Comentarii (5)
palominocreek
palominocreek  •  25 Noiembrie 2022, 12:03

Cum s-a stabilit faptul că nu există interes din partea democrațiilor de a găzdui astfel de turnee? Pentru 2018 au concurat Anglia, Benelux, Spania și Portugalia, dar turneul le-a fost oferit rușilor. Pentru 2022 au mai concurat Australia, Japonia, Coreea, SUA, dar turneul le-a fost oferit Qatarezilor. Pare-se că nu lipsa rentabilității este motivului pentru care aceste turnee nu sunt găzduite în țări democratice.

gygymarga
gygymarga  •  25 Noiembrie 2022, 08:11

Sportuș trebuie sa ajunga la orice cetatean de pe planeta, nu numai la stapanii de colonii, asazise democratii!

81mada
81mada  •  24 Noiembrie 2022, 23:18

Sportul se organizeaza acolo unde conducatorii inca mai vor sa faca ceva pentru cetateni… si nu pentru show, imagine sau folosindu se de sport pentru a aduce in atentia publicului teme din agenda globala!

dante69
dante69  •  24 Noiembrie 2022, 22:09

Pai atunci Putin și ai lui au dreptate, lumea e împărțită în două și ruptura se va adânci. Pe de-o parte occidentul curcubeu și "valorile" sale pe care are pretenția să le adopte toți, iar pe de altă parte restul omenirii cu tradițiile și cutumele sale. Pare că occidentul nu mai are limbaj comun cu restul lumii nici măcar în sport iar prăpastia e evidenta.

viola_sempre
viola_sempre  •  24 Noiembrie 2022, 22:06

Lasa sa ajunga numai la domnii progresisti turneele finale de CM, totul sa fie doar in SUA, UK, Germania si Franta, eventual si prin Canada, Noua Zeelanda si Australia, ei respecta 100% drepturile omului. Apropo, in 1994 cand CM a fost organizat in SUA nu s-a interizat nici macar un ONG progresist ca in SUA pedeapsa cu moartea e inca in vigoare? Sau de tratamentele aplicate muncitorilor est-europeni in Occident? Nu iau apararea Qatarului sau a Rusiei, e clar ca sunt tari cu probleme, dar oare restul chiar si-au rezolvat toate problemele? In UK, daca e adevarat ce sscriu cei de la The Guardian, in ultimele 4 luni aproape s-a triplat numarul celor care apeleaza la bancile alimentare, iar o familie din 5 sare peste una din mesele zilnice pentru ca nu isi mai permit. Si tot in UK oamenii semneaza petitii prin care cer ca populatia sa nu mai plateasca energia, in conditiile in care pretul curentului electric a crescut de peste 25 de ori intr-un an, iar 1/4 familii nu isi mai permite sa plateasca pentru a avea caldura in casa. Si vorbim de UK, una dintre tarile (pana de curand) bogate, nu de Botswana sau Somalia. Ei bine, drepturile omului ce prevad atunci cand omul de rand nu mai are bani sa se incalzeasca sau sa manance? Ma rog, probabil ca tot Putin e de vina sau Qatarul...

Comentează