INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Dortmund capitulează la Freiburg » Explicația unei mari surprize: „Facem greșeli prostești”

Freiburg - Dortmund 2-1
Foto:Imago
Freiburg - Dortmund 2-1 Foto:Imago

Articol de - Publicat duminica, 22 august 2021 09:42 / Actualizat duminica, 22 august 2021 10:20

Borussia Dortmund a pierdut surprinzător la Freiburg, 1-2, iar jucătorii admit că ei sunt primii vinovați: „I-am invitat pe adversari să ne dea goluri”.

Sezon nou, antrenor nou, Marco Rose, păcate vechi. „Facem greșeli prostești”, a admis Manuel Akanji, fundașul Borussiei Dortmund, după eșecul de sâmbătă, de la Freiburg (1-2). 

Elvețianul știe cel mai bine despre ce vorbește, pentru că a comis-o și în Supercupă, cu Bayern (1-3): "Este posibil ca, uneori, un adversar să fie mai bun decât tine. Dar la Freiburg noi am controlat jocul și i-am invitat practic să ne dea goluri. Așa nu poți să pierzi meciuri". 

Cifrele confirmă teoria fundașului central: 

  • 18 șuturi a expediat Dortmund spre poarta adversă, Freiburg, doar 7 
  • 697 de pase au dat galben-negrii, amfitrionii doar 218 
  • 76 la sută posesie a avut Borussia. Degeaba! 

Nu e o amenințare 

Toate golurile le-au dat gazdele. Grifo, din lovitură liberă, apoi Sallai, iar Dortmund a redus din diferență grație unui autogol (Keitel). Reus, Haaland și noul sosit de la Eindhoven, Malen, modești. La primii doi, nici urmă de forma arătată la 5-2 cu Eintracht, în prima etapă, sau în Supercupă, cu Bayern.

 Tabloidul Bild a tras deja concluzia: „Așa cum a jucat, Borussia nu reprezintă nici în acest sezon o amenințare pentru supremația lui Bayern”.

"Dacă avem pretenții de Champions League, asemenea greșeli nu trebuie să se întâmple. Nu înscrii mereu câte trei, patru goluri, ca să poți acoperi greșelile pe care le faci" Manuel Akanji, fundaș Borussia Dortmund

A doua înfrângere consecutivă

Pentru Borussia este a doua înfrângere la rând, după eșecul din Supercupa Germaniei, 1-3 în fața lui Bayern Munchen.

Bayern și-a adjudecat din nou Supercupa Germaniei, 3-1 cu Borussia Dortmund, în primul rând pentru că Robert Lewandowski s-a impus în confruntarea cu Erling Haaland. Considerată un veritabil „duel al titanilor", confruntarea celor doi cei mai prolifici atacanți din Bundesliga a fost marți seară la discreția polonezului.

Dacă în etapa inaugurală din Bundesliga, Lewa punctase o singură dată, la Monchengladbach (1-1), iar norvegianul reușise o „dublă", cu Eintracht (5-2), în Supercupă s-a schimbat foaia cu 180 de grade.

„Vârful" lui Bayern a bifat o „dublă" și un assist, la golul lui Müller, în timp ce Haaland a rămas cu mâna goală. Singurul gol înscris i-a fost anulat, corect, pe motiv de ofsaid. În consecință, Leon Goretzka a văzut "o victorie clară, la puncte", a coechipierului său. 

Antrenorul Julian Nagelsmann, la rându-i, a comentat: „Știm cu toți ce goluri poate marca Robert. În seara asta mi-a plăcut însă la fel de mult faptul că a alergat și s-a implicat total, inclusiv pe faza defensivă. Iar assistul pentru Thomas Müller mi s-a părut foarte inteligent".

Citește alte știri despre fotbalul internațional:

Jucătorul Barcelonei a aflat de moartea bunicului chiar înainte de meci, dar a jucat și a fost eliminat

Probleme medicale pentru Ianis Hagi » Care este starea mijlocașului român

Citește și:

Acuzații GRAVE: „Dinamo a «țepuit» statul român!” » Fostul patron nu-i iartă pe „câini”: „Am așteptat 11 ani” + „Ce club din lume a mai făcut asta?”
Superliga
Acuzații GRAVE: „Dinamo a «țepuit» statul român!” » Fostul patron nu-i iartă pe „câini”: „Am așteptat 11 ani” + „Ce club din lume a mai făcut asta?”
Mesajul celor de la UEFA, după ce fotbaliștii României au lăsat vestiarul din Munchen în condiții impecabile » Cum i-au numit pe „tricolori”
Nationala
Mesajul celor de la UEFA, după ce fotbaliștii României au lăsat vestiarul din Munchen în condiții impecabile » Cum i-au numit pe „tricolori”
Nicolae Stanciu, mesaj clar pentru Răzvan Burleanu după eliminarea de la Euro: „D-aia Federația are un președinte!”
Nationala
Nicolae Stanciu, mesaj clar pentru Răzvan Burleanu după eliminarea de la Euro: „D-aia Federația are un președinte!”

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close