INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

S-a găsit Balonul de Aur al lui Diego Maradona » Cu cât s-ar putea vinde trofeul la licitația din 6 iunie

Diego Maradona, ales cel mai bun fotbalist al CM 1986 / Foto: Imago
Diego Maradona, ales cel mai bun fotbalist al CM 1986 / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 07 mai 2024 13:34 / Actualizat marti, 07 mai 2024 13:37

Trofeul câștigat de Diego Maradona pentru CM 1986 din Mexic, la care Argentina a devenit pentru a doua oară campioană mondială, fusese furat pe 26 octombrie 1989 și apoi regăsit în 2016. Abia pe 2 aprilie 2024 și-a primit și autentificarea. Se estimează că va fi cumpărat la licitație pentru o sumă între 12 și 15 milioane de euro!

Un trofeu vechi de 38 de ani va face obiectul unei licitații care va fi organizată pe 6 iunie, cu câteva zile înaintea startului Euro 2024. E vorba despre Balonul de Aur acordat în 1986 celui mai bun fotbalist de la Mondialul găzduit de Mexic.

Zvonurile îl „trimit” pe Darwin Nunez direct la Barcelona » Gestul starului din Uruguay a iscat polemici
LIVERPOOL
Zvonurile îl „trimit” pe Darwin Nunez direct la Barcelona » Gestul starului din Uruguay a iscat polemici

Diego Armando Maradona l-a câștigat atunci după ce a devenit campion cu reprezentativa Argentinei, la doar opt ani de la întâiul titlu mondial. „El Pibe de Oro" fusese premiat în mod special, în condițiile în care respectivul trofeu nu putea fi acordat de revista "France Football" decât jucătorilor europeni.

Diego Maradona nu mai spera să-l descopere

„Balonul de Aur" fusese furat pe 26 octombrie 1989 de o bandă a lui Giuseppe Misso, care a dat spargerea la banca unde erau ținute toate distincțiile și trofeele cuecerite de Diego Maradona. Starul argentinian, care scria atunci istorie în tricoul lui Napoli, a încercat să-l găsească, numai că până la urmă, așa cum anunța cotidianul L'Equipe, s-a resemnat și a abandonat căutările.

Abia în 2016 s-a reușit recuperarea acestuia, dar până când a fost certificat ca autentic de către o comisie de experți a durat până pe 2 aprilie 2024. Acum, el va fi scos la licitația ce va fi organizată peste o lună, prețul la care ar putea fi achiziționat de către un colecționar de trofee estimându-se la o sumă între 12 și 15 milioane de euro!

Găsit de un comerciant de artă pasionat de licitații

Cotidianul L'Equipe a dezvăluit că trofeul a fost descoperit la Paris: „Cupa s-a găsit prin intermediul franco-algerianului Abdelhamid B, un fost comerciant de artă pasionat de licitații, a cărui viață s-ar putea schimba pe 6 iunie 2024.

Există deja o estimare a premiului: între 12 și 15 milioane de euro. Fanii lui Maradona vor mai avea la dispoziție câteva săptămâni pentru a-și pune deoparte economiile".

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Violențe nemaipomenite în liga a patra germană » 155 de agenți răniți și 74 de suporteri au fost arestați
GERMANIA
Violențe nemaipomenite în liga a patra germană » 155 de agenți răniți și 74 de suporteri au fost arestați
I-au plimbat cu TIR-ul! A fost frenezie în Eindhoven, după ce PSV a cucerit titlul
OLANDA
I-au plimbat cu TIR-ul! A fost frenezie în Eindhoven, după ce PSV a cucerit titlul

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
bajescu
bajescu  •  07 Mai 2024, 15:35

Maradona nu a castigat niciodata Balonul de aut pentru simplul motiv ca, pana in 1995, acesta era oferit doar jucatorilor europeni. In anul respectiv a primit un asrmenea trofeu simbolic. Cred ca de la acea ceremonie este poza oferita de GSP. Nu vad cum putea sa fie furat acest trofeu in 1989 daca Maradina inca nu il primise.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează