INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ETAPA 1

Clasicul AC Milan - Liverpool, duelul serii în noul format UEFA Champions League, n-a dezamăgit

AC Milan - Liverpool / Foto: Imago Images +16   FOTO
AC Milan - Liverpool / Foto: Imago Images

Articol de , - Publicat miercuri, 18 septembrie 2024 00:10 / Actualizat miercuri, 18 septembrie 2024 00:44

Liverpool a învins fără bătăi de cap, cu 3-1 (2-1), un AC Milan moale, agitat și emoționat, care nu a mișcat în front în fața propriilor suporteri.

Champions League a aruncat pe masă din prima sa seară reeditarea finalei sale din 2005 și 2007, răsfirând niște cărți prețioase și un suspans pe măsură.

Cronică de Oana Dușmănescu după AC Milan - Liverpool 1-3: „Artă și precizie”

Liverpool a venit în Italia după o înfrângere caraghioasă din Premier League (0-1 cu Robin Hoozii de la Nottingham Forest), după trei victorii, iar Milan le-a făcut până acum pe toate în noul sezon din Serie A – o reușită, două egaluri și un eșec.

Minutul 3 a sosit în timpul somnului de frumusețe al lui Tsimikas și contraatacul lui Milan s-a încheiat cum nu se putea mai bine pentru italieni: 1-0 semnat de Pulisic, cu ajutorul lui Alvaro Morata. Toate sub privirile lui Ibrahimovic, Dida și Kaka, foști prinți pe „San Siro” și spectatori de lux în seara aceasta pe un stadion cu multe scaune neocupate.

Liverpool și-a construit avansul, dar golul marcat când doar italienii începuseră practic meciul a părut să absoarbă ca un vacuum agresivitatea adversarilor.

Salah + bara = LOVE

Salah și-a dat întâlnire cu bara porții apărate de Maignan, în minutul 17, când gașca lui Arne Slot și-a amintit că are niște colți valoroși, recuperându-și din îndrăzneală. Șase minute mai târziu, Trent a mai scos din pălărie o centrare chirurgicală, iar Konate a egalat, prinzându-l pe picior greșit pe portarul milanezilor.

Și Jota putea să ajungă, în minutul 26, pe lista de marcatori ai lui Liverpool, dar a ratat inexplicabil, singur cu portarul, după lansarea argentinianului Mac Allister. Englezii au pus stăpânire pe meci, dar Salah parcă s-a îndrăgostit fatal de bara lui Maignan, un goalkeeper care poate apăra uneori lovituri despre care ai putea jura că vor sfârși în poartă și alteori dă impresia că poate fi păcălit și de un copil din grupa mijlocie.

Desigur, scuza lui poate fi accidentarea care l-a tot chinuit de-a lungul meciului, dar francezul a ales să rămână în joc și să-și păzească poarta.

Final de repriză cu Milan paralizat

Tsimikas a descoperit cel mai elegant mod de a-și răscumpăra păcatele de la debutul partidei – bătând un corner direct în fruntea lui Van Dijk care, din fața porții, a întors scorul în mod logic, conform cu curgerea jocului. 2-1 pentru Liverpool în minutul 40, în fața unui Milan care parcă s-a speriat de propriul avantaj.

AC Milan - Liverpool, duelul zilei de marți din faza grupei Ligii Campionilor / Foto: Imago Images
AC Milan - Liverpool, duelul zilei de marți din faza grupei Ligii Campionilor / Foto: Getty Images
AC Milan - Liverpool, duelul zilei de marți din faza grupei Ligii Campionilor / Foto: Getty Images
AC Milan - Liverpool, duelul zilei de marți din faza grupei Ligii Campionilor / Foto: Getty Images
AC Milan - Liverpool, duelul zilei de marți din faza grupei Ligii Campionilor / Foto: Getty Images
+11 FOTO

Partea a doua a jocului a început cu Maignan în prim-plan – accidentat din nou. De pe margine, rezerva Torriani, din zborul celor 19 ani ai săi, și-ar fi dorit, dar mai degrabă nu, să-l înlocuiască pe mai experimentatul său coleg, care, până la urmă, a ieșit în lacrimi de pe teren. Învins de durere și de fundașii centrali ai lui Liverpool.

This is NOT Anfield!

Englezii au mirosit sângele proaspăt din poarta gazdelor lor și și-au ascuțit amenințările, dar Milano, 17 grade, Torriani rezistă!

Minutul 59 – Morata a implorat un penalty pe care poate l-a visat, dar, dincolo de asta, Milanul și-a recapătat din avântul meteoric de la începutul partidei. La urma urmelor, this is NOT Anfield!

Sau e? După ce milanezii s-au încurcat în propriile ghete, Gakpo a sprintat spre poarta naivului Torriani și i-a pasat lui Szoboszlai, pentru un 3-1 venit în urma unui joc de așteptare, care a dat roadele mizate. Era minutul 67, iar Liverpool părea că prinde puterile abandonate la vestiar de adversar. Numai Rafa Leao a mai fluturat din când în când steagul rossonero ușor ciuruit, pe backgroundul deconcertării „cormoranilor”, inclusiv cu un șut supărat la ultima fază a meciului, apărat însă de Alisson.

Fără risipă de forță și cu eforturi bine dozate, Liverpool a pus la colț prima adversară din Champions League, accelerând și încetinind după un plan bine conturat de Slot, care pare să nu se teamă nicio clipă de trecutul recent al echipei sale. Umbra lui Klopp a plecat aseară și din Liga Campionilor.

AC Milan - Liverpool 1-3

AC Milan - Liverpool » Echipele de start:

AC Milan (4-2-3-1): Maignan - Calabria, Pavlovic, Tomori, Hernandez - Fofana, Loftus-Cheek - Pulisic, Reijnders, Leao - Morata
Rezerve: Nava, Torriani, Okafor, Zeroli, Chukwueze, Emerson, Bartesaghi, Terracciano, Gabbia, Musah, Abraham
Antrenor: Paulo Fonseca

Liverpool (4-2-3-1): Alisson - Alexander-Arnold, Van Dijk, Konate, Tsimikas - Gravenberch, Mac Allister - Salah, Szoboszlai, Gakpo - Jota
Rezerve: Jaros, Kelleher, Gomez, Endo, Luis Diaz, Nunez, Chiesa, Jones, Robertson, Quansah, Morton, Bradley
Antrenor: Arne Slot

Stadion: San Siro (Milano)
Arbitru: Espen Eskaas (Norvegia)

  • Sistem revoluționar în noul sezon UCL: Fiecare formație va disputa 8 meciuri, 4 pe teren propriu, 4 în deplasare. Primele 8 clasate vor avansa direct în „optimi”, locurile 9-24 vor disputa un baraj pentru accederea în „optimi”
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (2)
Karol_C
Karol_C  •  18 Septembrie 2024, 10:25

Foarte rar un meci al cormoranilor a dezamagit. Chiar si cand au pierdut. De asta au atat de multi suporteri, in lume. Fara a fi o echipa cu multi bani, ca altii care ar ramane fara ei s-ar duce in jos de urgenta.

Todor
Todor  •  18 Septembrie 2024, 08:36

AC Milan fără nici un jucător italian! Proști sînt milanezii ce merg la stadion sau pornesc tembelizorul. Matteo Salvini, naționalistul de fațadă, e fan AC Milan.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează