INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  FCSB - FC NORDSJAELLAND

INTERVIU „«Nea Vali, ați sărit din lac în puț!»” » Românul care activează în Danemarca îi dă vești proaste lui FCSB: „Nordsjaelland e cu mult peste Silkeborg!”

Turul dintre FCSB și Nordsjaelland are loc pe 10 august, la București. Returul va fi pe 16 august, în orașul Farum / Sursă foto: Imago Images
Turul dintre FCSB și Nordsjaelland are loc pe 10 august, la București. Returul va fi pe 16 august, în orașul Farum / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 05 august 2023 06:58 / Actualizat sambata, 05 august 2023 21:09

Marius Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo, lucrează de doi ani pentru Vejle, în Danemarca, și explică atuurile viitoarei adversare a FCSB, FC Nordsjaelland, una pe care o consideră superioară aceleia care le-a marcat roș-albaștrilor zece goluri în două meciuri din sezonul trecut.

  • Turul dintre FCSB și Nordsjaelland are loc pe 10 august, la București. Returul va fi pe 16 august, în orașul Farum

FCSB a încasat zece goluri de la Silkeborg în două meciuri. Cum se va descurca cu Nordsjaelland, în turul al treilea preliminar din Conference League? Sunt buni danezii? Dacă da, ce fac de reușesc să creeze și să găsească fotbaliști buni? 

Marius Nicolae, fost director sportiv al lui Dinamo, lucrează la Veijle, o nou-promovată din Danemarca, deci el cunoaște bine nivelul la care se află viitorii adversari ai FCSB.

Atenție, FCSB: vine tăvălugul Nordsjaelland! » GSP i-a urmărit pe danezi și prezintă 10 concluzii
FCSB - Nordsjaelland
Atenție, FCSB: vine tăvălugul Nordsjaelland! » GSP i-a urmărit pe danezi și prezintă 10 concluzii

Mario Nicolae lucrează în Danemarca și dă verdictul: „Nordsjaelland e cu mult peste Silkeborg!”

- Marius, cum e Nordsjaelland? 
- Chiar mă sunase nea Vali Argăseală înainte să treacă de bulgari, mă întreba cum e Nordsjaelland. I-am spus «nea Vali, ați sărit din lac în puț!». Sunt diferențe clare între Nordsjaelland și Silkeborg. Și de valoare, și de bugete. 

- Dar ce fel de formație este? 
- Ca stil, joacă foarte ofensiv. Proprietarul clubului e un egiptean care a creat o politică, investește în Egipt și în Ghana, mai ales în Ghana. Scopul e să le permită copiilor foarte săraci să joace fotbal, dar așa au descoperit danezii foarte mulți jucători buni în Africa. Au mers danezi în Africa, dar există și antrenori africani în Danemarca. 

- Cum a fost posibil progresul? 
- A crescut tot fotbalul danez, în general. Clima e mai bună decât e în alte țări scandinave. Gândește-te că eu am petrecut deja două ierni aici și nu am prins niciodată friguri nici măcar ca în România! Au investit, au terenuri, au condiții bune. Statul e dispus să aloce bani dacă ai un plan care îi privește pe copii. Sunt bani publici și la nivelul seniorilor, dar puțini. Pentru juniori poți primi finanțare foarte importantă.

Mario Nicolae: „Nuamah va fi subiectul unui transfer spectaculos”

- Sunt fotbaliști periculoși pentru FCSB în mod special? 
- Este extrema stângă Ernest Nuamah, un ghanez despre care am văzut că a început să se scrie și în presa din România. Foarte bun mai e Mohamed Diomande, mijlocaș ofensiv, numărul zece. El e ivorian, pentru că Nordsjaelland, prin proiectul «Right to dream» de a investi în Africa, a atras fotbaliști de pe tot continentul, nu numai din Ghana, care îți spuneam că era ținta principală. Nuamah va fi subiectul unui transfer spectaculos, îl vor PSG și alte forțe ale fotbalului mondial. E un fotbalist care poate face ravagii în careu, chiar dacă are numai 19 ani.

- Campionatul românesc l-ai mai urmărit? 
- Foarte puțin, aproape deloc. Cunosc rezultatele, dar cam atât. Nu am avut timp, noi am promovat cu Vejle și avem un program teribil, le întâlnim la început, în primele etape, pe toate echipele bune din campionat, cu excepția lui Nordsjaelland. 

- Despre Dinamo ai mai urmărit informații? 
- Am urmărit, dar nu prea înțeleg ceea ce se întâmplă, văd știri că unii vor să îi dea afară pe ceilalți, sunt conflicte încontinuu. Îmi e greu să înțeleg de aici ceea ce se întâmplă. 

- Nu înțelegem foarte clar nici noi, deci nu e grav că nu pricepi tu. 
- Bine, eu am fost implicat și am simțit unele lucruri. În campania aceea în care am reușit să salvăm echipa de la retrogradare alături de Dușan Uhrin mi se părea că erau oameni triști pentru rezultatele bune. Ne așteptam să fim fericiți cu toții, dar unii nu erau. 

