INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA

Ucraina joacă pentru slava patriei contra României! „Sper să aibă lumină să se poată uita la TV”. Mesaje sensibile ale adversarilor noștri

Articol de - Publicat vineri, 14 iunie 2024 01:10 / Actualizat vineri, 14 iunie 2024 10:06

Adversara României de luni, de la Munchen, luptă pentru țară și pentru conaționalii care suferă după invazia Rusiei, jucătorii ucraineni transmițând mesaje sensibile la primul antrenament deschis publicului și presei în Germania

Ucrainenii care se vor lupta luni pe teren cu românii în meciul de la Munchen, de pe Allianz Arena, consideră că au o misiune sacră la acest EURO 2024! Invazia rusă și războiul din Ucraina, pornit pe 24 februarie 2022, au adus lacrimi pe fețele și în sufletele ucrainenilor, iar fotbaliștii din națională speră să le lumineze chipurile cu rezultate mari la turneul final continental.

Ucraina atrage atenția asupra războiului de acasă și a invaziei Rusiei

Echipa Gazetei Sporturilor a asistat joi la primul antrenament de pe tărâm german al Ucrainei lui Serghei Rebrov. Cântece patriotice, scandările ajunse celebre în ultimii doi ani „Slavă Ucrainei” și mesajele de susținere emise de politicienii nemți pe stadionul din Wiesbaden au completat tabloul sportiv al ședinței de pregătire deschisă publicului.

Oleksandr Zinchenko pentru GSP.ro: „Vom pune și mai mult suflet cu România!”
CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA
Oleksandr Zinchenko pentru GSP.ro: „Vom pune și mai mult suflet cu România!”

Peste 2.000 de fani, mulți exilați ucraineni, au asistat la această întâlnire emoționantă cu formația reprezentativă. S-au făcut multe referiri la conflictul armat din Ucraina. Astfel că nu a mirat faptul că vedeta naționalei și a lui Arsenal Londra, Oleks Zinchenko i-a oferit o minge unui veteran militar ce avea picioare protetice sub genunchi. Sediul militar al SUA de pe teritoriul Germaniei nu este foarte departe de stadionul din Wiesbaden, unde s-a antrenat Ucraina. Și președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a visitat urbea în urmă cu jumătate de an.

Nu putem omite acest subiect! Știu că unii oameni, probabil, s-au săturat de știrile despre război, dar noi continuăm să luptăm și avem nevoie de suportul Europei și al lumii. În război, noi luptăm pentru toată Europa!
Serghei Rebrov, selecționer Ucraina

Extramotivație pentru Ucraina în meciul cu România: „În fiecare zi, citim acele vești pe telefon”

Oleks Zinchenko, care a susținut mereu cauza țării sale, a reiterat faptul că el și coechipierii săi vor reprezenta naționala într-un turneu final „diferit și special”, față de cel pe care l-a disputat Ucraina la precedentul Euro.

+45 FOTO

„Încă sunt oameni care mor fără niciun motiv. Suntem uniți! Pentru noi este extramotivație să jucăm mai bine la Euro”, a mai spus vedeta „tunarilor” de la Londra.

Pe aceeași linie a fost și Ruslan Malinovsky, mijlocașul de la Genoa. „Acasă, e greu. Sperăm măcar ca atunci când vom juca la Euro, oamenii din Ucraina să aibă lumină pentru a se putea uita la televizor la meciurile noastre”, a mai zis el jurnaliștilor adunați la antrenamentul Ucrainei.

Merităm să fim la acest Euro pentru oamenii noștri din Ucraina. În fiecare zi, oamenii mor, orașele sunt distruse. În fiecare zi în care ne trezim, citim știri despre situația din Ucraina. Eu primesc zilnic mesaje despre raiduri aeriene. Și-mi sun părinții zilnic să văd dacă sunt OK
Taras Stepanenko, mijlocaș Ucraina

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  14 Iunie 2024, 10:19

Mai ramane sa ne spuna cineva ca ar fi bine sa ii lasam sa castige... In alta ordine de idei, oricum nu ii putem bate daca jucam "pe bune", daca scoatem un egal o sa fie petrecere in vestiar.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează