INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SLOVACIA - UCRAINA 1-2

CORESPONDENȚĂ GSP Ucraina, revenire incredibilă cu Slovacia » Calcule date peste cap în grupa României la EURO 2024

Ucraina, revenire incredibilă cu Slovacia +38   FOTO
Ucraina, revenire incredibilă cu Slovacia

Articol de , - Publicat vineri, 21 iunie 2024 17:54 / Actualizat vineri, 21 iunie 2024 21:11

Ucraina a câștigat cu Slovacia, scor 2-1, în grupa României la EURO 2024, iar rezultatul complică serios calculele la calificare înainte de meciul „tricolorilor” cu Belgia (sâmbătă, de la 22:00).

  • În acest moment, România, Slovacia și Ucraina au, fiecare, câte 3 puncte în Grupa E, în timp ce Belgia nu are niciunul;
  • Jurnalistul GSP George Nistor a făcut calculele calificării în „optimi” la Euro 2024: situația României, mult mai încurcată decât înainte de victoria Ucrainei. Află aici, clar, care sunt criteriile de departajare în faza grupelor și ce înseamnă acest meci pentru naționala lui Iordănescu.

Cronică de Eduard Apostol de pe stadion: Ucraina rămâne un ghimpe în coasta României

Ucraina a revenit de la 0-1 cu Slovacia și a reaprins flacăra speranței unei calificări în „optimi”. Succesul cu 2-1 de la Dusseldorf, grație a două faze de autor, complică și mai mult calculele noastre în grupă, cel puțin până la duelul „tricolorilor” de mâine cu Belgia. Slovacia a căzut după 45 de minute, ce bine ar fi să repete această ispravă și contra noastră la Frankfurt pe Main!

Ce bine a intrat în meci Slovacia cu Ucraina! Ne convenea și nouă ca adversara de pe 26 iunie de la Frankfurt să nu piardă, pentru a nu complica, și mai mult, calculele calificării în optimi. Păcat de faptul că evoluția bună a elevilor italianului Calzona s-a stins după pauză.

Oricum, i-am năucit pe ucraineni la Munchen, au rămas cu sechele în fotbal, s-a văzut și în startul meciului de la Dusseldorf. Elevii lui Serghei Rebrov au intrat greu în partidă, o evoluție bătrânicioasă, în timp ce slovacii au împins jocul curajos către buturile lui Trubin. Apropo, gafeurul de serviciu de luni, Lunin, a luat loc pe bancă, goalkeeper-ul Benficăi a trecut titular.

Și a scos de două ori impresionant până la golul lui Schranz (17), unde a fost păcălit. Și de cum a venit mingea, și de Zinchenko care a sărit doar la alibi.

Slovacia - Ucraina / Imagini surprinse de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Banner-ul cu tentă politică afișat la meciul ucrainenilor cu Slovacia / foto: Eduard Apostol (GSP)
Slovacia - Ucraina / Imagini surprinse de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Slovacia - Ucraina / Imagini surprinse de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Slovacia - Ucraina / Imagini surprinse de fotoreporterul GSP Cristi Preda
+33 FOTO

Avertismente în cascadă pentru România!

Haraslin, Schranz și Hancko au avut, fiecare, câte o ocazie uriașă înaintea deschiderii scorului. Ceea ce ar trebui să ne pună în gardă! Jenantă finalizarea lui Mudryk (23), din zonă centrală, a reluat în înaltul peluzei. Pekarik (29) a scris „pe aici nu se trece" în fața lui Dovbyk, golgheterul din LaLiga, când ucraineanul credea că va marca primul gol la Euro!

Ucraina nu mai avea ce pierde. Cu disperare s-a aruncat în atac purtată de „Slava Ukraini" din tribune. Tymcyk (33) a nimerit bara. Dubravka (35) a fost muntele de care Mudryk n-a putut trece unu la unu, ce ocazie au irosit foștii noștri adversari! Un nou avertisment pentru Edi Iordănescu și compania: Slovacia nu se pierde cu firea nici sub presiune!

Scăpând de câteva minute teribile de presiune, elevii lui Calzona și-au reluat jocul preferat, iar Haraslin (45) i-a luat din nou măsurile lui Trubin.

Ucraina, revenire incredibilă cu Slovacia » Calcule date peste cap în grupa României la EURO 2024
Slovacii au fost decepționați de înfrângerea cu Ucraina, 1-2

Ucraina a atacat cu furie, Slovacia și-a încordat mușchii cât a putut

Repriza secundă a început cu Ucraina furioasă. După ce "șoimii" au pierdut o minge, atât de ușor!, la 35 de metri de poarta lui Trubin, "galbenii" au dat gol pe contră. Și-au reaprins speranțele unei națiuni. Zinchenko a centrat perfect din stânga și Shaparenko a reluat la colțul scurt! 1-1, era bine pentru România.

Slovacia a cedat de tot controlul meciului, iar Ucraina a prins și mai mult tupeu. "Șoimii" n-au mai zburat ca în prima parte, au încercat să ucidă fotbalul și să tragă de timp cât s-a putut! Mudryk (74), care a primit o pasă prea tare de la Yaremchuk, a nimerit doar bara din unghi. A doua pentru elevii lui Rebrov în meci.

Ucraina știe să și zâmbească și să facă valuri sud-americane

Implacabilul s-a produs. Yaremchuk (80) a știut cum să-l păcălească pe temutul Skriniar și apoi a avut o doză de șansă în fața lui Dubravka, atingând mingea cât să-l păcălească pe portarul lui Newcastle. Shaparenko a livrat un assist de Euro! Golul lui Yaremchuk a fost totuși remarcabil, gleznă fină, ce să mai!

Iată că Ucraina a reintrat în cărțile pentru o calificare în „optimi”, ceea ce complică și mai mult calculele, de azi!, ale României. Poate mâine va fi mai simplu...

Am vorbit cu președintele Volodymyr Zelensky. Discuția ne-a oferit o motivație incredibilă. Toată lumea știe cât de dificilă este situația din țara noastră, așa că trebuie să oferim puțină bucurie poporului nostru
Roman Yaremchuk, atacant Ucraina

Marele Andryi Shevcenko s-a felicitat cu oamenii de lângă el la oficială, ucrainenii din tribune au prins culoare în obraji. Încercați cu atâtea necazuri acasă, au zâmbit, au râs și au făcut valuri sud-americane la Dusseldorf.

Clasamentul din grupa României

FINAL » Slovacia - Ucraina 1-2

  • Au marcat: Ivan Schranz '18 / Shaparenko '54, Yaremchuk '80

  • A plouat mărunt la Dusseldorf pe durata primei reprize, dar asta nu i-a împiedicat pe suporteri să-și facă spectacolul obișnuit. Îmbrăcați în tricourile naționalelor lor, slovacii și ucrainenii au însuflețit tribunele. Aflat pe Merkur Spiel-Arena, fotoreporterul GSP Cristi Preda a surprins mai multe cadre de efect:
Slovacia - Ucraina / Imagini surprinse de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Banner-ul cu tentă politică afișat la meciul ucrainenilor cu Slovacia / foto: Eduard Apostol (GSP)
Slovacia - Ucraina / Imagini surprinse de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Slovacia - Ucraina / Imagini surprinse de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Slovacia - Ucraina / Imagini surprinse de fotoreporterul GSP Cristi Preda
+33 FOTO
  • Experimentatul fotograf al Gazetei a surprins în amănunt și reacțiile de la golul Slovaciei. Elevii lui Francesco Calzona au celebrat îmbrățișați golul din minutul 18, în timp ce, în contrapartidă, deznădejdea s-a instalat pe chipurile ucrainenilor. Încrâncenarea a persistat doar pe teren, tribunele au fost un „tărâm” al prieteniei între fanii celor două naționale. Imagini, în galeria foto de mai sus.
  • Corespondentul Gazetei la Dusseldorf, Eduard Apostol, a surprins atmosfera dinainte de meci. În contradicție cu meciurile tensionate de zilele trecute, a fost armonie între fanii slovaci și cei ucraineni, care s-au fotografiat împreună în fața stadionului.
Imagini surprinse înainte de Slovacia - Ucraina / Sursă foto: Eduard Apostol (GSP)
Banner-ul cu tentă politică afișat la meciul ucrainenilor cu Slovacia / foto: Eduard Apostol (GSP)
Slovacia - Ucraina / Imagini surprinse de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Slovacia - Ucraina / Imagini surprinse de fotoreporterul GSP Cristi Preda
Slovacia - Ucraina / Imagini surprinse de fotoreporterul GSP Cristi Preda
+33 FOTO
  • Așa cum se întâmplă la toate aparițiile internaționale ale reprezentativei Ucrainei, fotbaliștii lui Rebrov au ieșit pe teren cu steagurile galben-albastre înfășurate în jurul umerilor.
  • Andriy Lunin, goalkeeper-ul lui Real Madrid, e doar rezervă astăzi, după ce a gafat la două dintre golurile României în meciul de debut al Ucrainei la EURO (0-3). Titularul dintre buturi e Anatoliy Trubin, goalkeeper-ul de la Benfica.
  • Rebrov a renunțat și la Viktor Tsygankov. Starul Gironei a fost lăsat pe bancă!
  • Slovacia aliniază același prim „11” utilizat în victoria cu Belgia. Nicio schimbare în formula lui Francesco Calzona.
  • România urmărește cu interes confruntarea Slovacia - Ucraina, celălalt meci din Grupa E de la EURO 2024. „Tricolorilor” le-ar surâde ca slovacii să nu piardă, context care ar crește șansele noastre de a ajunge în „optimi”.
  • Chiar dacă a deziluzionat cu România, Ucraina rămâne favorită în viziunea bookmakerilor și pentru duelul cu slovacii. 2.20 e, în medie, cota pentru o victorie a selecționatei din țara vecină.
  • Selecționerul Francesco Calzona anunță că jucătorii săi sunt conectați 100% la miza meciului cu Ucraina: „După Belgia nu a fost mare lucru de sărbătorit pentru că altul este obiectivul nostru, și anume calificarea. Dacă reușim, abia atunci am putea sărbători ceva. Momentan, nu avem nimic de sărbătorit, ne vom concentra pe următorul meci, care nu e ușor de pregătit”, a punctat tehnicianul, conform Sport.Sk, site-ul de sport numărul unu în Slovacia.
  • Cele mai interesante statistici.

VIDEO Scene surprinse înainte de meci de reporterii GSP » Un ucrainean și un slovac, braț la braț: „Slava Ukraini!”

Slovacia - Ucraina, echipe de start

Slovacia: Dubravka - Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Schranz, Bozenik, Haraslin
Rezerve: Benes, Bero, De Marco, Duris, Gyomber, Hrosovsky, Kosa, Obert, Ravas, Rigo, Rodak, Sauer, Strelec, Suslov, Tupta
Selecționer: Francesco Calzona

Ucraina: Trubin - Timcik, Zabarnyi, Matvienko, Zinchenko - Şaparenko, Brajko - Yarmolenko, Sudakov, Mudrik - Dovbyk
Rezerve: Bondar, Buschcan, Konoplya, Lunin, Malinovsky, Mykhaylichenko, Mylenko, Stepanenko, Svatok, Sydorchuk, Talovierov, Tsygankov, Vanat, Yaremchuk, Zubkov
Selecționer: Serhiy Rebrov

Stadion: Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf
Arbitru: Michael Oliver (Anglia)

Ucrainenii trimit mesaje către propriii fani: „Am citit tot și am auzit tot"

După ce selecționerul Serghei Rebrov și alți fotbaliști importanți ai lotului au făcut apeluri patriotice vizavi de participarea Ucrainei la Euro, pe fondul războiului din propria casă, jucătorii spun că și-au învățat lecția din partida cu România.

Yukhym Konoplya (Șahtior Donețk) le-a cerut scuze propriilor suporteri:

„A fost o zi proastă pentru noi. E greu, dar în următoarele două meciuri trebuie să sărim deasupra capetelor noastre. Am citit totul și am auzit pe toată lumea. Vă mulțumim pentru critici, acceptăm! Deja ne pregătim pentru următorul meci, așa că vă rugăm să susțineți echipa și fiecare jucător. Sprijinul tău este foarte important acum", a scris Konoplya pe rețelele de socializare.

Sexysuporterele ucrainene, înmărmurite de tristețe la final / Foto: Imago
Artem Dovbyk, cu capul ascuns în tricou / Foto: GettyImages
Suporterele ucrainene erau zâmbitoare și optimiste înaintea meciului / Foto: Imago
Mykhaylo Mudryk, un monument al deznădejdii după 0-3 cu România / Foto: GettyImages
Fundașii în albastru, pironiți la acțiunea de la golul al treilea / Foto: Imago
+3 FOTO

Fotbalistul a evidențiat și o calitate a românilor. De fapt, ar trebui să apreciem și, totodată, să luăm în seamă ceea ce spune un adversar.

„Noi nu am intrat pe teren cu dreptul, românii au făcut-o. Jocul nu a mers bine, totul a mers prost și, din păcate, am pierdut.

Am pierdut urât, nici nu ne putem privi în ochi. Când am ieșit la imn, am auzit o mulțime de români, foarte numeroși în tribune. Mi-am dat seama atunci că nu va fi ușor. Românii au făcut o treabă foarte bună în apărare, nu ne-au lăsat să facem nimic. Au jucat foarte bine, iar noi am jucat prost”, a declarat Konoplya, citat de canalul de telegram Vzbirna.

Grupa este foarte strânsă, oricine poate învinge pe oricine. Noi am învins Belgia, România a câștigat cu Ucraina. Un rezultat nebunesc, evident, dar știm că România are jucători de mare calitate.

- Martin Dubravka, portar Slovacia, în dialog cu reporterii GSP

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Du-te, bă, de aici!” » Ce-l entuziasmează pe Gigi Becali: „Se adeverește ce am prevăzut eu”
Europa League
„Du-te, bă, de aici!” » Ce-l entuziasmează pe Gigi Becali: „Se adeverește ce am prevăzut eu”
Tottenham i-ar putea încheia mandatul! Cu cine negociază Manchester United să vină în locul lui Ten Hag
Campionate
Tottenham i-ar putea încheia mandatul! Cu cine negociază Manchester United să vină în locul lui Ten Hag
De ce nu iese niciodată la restaurant Iuliana Pepene: „Știți ce mi-am dat seama?!”
Stiri extrasport
De ce nu iese niciodată la restaurant Iuliana Pepene: „Știți ce mi-am dat seama?!”

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (78)
Juvezaur
Juvezaur  •  26 Iunie 2024, 00:07
Postat de JanosHorvath07 pe 21 Iunie 2024, 18:35

Fals, vezi ca a publicat si GSP un articol care imi da dreptate. Nu te lua dupa articolul de pe Digi Sport, a fost tradus gresit. Au scris ca departajarea se face in primul rand in functie de numarul de puncte, insa corect era in functie de numarul de puncte dintre echipele implicate, adica meciul direct sau meciurile directe. Au tradus pana la un punct secventa din regulament "Higher number of points obtained in the matches played between the teams in question", comitand astfel o gafa mare.

asa e. au tradus cu google translate si l-au luat toate si gsp si orangesport. da meciu direct conteaza.

Imyournightmare
Imyournightmare  •  22 Iunie 2024, 17:38
Postat de Dansaurel pe 22 Iunie 2024, 08:26

Este foarte interesant cum de stii tu sa evaluezi si sa compari persoane pe care nu le cunosti. Din pacate, nu prea ai inteles sensul celor scrise de mine. Nu am contestat regula ci am scris doar ca nu mi s-ar parea normal ca o echipa cu 3 puncte sa se califice in dauna uneia cu 4. Iar despre probabilitatea zero de a se intampla ce am scris eu e falsa. Daca Belgia bate Romania si in ultima etapa ambele meciuri se termina la egalitate, toate echipele vor avea 4 puncte.

deci intr-o grupa in care nu s-a facut niciun egal,dintr-o data in ultima etapa fac toate egal? really?

Imyournightmare
Imyournightmare  •  22 Iunie 2024, 17:37
Postat de JanosHorvath07 pe 21 Iunie 2024, 22:11

Ce preliminarii? Uite ce a scris Digi Sport azi: În caz de egalitate între cel puţin două echipe din aceeaşi grupă, ele vor fi departajate, în ordine, conform următoarelor criterii: 1. Numărul de puncte obținute în meciurile directe 2. Golaverajul din meciurile directe Acum uite ce a scris GSP: Primul criteriu de clasificare este cel al meciurilor directe. Al doilea este reprezentat de golaverajul superior, urmat de cel al criteriului golurilor marcate. Ambele site-uri imi dau dreptate, ai gresit, recunoaste. "iarasi minti bai?", vorbeai in oglinda? Data viitoare verifica o informatie inainte sa o iei de buna, uite asa ajungi aurist si sosocar. Daca tot nu ma crezi pe mine sau cele 2 site-uri, intra pe site-ul UEFA sau pe Wikipedia la Euro 2024 si citeste singur ce scrie acolo. Sau instaleaza-ti Flashscore si citeste ce scrie acolo sub grupe, nu e complicat deloc. "Janos nu merita bagat in seama", de ce, pentru ca am dreptate? Cu ce sunt eu de vina ca tu ai fost pacalit de o informatie falsa? In loc sa imi multumesti ca te-am ajutat sa afli adevarul, tu ma injuri. Nu e frumos.

eu ma bucur cand o sa fie ungurii aia *** eliminati de la euro inca din grupoe. Romania trece de grupe,ungria nu. iii ce bucurie.,

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (78)
Comentează