„«Nea Vali, ați sărit din lac în puț!»” » Românul care activează în Danemarca îi dă vești proaste lui FCSB: „Nordsjaelland e cu mult peste Silkeborg!”
De-a lungul carierei sale, până să ajungă în Danemarca, Mario Nicolae a activat la FC Argeș, U Cluj, Petrolul , Dinamo și în China, alături de Contra // FOTO Raed Krishan (Vejle)

„Proiectul și mediul de lucru sunt excelente în Danemarca”

- Cum ai ajuns în Danemarca? Cum e posibil ca un român să conducă o echipă de acolo? 
- Proprietarii m-au ales. Unul dintre ei este Andrei Zolotko, prin intermediul căruia a ajuns și Costel Gâlcă antrenorul lui Vejle, că altfel ar fi fost greu ca un român să fi intrat aici. Tehnicienii sunt localnici sau mai poți avea loc dacă ești german, să zicem. Acționarii au fost implicați ca agenți în transferuri ale lui Dan Petrescu, tot ei l-au dus pe Cosmin Olăroiu în China. I-am cunoscut, am păstrat legătura și mă mai întrebau despre jucători, despre unele lucruri. Până când mi-au propus să vin aici. Am acceptat și mă simt foarte bine, m-am adaptat. Din punct de vedere financiar nu dau lovitura, dar proiectul și mediul de lucru sunt excelente în Danemarca.

Poate că statul român se va trezi dacă va veni cineva în Danemarca și va vedea ce se întâmplă aici. Cheia aceasta este, ca țara să investească în cele mai bune condiții pentru juniori, nu pentru fotbalul profesionist.

- Marius Nicolae, manager sportiv Vejle

5,5 milioane de eurovalorează Ingvartesen, al doilea cel mai scump jucător al danezilor, după Nuamah, conform transfermarkt. Urmează Nagalo, un fundaș central burkinabez de 5 milioane de euro

VIDEO Secretul FCSB-ului din debutul de campionat: „Suntem mai experimentați! Iar pe mine, presiunea mă ajută”

Citește și alte știri despre FCSB:

Atenție, FCSB: vine tăvălugul Nordsjaelland! » GSP i-a urmărit pe danezi și prezintă 10 concluzii

Păzea, FCSB! Urmează confruntarea cu mingicarul pentru care luptă PSG, Milan și Ajax: „Va fi, fără dubii, cel mai scump jucător vândut vreodată din Danemarca”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (21)
VanBasten
VanBasten  •  05 August 2023, 20:00
Postat de dr.jivago pe 05 August 2023, 12:28

Eu stiu ca n-ai concurența in agresiuni si mizerii verbale... Dar tin sa-ti spun, asa ,ca sa-ti fac un favor: Nimeni nu-i atat de prost , incat sa nu ajunga si mai prost... Tu neavand vreo intalnire memorabila cu hartia, la carti ma refer , daca iti arat un semn de carte, il bagi in priza...

***, foloseste google ca sa afli titularii din meciul retur. Cat de *** sunt fecedebistii care sustin ca au avut doar rezerve cu Silkeborg?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dr.jivago
dr.jivago  •  05 August 2023, 17:44
Postat de mihai041 pe 05 August 2023, 14:28

De ce minți? În tur ați jucat cu 6 dintre titulari, iar în retur ați avut echipă de bază. Nu o mai da cotită, că nu este frumos. Auzi la el! Au jucat fără 11 titulari. Ați avut scheletul echipei de bază pe teren. Nu mai dezinforma. Vorbești de cărți și semne de carte, dar minți ca un nesimțit. Lasă-ne cu cititul cărților. Dacă ai citit câteva cărți, nu te face neapărat mai cult, mai inteligent. Am citit și noi cărți. Sunt hrană pentru creier. Nu mai minți! Îți crește nasul ca lui Pinocchio al lui Carlo Collodi. Ești fcfcsbist. Se vede de la o poștă. Îți recomand a citi Biblia. Dar nu ca patronul de la palat. E hrană pentru suflet. Poate înveți a nu mai distorsiona adevărul. Sănătate! Să fii cu minte!

Ma faci mincinos... fara niciun argument ! Daca ai citi presa vremii ,ai vedea ca Dica a jucat fara sapte titulari ... in GSP e articolul ... Inclusiv fara toti greii Stelei... Cat priveste argumentele tale , ca ai avut o intalnire memorabila cu hartia, ma refer la carti , sunt nule... Chiar daca imi recomanzi cu o falsa pioșenie Biblia, tot un agramat si stupid ramai...

fotbalminim00
fotbalminim00  •  05 August 2023, 16:28

omul asta spune un mare adevar,se investeste in copii si juniori,iar astia cativa postaci va intereseaza cate goluri ne dau danezii,asta e Romania,sa moara capra vecinului,nu cum sa ne scoatem noi echipele din insolventa si sa facem un climat sanatos in care sa crestem!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează