INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Cum s-a transformat Răzvan Marin în câteva săptămâni „de la un simplu jucător de linia a doua la regizor de top”

Răzvan Marin a avut un start excelent în noua ediție de Serie A:
Răzvan Marin a avut un start excelent în noua ediție de Serie A: "Sunt fericit și acum sper să continui pe aceeași linie" / Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 21 august 2024 13:55 / Actualizat miercuri, 21 august 2024 14:53

Răzvan Marin (28 de ani), MVP-ul partidei cu Roma de duminică (1-1) și ales în echipa etapei din prima rundă a Seriei A, a primit elogii în „Corriere dello Sport” după primele 90 de minute jucate pentru Cagliari în acest campionat. „În doar câteva săptămâni, mijlocașul care trebuia să plece a ajuns star sub comanda lui Nicola!”.

După doi ani și trei luni de la ultima apariție în tricoul lui Cagliari în Serie A, 32 de minute contra Veneziei (0-0), Răzvan Marin a livrat duminică, pe Unipol Domus din Sardinia, o prestație de nota 7,5. Mijlocașul care a reușit două goluri la Euro 2024 pentru „tricolori" n-a fost doar cel mai bun jucător al gazdelor, dar și al partidei cu AS Roma (0-0).

Ales și-n echipa etapei inaugurale, internaționalul de 28 de ani a avut parte de laude și de un articol elogios azi în Corriere dello Sport, sub titlul „Marin fără frâne, Cagliari e în siguranță".

Cum s-a transformat Răzvan Marin în câteva săptămâni „de la un simplu jucător de linia a doua la regizor de top”
Răzvan Marin promite să facă cel mai bun sezon al său din Serie A la Cagliari / Foto: Imago

„Răzvan Marin a învățat din propriiile greșeli"

Cotidianul sportiv cu cel de-al doilea tiraj din Peninsulă (32.000 de exemplare vândute zilnic) îi face o prezentare frumoasă: „De la dansator de linia a doua (sau poate a treia), la star absolut în numai câteva săptămâni. Fotbalul îți ia, dar îți și dă, iar Răzvan Marin, 28 de ani, din București, capitala României, a învățat acest lucru pe propria piele.

Trimis sub formă de împrumut la Empoli, Răzvan a urcat în ierarhie, a jucat un Campionat European excelent (patru prezențe și goluri împotriva Ucrainei și Slovaciei), s-a întors la Cagliari și a devenit un titular incontestabil. Ce repede se pot schimba lucrurile!"

78de meciuri are Răzvan Marin în tricoul lui Cagliari, pentru care a reușit 4 goluri și 12 assisturi. În Serie A, a ajuns la 137 de partide, 5 goluri și 19 pase decisive

Aceeași sursă a subliniat că „Marin are un CV impresionant: 137 de jocuri în Serie A cu Empoli și cu Cagliari, 5 goluri și numeroase assisturi. Anterior, o perioadă cenușie la Ajax. Semnat de Cagliari, care l-a considerat un regizor de top, s-a chinuit în faza inițială a carierei sale în Sardinia. Acum, a sosit ora revanșei. Datorită antrenorului Nicola? Nu numai.

Timpul lucrează adesea în favoarea străinilor. Trebuie doar să ne întoarcem și să ne amintim, de exemplu, că lui Suazo i-au trebuit trei ani pentru a deveni ceea ce a fost. Pur și simplu, Răzvan Marin s-a maturizat, și-a dobândit timpul de joc, a devenit conștient de rolul său. Trebuie să ai răbdare și același lucru este valabil și pentru numeroșii tineri jucători roș-albaștri".

Am lucrat deja cu antrenorul Nicola, este normal că îl cunosc mai bine decât coechipierii mei, dar treptat îl vor ști și ei. Întotdeauna vreau să dau 100 la sută
Răzvan Marin, mijlocaș Cagliari

A avut trei ocazii și a greșit doar cinci pase

În Coppa Italia, contra lui Carrarese (3-1), după o perioadă în care antrenorul cu care lucrase și la Empoli îl observase în presezon și anunțase clubul că românul va fi unul dintre pilonii de bază ai echipei, Marin a oferit duminică o mostră a capacităților sale.

„A fost cel mai bun dintre cei 29 din iarbă. Și cifrele împotriva Romei vorbesc de la sine: trei șuturi, unul din afara careului, unul parat și unul care era să doboare transversala.

38 de atingeri de minge, patru dueluri câștigate, dintre care două aeriene (deloc rău pentru un jucător de 1,78 m). Și 22 de pase, cu 17 reușite. Graficul alăturat îi arată raza de acțiune, practic pe tot terenul!

Mijlocaș când juca alături de Prati (cu capacitatea de a închide spațiile și a și porni construcția) și playmaker, când Prati a fost înlocuit de Adopo", a detaliat Corriere dello Sport.

„Marin trăiește clipa, iar Nicola jubilează!"

Românul nu și-a ascuns satisfacția debutului reușit și se bucură de moment: „Sunt fericit că m-am întors la Cagliari și sper să am un sezon bun. Există multă concurență la mijlocul terenului, dar acesta e un lucru bun, fără ea nu ești stimulat să joci mai bine. Am găsit un grup diferit, o mentalitate diferită".

Antrenorul nu poate fi decât foarte mândru de pariul pus pe Răzvan: „Nicola jubilează și el. Și-a adus un mijlocaș de calitate, care combină capacitatea de a evolua cu precizie cu viteza de gândire. Două calități indispensabile în fotbalul de astăzi, caracterizat prin timp și spațiu tot mai reduse.

Pentru creșterea lui Marin, organizarea pe care Nicola a reușit să o dea echipei a fost, de asemenea, decisivă. Cagliari are idei și - așa cum a subliniat antrenorul - își găsește și identitatea. Un colectiv ce lucrează pune în valoare talentele individuale. Revenirea lui Marin este astfel mai ușor de explicat".

Cum s-a transformat Răzvan Marin în câteva săptămâni „de la un simplu jucător de linia a doua la regizor de top”
Zonele de teren în care Răzvan Marin a atins mingea duminică, în cele 90 de minute ale partidei Cagliari - AS Roma 0-0 / Foto: Corriere dello Sport

CIFRELE LUI RĂZVAN MARIN CU AS ROMA

Minute jucate: 90

Goluri așteptate: 0,21

Total șuturi: 3

Șuturi cadrate: 2

Atingeri de balon: 38

Atingeri de minge în careul advers: 2

Dueluri câștigate: 4

Dueluri aeriene câștigate: 2

Pase: 22

Pase reușite: 17

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează