INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Ucraineanul Malinovsky le-a transmis un mesaj lui Drăgușin, Pușcaș și Mihăilă: „Ne vedem luni!”

Articol de - Publicat joi, 13 iunie 2024 17:20 / Actualizat joi, 13 iunie 2024 19:04

Mijlocașul Ruslan Malinovsky a evoluat alături de românii Radu Drăgușin și George Pușcaș la Genoa și alături de Valentin Mihăilă la Atalanta. Fotbalistul cu 61 de selecții și 7 goluri la naționala Ucrainei vrea ceva memorabil la Euro 2024.

Ucraina are parte de susținere importantă în Germania. Atât din partea conaționalilor stabiliți aici sau veniți pentru turneul final, cât și din partea nemților, ce s-au arătat atașați de o țară lovită de război și de Rusia lui Vladimir Putin în ultimii ani.

Oleksandr Zinchenko pentru GSP.ro: „Vom pune și mai mult suflet cu România!”
CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA
Oleksandr Zinchenko pentru GSP.ro: „Vom pune și mai mult suflet cu România!”

Ucraina îmbărbătată înaintea meciului cu România: „Germania e cu voi"

Germania simpatizează cu Ucraina, a transmis Boris Rhein, 52 de ani, ministrul-prezident al landului Hessen, a cărui capitală este la Wiesbaden. Politicianul a făcut oficiile de gazdă astăzi la antrenamentul deschis al naționalei lui Serghei Rebrov, unul ce s-a desfășurat pe arena formației ce tocmai a retrogradat în liga a treia germană.

Totodată, Rhein a transmis un mesaj de susținere: „Noi, germanii, vom ține pumnii strânși pentru naționala țării noastre, dar vom face la fel și pentru selecționata Ucrainei!". Luni, la Munchen, Ucraina dă piept cu România noastră, pe Allianz Arena, de la ora 16:00.

Jucătorii Ucrainei vor să scrie istorie pe teren: „Vrem ceva memorabil"

Unul dintre oamenii importanți ai formației galben-albastre, Ruslan Malinovsky, 31 de ani, este ferm convins că Ucraina va depăși România și, mai mult, va trece de faza grupelor. Printre detaliile ce-l fac să gândească astfel este această idee:

„Vrem să facem un campionat memorabil. Mulți (fotbaliști ucraineni) joacă în Europa, până acum nu era așa, e mai bine așa, un avantaj. Pentru un asemenea turneu final, de cel mai înalt nivel, avem nevoie de fotbaliști de top pregătiți să joace în campionatele tari", a apreciat mijlocașul celor de la Genoa.

Ucraina este deja la al 4-lea Euro consecutiv, iar la ultimul turneu s-a oprit în sferturile competiției, unde a fost răpusă de Anglia (finalista competiției). România revine la marele bal continental după o absență de 8 ani.

+45 FOTO

Ruslan Malinovsky îi apreciază pe români

Malinovsky a ajuns la Genoa anul trecut. "Grifonul" a plătit 7 milioane de euro celor de la Marseille pentru a-l aduce pe ucrainean. Fotbalistul crescut de Șahtior Donețk a mai jucat la Genk, la Atalanta, bergamezii au plătit 14 milioane de euro când l-au transferat de la belgieni în 2019.

8milioane de euro este cota lui Malinovskyi conform transfermarkt

Adversarul de luni al tricolorilor are cunoștințe în fotbalul românesc. De la Radu Drăgușin cu care s-ar putea duela direct, fostul coechipier de la Genoa ajuns iarna trecută la Tottenham, la George Pușcaș, care a fost și el la formația de Serie A, la Valentin Mihăilă, alături de care a evoluat la Atalanta.

„Pe Drăgușin îl cunosc foarte bine. Cred că poate urca în fotbal, să-și dezvolte bine cariera. Îi urez succes. Pe Pușcaș? Da, da, îl cunosc foarte bine. Și pe Mihăilă, de asemenea, îl cunosc și-l apreciez", a declarat fotbalistul ucrainenilor.

Diplomat, concentrat exclusiv pe munca de zi cu zi de la națională, Ruslan a evitat să facă o comparație între fotbaliștii români cu care se va duela luni.

"Sunt poziții diferite. Nu pot compara, e greu. Nu știu dacă George va juca. Ce mesaj am pentru ei? Ne vedem luni!", a declarat Malinovskyi pentru GSP.ro.

Am găsit o organizare de top în Germania, pentru acest turneu final. Totul este perfect, oamenii ne-au primit foarte bine. Mulțumim că vom avea susținerea Germaniei pentru Euro
- Ruslan Malinovskyi, mijlocaș Ucraina

4goluri în 28 de meciuri a reușit Malinovskyi în sezonul precedent pentru Genoa în Serie A

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
Superliga
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Superliga
S-a întâmplat fix lucrul care l-a scos din sărite pe Șucu: „Nu pot accepta așa ceva!”
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
Superliga
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (1)
OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  13 Iunie 2024, 20:32

...zero puncte...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează