Alte știri din fotbal
România - Kosovo, decisivul pentru primul loc în grupa C din Liga Națiunilor » Echipa pregătită de Mircea Lucescu
0
Anglia a făcut spectacol în Grecia, Franța s-a făcut de râs pe teren propriu » Toate rezultatele din Liga Națiunilor și clasamentul actualizat
0
Ultrașii radicali din „Uniți sub Tricolor” au postat ce vor face la România - Kosovo: „Sunt oprimați și terorizați continuu. Vom da o tentă pozitivă și filantropică”
3
Afirmație bizară a lui Ioan Andone, la 40 de ani de la un meci istoric al lui Dinamo » Un coleg are o variantă diferită: „Nu cred că am fost acolo”
1
Știri din fotbal internațional
Curtis FANTASTIC! A înscris golul serii în Liga Națiunilor, cu călcâiul, chiar la debutul în naționala Angliei
0
Italia s-a impus la limită în deplasare cu Belgia și își consolidează primul loc în grupă, sub privirile lui Radu Petrescu
0
Înlăturat de Manchester United, Ruud Van Nistelrooy și-a găsit rapid echipă
0
Harry Kane nu-i iartă pe „trădători”. Discurs tranșant al căpitanului
0
Lifestyle
Oaspete de seamă la România - Kosovo » Va intona „Deșteaptă-te, române!” în fața a 50.000 de spectatori
2
Ioana, iubita lui Ciprian Marica, apariție senzațională la piscină » Motivul pentru care nu se căsătoresc: „De ce ai schimba lucrurile?”
2
Acuzațiile jurnalistei, după conferința lui Kylian Mbappe: „Mi-a venit să plâng. Nu am putut pune întrebări”
0
Modul neașteptat în care Adrian Mutu a cerut-o în căsătorie pe Sandra: „Era o nebunie totală și nu aveam ce face”
0
Catastrofa de la Scânteia, după 15 ani. Avocații au luat mai mult de ...
Libertatea
Bani însângerați: Cum stimulează plățile militare economia în zonele sărace ...
Adevărul
S-a aflat adevărul! Mihai Bălaşa a vorbit despre perioada cu Bernd Storck: ...
ORANGESPORT
Are doar 18 ani și e o tânără speranță a motorsportului românesc: „Gata cu femeia la cratiță, bărbatul la muncă. S-au schimbat rolurile”
Analiza din articol este mult prea de suprafata, neconcludent.
***
Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.
Multe lucruri ar trebui facute alfel. Prima data trebuie stabilite obiectivele statului in domeniul sportului. Vrem medalii la intreceri majore, vrem performanta cu care sa nem mandrim? Sau vrem genratii tinere sanatoase, care sa nu apeleze la asigurarile de sanatate? Sau dezvoltam sporturi cu priza la public? Sau lasam totul la voia intamplarii? In functie de obiective, trebuie luate decizii. Ce infrastructura, de catre cine (fedeartie, minister, primarie, judet, etc.), cu ce fonduri. Apoi trebuie stabilit un criteriu de finantare a cheltuielilor curente, transparent. De jos in sus, adica bugetul federatiei trebuie alocat dupa aplicarea criteriilor, nu invers (adica avem o suma, sa vedem cum impartim).
CSA nu are niciun merit in rezultatele obținute, sportivii sunt legitimați la CSA Steaua sau la Dinamo ca in caz de medalie sa obțină de acolo 50% din premiul oferit de COSR. Clubul Navi unde de fapt se antreneaza si activează Popovici nu are bani sa ii plătească medalia si el băiat deștept a apelat la un club public. Dar munca, drumul spre medalie nu au treaba cu CSA. Așa se întâmpla cu toți sportivii, sunt doar in acte la cluburile publice
CSA nu are niciun merit in rezultatele obținute, sportivii sunt legitimați la CSA Steaua sau la Dinamo ca in caz de medalie sa obțină de acolo 50% din premiul oferit de COSR. Clubul Navi unde de fapt se antreneaza si activează Popovici nu are bani sa ii plătească medalia si el băiat deștept a apelat la un club public. Dar munca, drumul spre medalie nu au treaba cu CSA. Așa se întâmpla cu toți sportivii, sunt doar in acte la cluburile publice
Cum faci deosebirea intre un sport olimpic cu numar mic de practicanti si fara rezultate si unul neolimpic cu numar mare de practicanti? Ce finantezi?
As vrea sa transmit asa zicei doamne Branza: in repertoriul meu nu EXISTA notiunea de "medalie de argint". Ori ai castigat ori ai pierdut. si e a PIERDUT, domnilor. Sa faci atata gura cand tu te intorci invins e dovada de ***. ***! Multe cazuri!
Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.
Cât costă sportul de performanță: copilul meu face înot de 7 ani (a început la vârsta de 5), momentan este în primii 30 pe țară la grupa sa de vârstă. Am fost în mare parte la cluburi private, și vreo 2 ani la un club al consiliului local făcut ad-hoc, agresiv pe considerente politice, și falimentat la fel de rapid. În acești șapte ani am cheltuit aproximativ 8-10 mii euro cu taxele, concursurile, taberele, echipamentele etc. De la nenea stat am primit ciuciu, de la consiliul local au fost ceva înlesniri la prețul abonamentului de piscină, însă tot a trebuit să plătim antrenorii din buzunar, la negru, că nu-și primeau salariul de la primărie, plus participarea la toate concursurile în afara campionatelor naționale. Desigur, puteam să-mi înscriu copilul la clubul sportiv școlar (pentru că există la mine în oraș), și atunci ne-am fi bucurat de mai multe gratuități, însă am preferat să ne orientăm către antrenori care au demonstrat ceva de-a lungul carierei. Mai trebuie învestit cel puțin 1-2 ani, până se va lămuri dacă copilul se va bate la medalii la campionatele naționale, sau va rămâne în anonimat. Nu enumerăm aici investițiile neevaluabile în bani, ca trezitul la 5 dimineața pentru a ajunge la antrenamentul de la 6, participarea la 5 antrenamnte / săptămână, adaptarea programului întregii familii la sfârșituri de săptămână / vacanțe etc. la programul de antrenament și de concurs al copilului etc. Ca să ajungi la olimpiadă cheltui din bugetul propriu de 10-20 x mai mult.
Acest sport nu s-a dezvoltat nici cand performantele erau mai mari. Imparte cei 1600 practicanti legitimati la 6(3 discipline, ambele masculin-feminin) si vezi la ce rezultat ajungi.
e vorba de noua lege a sportului, care sa faca delimitarea clara intre sporturile olimpice si neolimpice. din ce stiu eu, nu a fost facuta aceasta lege nici pana acum, desi se vorbea de ani de zile despre ea.
Conectează-te la contul tău pentru a adăuga comentarii.