GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  REPORTAJ

VIDEO EXCLUSIV Imaginile nepăsării! Cum arată Baza Tineretului, părăsită de peste 4 ani » Jurassic Park de România: vegetația a „mâncat” bazinul olimpic

Baza Tineretului e părăsită de mai bine de 4 ani +45   FOTO
Baza Tineretului e părăsită de mai bine de 4 ani

Articol de , - Publicat joi, 08 august 2024 00:00 / Actualizat joi, 08 august 2024 00:00

Discursul-manifest al lui David Popovici a reaprins discuțiile privind lipsa infrastructurii și problemele cu care se confruntă România în ceea ce privește sportul. GSP.RO publică o serie de exemple în care, dintr-un motiv sau altul, baze de înot sunt fie neterminate, fie părăsite.

Gazeta a prezentat în 2022 imaginile dezolante cu bazinele din Baza Tineretului, care zac părăsite de mai bine de 4 ani, lucrările de modernizare fiind sistate din cauza lipsei autorizației de construcție.

VIDEO. Cum arată Baza Tineretului, părăsită de peste 4 ani

Chirie de 25.000 de euro pe lună

Închiriat în 2018 de firma Phoenicia Express, de la proprietarii Complexului Sportiv Național „Lia Manoliu”, stabilimentul aflat în perimetrul Piața Presei Libere - Biserica Cașin - Șoseaua Kiseleff arată din ce în ce mai rău. Conform surselor GSP.RO, firma achită lunar o chirie de 25.000 de euro și contractul e semnat până 2033.

1,8milioane de euro ar fi plătit firma către Complexului Sportiv Național „Lia Manoliu” în 6 ani

Până acum, Phoenicia Express a plătit în jur de 300.000 de euro pe an, încă din 2018, în condițiile în care ansamblul de construcții nu a fost folosit deloc!

+40 FOTO

Jurassic Park de România și „găinile libere”

Gazeta a revizitat Baza Tineretului, formată în mare parte din ștrand, mai exact 5 bazine, 3 dintre ele de înot: unul dintre aceste bazine e de dimensiuni olimpice (50 de metri), cu 8 culoare. Încă unul dintre bazine este dedicat săriturilor, dotat inclusiv cu platforme.

În esență, parcul e bine întreținut, cu alei colorat pavate, terenuri de tenis, de baschet, totul la cheie. Asta până te îndrepți spre baza de natație, unde parcă e o trecere între lumi. Vegetația înghite totul. Pe lateralul așa-zisului drum se pot observa găini care ciugulesc liniștite printre buruieni.

Aflăm de la doamnele care păzesc complexul că păsările sunt rămase în urma închiderii unui restaurant. Practic, găinile și cocoșii urmau a deveni supă, însă soarta le-a zâmbit și se numără printre puținele exemplare din subspecie care se bucură de libertate. Nouă ni s-a spus inclusiv că le putem lua acasă dacă avem în ce să le transportăm!!

Istoria zbuciumată a bazei

Pare incredibil că un astfel de loc zace nefolosit în mijlocul unei capitale europene. Și e închis deja de 6 ani! Baza a fost ”confiscată” în 2000, cu sprijin politic, de un grup de „rechini” imobiliari, cu Puiu Popoviciu în frunte, pentru ca ulterior să apară clubul ”Player”, care s-a întins peste bazine.

Complexul Sportiv Național „Lia Manoliu” a reintrat în proprietate în 2016, după o decizie a Tribunalului București.

Gazeta Sporturilor scria în 2022 că, în ciuda hotărârii judecătorești, celor de la CSN le-au mai trebuit doi ani pentru a-i scoate din zonă pe cei care dețineau clubul ”Player”.

„Phoenicia” a semna un contract de închiriere pe 15 ani, obligându-se să reamenajeze bazinele și spațiile comerciale, urmând să exploateze ștrandul până în 2033. Chiar și așa, 6 ani mai târziu, nu pare că acesta s-ar mai deschide curând publicului.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu a luat foc după România - Lituania: „Execrabil!” + Doi remarcați: „Ne-au adus victoria”
Nationala
Mircea Lucescu a luat foc după România - Lituania: „Execrabil!” + Doi remarcați: „Ne-au adus victoria”
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Nationala
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Ianis Hagi, detalii din vestiarul României după victoria cu Lituania: „Vreau doar să joc fotbal” » Ce le-a transmis Mircea Lucescu
Nationala
Ianis Hagi, detalii din vestiarul României după victoria cu Lituania: „Vreau doar să joc fotbal” » Ce le-a transmis Mircea Lucescu

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (20)
adrian.csa
adrian.csa  •  08 August 2024, 20:20

strandul copilariei mele, Doamne ce frumoase erau toate bazinele; vedem aceleasi personaje sinistre care vor sa puna mana pe tot in scopuri imobilizare

22cea
22cea  •  08 August 2024, 16:13
Postat de Sadikul_ pe 08 August 2024, 01:10

Randoameee eu cand faceam baie aici, pe tine te plimba tati cu shareta pe la C.A.P !!!!

Era poreclit Seralul , ne duceam seara dupa ce se inchidea strandul si faceam baie in bazinul mare , aia mai curajosi sareau de la ultima platforma , o tempora !

alexxp1955
alexxp1955  •  08 August 2024, 13:42
Postat de QED777 pe 08 August 2024, 00:09

În acest ștrand în 1981 la Universiada de vară au avut loc întrecerile de sărituri în apă și o parte din meciurile turneului de polo. A fost cel mai modern ștrand din București iar acum totul este o ruină.

A fost leaganul poloului romanesc antebelic.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează