Articol de GSP - Publicat marti, 01 decembrie 2020 10:19 / Actualizat marti, 01 decembrie 2020 13:32
Patriotismul a devenit tot mai mult o manta de vreme rea, un accesoriu, o eșarfă al unei mici echipe de fotbal pe care o fluturăm prea mult la victorii și prea puțin în acțiunile noastre zilnice. De 1 Decembrie, tot românul face cumva rost de un tricolor, schimbă poza de profil, merge să vadă tancurile la paradă, ca un stop amuzant pentru copii, înainte de vinul fiert cu care pleacă în gând de acasă. Tot de Ziua Națională a României, alții fac bilanțuri despre ce am realizat notabil în spațiul nostru carpato-danubiano-pontic, de când Ferdinand a intrat pe cal în Alba Iulia și fotbalul era oprit din cauza Primului Război Mondial.
Unii vorbesc despre politică, alții despre administrație, dar nouă ne place sportul. Nu ne ducem însă până la 1918, pentru că ar fi greu să terminăm până la Crăciun, ci am țintit ultimii 10 ani. Dacă și ție ți-au dat lacrimile, când l-ai văzut pe Chivu învăluit în tricolor, după finala Ligii Campionilor din 2010, când Sandrei Izbașa i s-a cântat imnul la JO din 2012 sau la deschiderea Europeanului de fotbal din 2012, pe Stade de France din Saint Dennis, umflă pieptul, ia un șervețel și vino cu noi!
Cristi Chivu, stăpânul Europei sub comanda Specialului Mourinho!
E o performanță să fii numărul 1 în orice domeniu, dar parcă să câștigi cea mai tare competiție fotbalistică intercluburi din lume, e ca atunci când visezi să-ți iasă la pariuri biletul ăla cu suma maximă, repetat de 10 ori. Miodrag Belodedici și Florin Răducioiu au reușit asta la începutul anilor ’90, cu Steaua Roșie Belgrad și AC Milan, iar de atunci secetă. Cristi Chivu a spart însă blocada și a început deceniul cu o performanță uriașă pentru el, dar și pentru România.
A câștigat Liga Campionilor cu Inter Milano, după o finală cu Bayern Munchen și evident, ne-a făcut mândri că suntem români. În fotbal am gustat cu lingurița mari realizări, în ultimul deceniu. Două primăveri europene ale lui FCSB și CFR Cluj, Europeanul din 2016 al naționalei mari, singurul turneu final la care ne-am calificat și performanța tineretului, de anul trecut.
Simona Halep și Horia Tecău, așii tenisului românesc
Patriotismul nu e o flacără olimpică sau o Lumină de Înviere, care ard magic și non-stop, fără să știm ce le alimentează. Mai ales cel românesc are nevoie de combustibil periodic, iar Simona Halep a fost aerul de la terapie intensivă, benzina de la boxe în Formula 1. Când am fost mai jos cu glicemia încrederii în noi, a venit Simona cu un turneu câștigat. A bifat zeci, dar Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 au fost pansamente pentru noi. Foarte multă reclamă bună ne-a făcut și jucătorul de dublu Horia Tecău, indiferent de partenerul său. Campion în Australia la mixt, campion la Wimbledon și la US Open, dar și argint olimpic la Rio 2016, Horia a urcat de multe ori alături de Simona Halep în barometrul simpatiei românilor. Se joacă tenis și în această perioadă. Caută-i pe români și dă-le un imbold de 1 Decembrie!
Cristina Neagu, Maradona handbalului mondial
La performanțele handbalului românesc din ultimii 10 ani am trecut cele două bronzuri ale naționalei feminine de la Europeanul din 2010 și Mondialul din 2015, dar și Liga Campionilor câștigată de CSM București în 2016. Când vorbești însă despre acest sport în România și în lume, există un singur nume care poate fi rostit de oricine: Cristina Neagu. Cea mai bună jucătoare de handbal din lume 4 ani (2010, 2015, 2016 și 2018) și câștigătoare a Ligii Campionilor cu muntenegrencele de la Buducnost, în 2015, după modelul Cristi Chivu. Nimeni n-a mai realizat în hanbdalul feminin mondial ce a realizat Cristina, un simbol național în acest moment și pentru totdeauna. Suntem acum și pe Telegram! Accesează acest link, intră în Grupul Oficial Superbet și află primul cele mai tari promoții!
Olimpiadele ne depășesc, dar aurul e cu atât mai strălucitor
România era una dintre performenele Jocurilor Olimpice, de unde mereu delegația noastră se întorcea cu tolba plină. De la Los Angeles 1984 ne-am întors cu 20 de medalii de aur și 53 în total, la Sydney 2000 am pus la gât 26 în total, dintre care 11 de aur, dar am scăzut constant până aproape de 0. La cele două Olimpiade ale deceniul actual, care stă să se încheie - Londra 2012 și Rio de Janeiro 2016 - am câștigat un total de doar 11 medalii, dintre care trei de aur. Alin Moldoveanu – tir și Sandra Izbașa – gimnastică (Londra 2012) și naționala feminină de scrimă (Rio 2016) sunt singurii care au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, iar pentru asta trebuie să-i prețuim cu atât mai mult. Ei ne-au ridicat românismul la cote înalte și prin ei am contat în lume.
Bonusul de bun venit, plus pariul șansă în agenții!
Vino la Superbet și pariază pe românii care evoluează în această perioadă! Alege online-ul, pe site sau direct din aplicația de mobil, deschide cont, depune și poți încasa imediat un Bonus de Bun Venit Sport ce poate ajunge până la 500 de lei și se acordă la primele tale 3 depuneri! Dacă preferi agențiile de cartier, e și mai bine! Trece-le pragul cu încredere fiindcă pe lângă beneficiile din online, doar în agenție ai și Pariul Șansă, reintrodus la cererea jucătorilor adevărați! Câteva milioane de de bilete plasate în ultimele luni s-au calificat pentru a plăti câștiguri grație Pariului Șansă și zeci de mii de jucători au încasat superbani!
Intră pe SuperSocial și fă spectacol pe chaturile partidelor!
Bucură-te de noua dimensiune a experienței Superbet! După ce îți instalezi aplicația de pariuri sportive, setează-ți și profilul pe SuperSocial, rețeaua de socializare a celor care iubesc pariurile sportive. Poți vedea cine sunt cei mai experimentați, cine sunt cei mai inspirați, poți vedea și plasa și tu biletele lor, poți distribui și biletele tale, îți poți face noi prieteni și te poți afirma în cea mai tânără comunitate de pariori din România! Mai mult, îi poți întâlni pe ambasadorii Superbet, Ilie Dumitrescu și Gică Craioveanu, dar poți descoperi și persoane necunoscute, ca tine, dar care te pot inspira maxim prin biletele plasate și modul original în care le gândesc!
#LaMulțiAniRomânia! #PariemPeBine #ÎmpreunăSuntemSuper
de Gigi Stancu, Superbet
Încep etapele decisive din Ligă! Ce echipe nu au emoții în grupe
Presa din Scoția, prima reacție despre jocul făcut de Ianis Hagi + Nota după Rangers - Dundee
Mutare-șoc în tenis: Novak Djokovic va fi antrenat de fostul lui mare rival!