Alte știri din fotbal
Echipa de play-off a anunțat prima mutare a iernii: „Contract până în 2026”
0
Adrian Mutu, dorit de formația din Superligă! Luna ianuarie l-ar putea găsi pe banca tehnică
0
Dinamo grăbește prima lovitură a iernii! Detalii despre negocierile pentru fotbalistul adversarei din Superligă
0
Cum intră ultrașii cu petarde și torțe fără să fie prinși? Ipoteză surprinzătoare în direct, după Dinamo - Rapid: „Prietenii, complicități!”
0
Știri din fotbal internațional
Complimentul suprem? Gary Neville: „Liverpool de acum îmi amintește de vechiul Manchester United, au o capacitate aparte, joacă 4 stiluri pe meci”
0
Andrei Rațiu a fost discret în Betis - Rayo Vallecano, dar prinde podiumul într-un top din La Liga
0
Juventus rămâne neînvinsă în Serie A, dar se află pe un loc incredibil
0
„Ricci” is back! Ricardo Grigore, la primul gol în Spania » Reușită prețioasă pe terenul lui Racing Santander
0
Lifestyle
Gigi Becali voia să îşi deschidă propria televiziune, unde avea reguli stricte pentru femei: „Puneam și muzica religioasă pe fundal”
0
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
11
Lotul României s-a întors cu 7 medalii de la Campionatul Mondial de Fitness Tokyo 2024
1
Cea mai sexy jucătoare din lume a plecat fără iubitul celebru în vacanță » Fotbalistul, doar în „tribună” la victoria categorică din Cupă
4
Craiova ii datoreaza mult acestui mare om.
@pohfala - tu spui: "compasiunea pt suferinta unui om nu ne poate adormi spiritul critic !!!" Asa este numai ca nu tebuie pe nu trebuie sa le suprapunem (pe cele doua: compasiune si critica). Hai sa le tratatm pe rand: acum eu cred ca e bine sa ne aratam compasiunea (fata de un om care se zbate intre viata si moarte) iar mai tarziu, cand ii vom analiza activitatea si viata, vom apela la spiritul critic.
oda ceausestilor nu a fost decat pretul pentru a se putea manifesta in voie. iar acel "in voie" a fost genial. poezia va ramane in istoria literaturii iar faptele vor deveni legenda, povestite de "generatia in blugi" si de copiii acesteia. O universitate in aer liber, populara ce-i drept, nici nu putea fi altfel in prezenta a zeci de mii de oameni pe seara, dar vai! care lipseste atat de mult generatiilor de dupa epoca paunescu...
compasiunea pt suferinta unui om nu ne poate adormi spiritul critic !!!
Am spus-o si-o repet, comunistii mi-au facut cel mai mare rau in viata asta: mi-au ucis uncchi, tata, bunici si m-au umilit pe mine, pe mama si pe fratii mei pana la limita suferintei de foame (da, au fost ani in care ni s-au taiat toate posibilitatile de supravietuire - am suferit de foame si doar vecinilor le datoram supravietuirea - nu vreau sa dezvolt subiectul, vreau doar sa arat cat de anticomunist sunt, dar peste poezia lui Paunescu, nu pot sa trec nepasator, caci ea mi-a facut bine!
@ bdg66ro Da, cred ca te referi la "manifest pt sanatatea pamantului'; il citeai la negru. Pentru mine, Paunescu omul a fost o figura foarte contradictorie. Fata de Vadim, care s-a nascut lingau si parsiv, Paunescu mi-a parut mai degraba viclean prin ridicatul de osanale cuplului conducator. Am avut impresia ca gadila orgoliile alora cu poezii tembele, pentru a-si securiza si realiza cumva, opera si proiectele (revista si cenaclul flacara de exemplu). Nu l-am inteles deloc, dupa 89.
În veac cu putere ocultă din zid cineva mă ascultă. cu cât mă coboară pe mine. cu-atât el mai mare devine. Iubirea mi-o suge prin tuburi. mă simt răstignit pe şuruburi, ce face cu mine nu-i veghea, el trage din zid cu urechea. Ai zice că apără, poate, poporul de rău şi păcate, de cei ce ţin arme în liră de cei care mint şi conspiră. Dar nu el ascultă orbeşte, pe om când acasă trăieste, ne întră-n cearceaf şi sub piele, în creier de gânduri să
in 1984 aveam 18 ani si mergeam la cenaclul flacara.cine n-a fost sa se abtina de la comentarii.auzisem ca paunescu e omul lui ceausescu si-l uram ptr asta ,si ptr faptul ca cenaclul era extraordinar,era al nostru , nu al comunistilor...dar intr-o zi mi-a cazut in mana un volum de poezii al lui paunescu,ultimul atunci, si mi-am pus intrebarea -cum a trecut de cenzura ceausista -cititi poeziile lui -a fost si retras de pe piata unul din vol. lui....tinea cu poporul...ii doresc sanatate.
Se minte cum nu s-a minţit niciodată, E multă minciună la noi pe pământ, Sunt false recursuri şi nu-i judecată, Balanţa cea veche-a dreptăţii s-a frânt. Dar, hai, să minţim fără nici o ruşine, Dar, hai, să minţim în direct şi-n răspăr, Că poate prin rău vom ajunge la bine, Minciuna supremă va fi adevăr. (A. Paunescu - Minciunile fragment -atentie, poezia a fost scrisa in 1984)
Se-ngroapă soarele-ntr-un nor - O, negrul nor ca şi mormântul Înşelătoarelor ce mor Neplânse de amanţii lor! Pe la ferestre-şi plimbă vântul Tristeţile sfârşitului de vară, În timp ce-n cârciuma murdară, Din strunele de-aramă - cântul Chitarelor Îşi ia avântul... Iar pe la mese, Rând pe rând, O ceată de amanţi artişti - Toţi ne'nţeleşi şi mari, Toţi Crişti... Îşi beau iubirea, fredonând Romanţa celor ce se vând. (Minulescu - Romanta cel
Conectează-te la contul tău pentru a adăuga comentarii.