INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PARMA

EXCLUSIV Detalii din culise: acordul la care au ajuns Dennis Man și Parma, după promovarea în Serie A

Dennis Man și Parma au ajuns la un acord. Foto: Imago
Dennis Man și Parma au ajuns la un acord. Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 04 mai 2024 20:33 / Actualizat sambata, 04 mai 2024 20:38

Dennis Man (25 de ani) a fost unul dintre artizanii promovării Parmei în Serie A, după trei sezoane disputate în eșalonul secund al Italiei. Internaționalul român a avut o stagiune foarte bună în tricoul „crociato”, motiv pentru care managementul formației din Emilia-Romagna dorește să-i prelungească înțelegerea contractuală scadentă în iunie 2025.

După mai multe amânări din partea impresarilor lui Man, patronul Parmei, Kyle Krause, a primit asigurări că formația pe care o finanțează va fi, din vară, prima opțiune pentru extrema transferată în schimbul a 11 milioane de euro, de la FCSB.

Dennis Man se află pe locul 3 în clasamentul celor mai valoroși juctori din Serie B, după coechipierul spaniol Adrian Bernabe, evaluat la 9 milioane de euro, respectiv Agustin Alvarez (7 milioane de euro), atacantul celor de la Sampdoria.

  • Parma - Cremonese se joacă duminică, de la 16, în penultima rundă a campionatului regulat din Serie B. Formația lui Man și Mihăilă este matemtic promovată în Serie A, în timp ce oaspeții se află pe locul 4 în clasament. Primele două poziții promovează direct pe prima scenă a fotbalului italian, în timp ce ocupantele pozițiilor 3-8 evoluează în play-off-ul care stabilește cea de-a treia formație care accede.

Dennis Man i-a promis Parmei că e prima opțiune, indiferent de parcursul la Euro 2024

Parma își conturează un nou proiect pentru următorii ani, care să aducă mai multă stabilitate în prima divizie din Peninsulă, dar și performanțe pe termen lung.

În planurile finațatorului Krause, Dennis Man este încadrat ca pilon al echipei, astfel că prelungirea contractului său reprezintă o prioritate.

Din informațiile GSP.ro, în ultimele săptămâni au existat discuții intense în acest sens, însă Becali Sport, compania de reprezentare sportivă condusă de frații Giovanni și Victor Becali, nu s-a arătat dispusă în a intra la negocieri, însă a dat asigurări că Parma reprezintă prima opțiune pentru Dennis Man, începând cu luna iulie, indiferent de evoluțiile acestuia la Euro 2024.

Conducerea nou-promovatei dorește să-l convingă pe titularul lui Fabio Pecchia cu un salariu anual de două milioane de euro și un contract până în 2027, cu opțiune de extindere pe încă un an.

Tratativele au șanse mari să ajungă la un numitor comun dată fiind și dorința lui Man de a o ajuta pe Parma să facă un parcurs bun în Serie A.

Fotbalistul cu 11 reușite și 5 assist-uri în campionat este unul dintre favoriții fanilor gialloblu, iar imaginea sa este purternic reprezentată de către club, pe platformele sociale.

6,5 milioane de euroeste cota lui Dennis Man, potrivit Transfermarkt

„Așteptam acest moment de multă vreme și suntem fericiți că ne-am atins obiectivul de a promova în prima ligă. Sezonul meu putea fi unul mai bun, dar important este că Parma a promovat în Serie A. Antrenorul mi-a oferit multă încredere și mereu îmi spunea să fac ceea ce știu.

Îmi place că Pecchia discută cu toți jucătorii și îi face pe toți să se simtă importanți”, a fost mesajul lui Dennis Man după bifarea obiectivului mult visat.

VIDEO. Cum au sărbătorit Man și Mihăilă promovarea în Serie A

Parma își asigură viitorul. Fabio Pecchia rămâne și în Serie A

În pregătirea provocării de Serie A, emilienii au trecut deja la fapte. Adrian Bernabe (22 de ani), mijlocaș central crescut la academia Barcelonei, autor a 8 reușite și 4 pase de gol, dar și fundașul central maghiar Botond Balogh (21 de ani), cu prestații sigure în competiția internă, au semnat prelungirea contractelor până în 2027.

Și antrenorul Fabio Pecchia se află în tratative pentru extinderea angajamentului scadent anul viitor. Finanțatorul care deține un lanț de supermarketuri și acțiuni importante la mai multe companii de petrol, transport și energie vrea să-i ofere încredere totală antrenorului intrat recent pe radarul mai multor echipe, între care și Napoli.

În planurile lui Kyle Krause se mai regăsesc construirea unui departament de scouting cu adevărat puternic, respectiv achiziționarea unor jucători cu experiență pentru a nu mai avea parte de emoțiile retrogradării în anii următori.

Krause a fost mereu apropiat de noi și am avut parte de sprijinul conducerii. Când ajungi la antrenament și vezi că toată lumea e concentrată la obiectivul pe care îl avem, simți încredere și totul devine mai ușor.Mai avem două meciuri, cu Cremonese și Reggiana. Sezonul nu s-a încheiat, ne dorim să terminăm pe primul loc.

- Dennis Man

Citește și:

Sezonul din Championship s-a încheiat! Leicester City se întoarce în Premier League alături de o altă echipă de tradiție + Cine a retrogradat și cine va juca în barajul pentru promovare
CHAMPIONSHIP
Sezonul din Championship s-a încheiat! Leicester City se întoarce în Premier League alături de o altă echipă de tradiție + Cine a retrogradat și cine va juca în barajul pentru promovare
Real Madrid face scor cu Cadiz și așteaptă rezultatul meciului Girona - Barcelona pentru a ști dacă sărbătorește titlul
REAL MADRID - CADIZ 3-0
Real Madrid face scor cu Cadiz și așteaptă rezultatul meciului Girona - Barcelona pentru a ști dacă sărbătorește titlul

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
janus_mirror
janus_mirror  •  05 Mai 2024, 04:05

Ptr cei doi prunieristi din echipa Parma sincere felicitari. Bravo baieti. Ari luat-o de jos si v-ati croit singuri drumul. Acum obiectivul trebuie sa fie a va ridica pasul la nivelul celor mai buni.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează