INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Răspunsul Fiorentinei la ultima ofertă a lui FCSB pentru Louis Munteanu » Ce s-a întâmplat astăzi cu atacantul român

Louis Munteanu într-un meci din 2021 la Fiorentina Primavera / Foto: Imago
Louis Munteanu într-un meci din 2021 la Fiorentina Primavera / Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 27 iulie 2024 16:57 / Actualizat sambata, 27 iulie 2024 18:58

Louis Munteanu (22 de ani), atacantul întors în Italia după împrumutul făcut în 2022 de Farul, a fost titular după trei ani în prima formație a Violei ♦ Tot într-un amical, pierdut 1-2 cu Preston North End, din Championship ♦ Aseară, patronul Gigi Becali anunța că a trimis o propunere oficială de două milioane de euro de la FCSB pe adresa celor de la ACF Fiorentina, exact suma plătită în 2020 Viitorului.

Dorit în țară de CFR Cluj, FCSB și Rapid, Louis Munteanu ar putea să nu revină în această vară fierbinte în Superligă.

Deși conducătorii clubului din Gruia susțineau recent că au acord de transfer, iar finanțatorul campioanei s-a lăudat că a făcut o ultimă ofertă Fiorentinei de 2 milioane de euro pentru a-l cumpăra pe atacantul întors în Italia din vacanța de după EURO 2024, la finele a două sezoane de împrumut la Farul.

Echipa pregătită de Gică Hagi, care-l vindea în septembrie 2020, în plină pandemie de Covid-19, tot cu suma de 2 milioane.

Munteanu, folosit azi în spatele singurului vârf

Noul antrenor Raffaele Palladino a decis să-l retragă, deocamdată, de pe lista eventualelor despărțiri din această vară, incluzându-l în lotul deplasat în Anglia pentru un turneu de pregătire și de meciuri amicale.

Răspunsul Fiorentinei la ultima ofertă a lui FCSB pentru Louis Munteanu »  Ce s-a întâmplat astăzi cu atacantul român
Louis Munteanu este dorit din nou la FCSB. La Farul a reușit 25 de goluri în 86 de meciuri / FOTO: Imago

După ce ieri, în primul test cu Bolton (1-1), adversar din League One (divizia a treia), Munteanu a fost rezervă nefolosită, astăzi, de la 17:00 (ora României), internaționalul, debutat în trecutele preliminarii Euro de Edward Iordănescu, doar 13 minute în 0-0 în Belarus, pe 12 octombrie 2023, a jucat titular cu Preston North End, din aceeași divizie a treia engleză!

La pauză, Louis Munteanu i-a lăsat locul lui Jonathan Ikoné. Prestația internaționalului român a fost una modestă, fără reușite.

21mai 2022 este data la care Louis Munteanu a figurat pe lista rezervelor seniorilor Fiorentinei în Serie A, 0-2 cu Juventus. În 15 ocazii, a fost pe bancă la prima echipă Viola

Squadra viola îl utilizează, într-un sistem 3-4-2-1, alături de Riccardo Sottil, în spatele unicului vârf, Christian Kouame.

La Nazione: „Sigur putem lucra cu Munteanu!"

Palladino mizase pe Louis vinerea trecută, în testul cu Reggiana (4-0), în care românul a evoluat din minutul 72 și a oferit o pasă decisivă. Și cotidianul local La Nazione a scris despre „tricolorul" de 22 de ani că rămâne un fotbalist de urmărit în acest presezon.

„Sunt convins că putem lucra cu adevărat cu el. Are fizic, șut, personalitate, toate caracteristicile care pot îmbunătăți jocul acestei Fiorentina.

Poate că nu toate calitățile lui vor răzbate, dar este un aspect important și se potrivește bine cu disponibilitatea antrenorului Palladino, care nu pare să se uite atât de mult la cartea de identitate", a scris jurnalistul Giampaolo Marchini.

13goluri și 4 assist-uri a reușit Louis Munteanu în 40 de apariții la echipa U19 a Fiorentinei, cu care a cucerit de două ori Coppa Primavera și o dată Supercupa

Munteanu are un gol și 3 assist-uri în această vară

Pentru fostul elev al lui Gică Hagi este abia a treia oară în care prinde primul unsprezece la seniorii Fiorentinei, numai în amicale. În al doilea intersezon după transferul de două milioane de la Viitorul, Louis a fost titular la 7-1 cu Ostermunchen și 4-0 cu Virtus Verona, fără a se remarca.

În schimb, în această lună, Munteanu a contribuit cu un gol și două assist-uri la 5-2 cu echipa Primavera (pentru care a evoluat și el în 40 de partide) în ultimele 45 de minute și pasa decisivă cu Reggiana în 18 minute disputate.

Și dacă azi, la Preston, va face o impresie bună, Palladino ar putea apela la el și marți, în ultimul test britanic, cu Hull City.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (4)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  28 Iulie 2024, 00:01

Domnilor, oferta lui Gigi Valiza este apa de ploaie...nu are nimic adevărat în ea. . De gura lui Naum i-a aruncat acestuia o momeala ( un sprot, ca tot e la moda în Romania).

horcu2011
horcu2011  •  27 Iulie 2024, 19:32

Ciobanas cu 300 de oi, ai transferat fix ZERO pentru UCL! Iti imaginai ca burtosu' de Popa face fata? O sa ai iar cel putin 5-6 ani de ZERO! Si uite asa, raman, ca de fiecare data, doar vorbele! Hai sictir!

VanBasten2000
VanBasten2000  •  27 Iulie 2024, 18:51

L-au bagat titular in amical. I-au crescut pretul la 3M.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează