."

mi-a placut intotdeauna asta cu militaria! :D ba chiar ma gandeam ca printre navetele de bere ale lu` tata si zestrea mamei sta o echipa SWAT gata sa actioneze! :D ajunsesem sa urasc sa ma mai urc in pod! :P

Vezi toate comentariile (301)
Comentează