GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  ANIVERSARE

94 de ani de Gazetă » Primul număr a apărut la câteva luni după prima medalie la Jocurile Olimpice: costa 3 lei și avea 6 pagini

Articol de - Publicat vineri, 14 septembrie 2018 09:56

Primul număr al Gazetei apărea pe 14 septembrie 1924, costa 3 lei și avea 6 pagini.

Întâmplător sau nu, Gazeta s-a fondat la câteva luni după ce România cucerea, în mai 1924, prima medalie la Jocurile Olimpice, bronz la rugby.

"Ne vom ocupa de toate sporturile fără deosebire", se scria în primul editorial, semnat " Gazeta Sporturilor", amintind succesul parizian.

Au trecut 94 de ani de-atunci. Iată câteva numere distincte dintr-o istorie care n-a fost întreruptă nici în timpul celui de-Al doilea Război Mondial!

1924. Primul număr

  • Pagini: 6
  • Preț: 3 lei
  • Apariție: de 4 ori pe săptămână

Pe prima pagină, Gazeta avea un cuvânt înainte, o imagine cu primul campionat de ciclism feminin și avancronica un meci de fotbal internațional, Sparta Sofia - Triumf București.

1930. Corespondență de la Mondial

  • Pagini: 6
  • Preț: 6 lei
  • Apariție: de 3 ori pe săptămână

Gazeta a avut un corespondent la Campionatul Mondial de fotbal din 1930, primul din istorie. Prima noastră victorie, 3-1 cu Peru, deschidea ziarul din 17 iulie, alături de caricaturile vedetelor Wetzer și Deșu.

1976. Nadia și primul 10

  • Pagini: 4
  • Preț: 30 bani
  • Apariție: de 6 ori pe săptămână

Ziarul se numea deja Sportul, avea doar 4 pagini, însă trimitea corespondenți la majoritatea competițiilor importante. Aici, ziarul din 23 iulie 1976, cu Nadia pe prima pagină după victoria de la Montreal.

1989. Reapare Gazeta

  • Pagini: 4
  • Preț: 50 bani
  • Apariție: zilnică

Numărul din 24 decembrie 1989, marcat "anul I, numărul I, serie nouă", e deschis de un comentariu al directorului Gazetei, Ovidiu Ioanițoaia, intitulat "Țară nouă, ziar nou".

2018. Singurul ziar de sport din România

  • Pagini: 16-24
  • Preț: 2,5 lei
  • Apariție: zilnică

Ziarul păstrează cele mai respectate semnături din presa sportivă românească, are materiale exclusiv print și are și variantă online, gsp.ro/gazeta-digitală.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (9)
rjka
rjka  •  14 Septembrie 2018, 13:21

Pai probabil atunci când sa înființat gazeta ziarul trăia după ce se scria ziaristul și exista obiectivitate și corectitudine dar presa scrisă in zilele noastre a murit atâta timp cât gigi becali a monopolizat ziarul iar Ziariști au devenit vasali lui nu se mai poate spune ca este un ziar obiectiv , a devenit subiectiv lăsând la o parte adevarul care nu face audiență și venind cu știri surse etc etc și dependent de can canul lui gigi mai mult continuați sa mințiți cu privire la fc fcsb ca ar fi Steaua, Steaua bucuresti sa născut in la CSA fie ca va place fie ca nu ,dar voi nu doriți acte sau mai ales decizi judecătorești care spun clar fc fcsb nu e Steaua și n-are nici o legătura cu Steaua bucuresti cea care a câștigat CCE , continuați manipularea incontinoare , ca nu puteți spala creerul tuturor așa cum vreți voi .Steaua înseamnă CSA . fc fcsb echipa becaliotilor și a junalistilor vânduți lui gigi .

gicab
gicab  •  14 Septembrie 2018, 12:20

De becali ce spunea?

christiano0
christiano0  •  14 Septembrie 2018, 12:13

Cele mai importante semnaturi ?! Ma faceti sa râd ! A plecat Tolontan, el era numarul 1. Au ramas in schimb Geambasu, Alin Buzarin, Andrei Craitoiu si Remus Raureanu, numai fitilisti care inventeaza o compunere de 100 de cuvinte, ca aia mici la scoala primara. Apropo, Maria "Venin" Andries ce mai face ??

Vezi toate comentariile (9)
Comentează