Comentarii (8)
matei14
matei14  •  05 Ianuarie 2022, 22:21

Interesant articol, daca nu as fi stiut autorul, as fi zis mai degraba ca este stilul lui Catalin Oprisan, nu cred ca l-as fi ghicit pe O. Ioanitoaia in spatele acestui text. O surpriza placuta acest articol, felicitari!

jean_gabin
jean_gabin  •  05 Ianuarie 2022, 19:50

Afluenta mare in zona aceasta pentru ca noua ne pasa de sportul adevarat. Concluzia este ca trebuie sa ne ocupam mai des de ce spune dl Gigi Becali si de ce divorteaza doamna Anamaria Prodan.

birdibel
birdibel  •  05 Ianuarie 2022, 18:04

Felicitări, maestre, pentru consemnarea trecerii in legenda a unuia din cei mai mari campioni din fascinanta istorie a atletismului! Speram ca Dvs - sau unul din colegi - sa găsiți aceleași cuvinte frumoase la disparitia unei adevărate legende a sportului romanesc, Olga Orban-Szabo.

jooferenc1907
jooferenc1907  •  05 Ianuarie 2022, 18:00

Din pacate , dupa Saneev , s-a dus si d-na Orban, regina floretei!

cita
cita  •  05 Ianuarie 2022, 17:34

.....si a-propos de URSS si perioada comunista, poate ne veti delecta intr-o buna zi, bre nea Ovidiu, cu detalii din lumea sportului in zona de Centru ---> Est a Europei (cumva delimitata intre Zidul Berlinului si Muntii Urali). Aci, in miezul istoric milenar european, s-au nascut si au facut performane de exceptie cei mai talentati sportivi, precum eroul elogiat post-mortem de domnia voastra, bre nea Ovidiu. Si nu e meritul sistemului #vechio-marxist decat in masura in care a investit masiv in sport si tineri talentati. Gena nu s-a schimbat, e aceeasi si in zilele noastre de tranzitie catre #neo, dar noii "tovarasi" sunt mult mai putin interesati de sport si sanatate prin sport. Si asta se vede cu ochiul liber, finantarea dezinteresata material a sportului de masa asa cum se practica atunci e o rara avis daca nu cumva s-a stins de tot.

cita
cita  •  05 Ianuarie 2022, 17:18

Ghinionul lui ca s-a nascut intr-o regiune ce-a devenit ulterior separatista, si implicit zona de conflicte militare sangeroase. Norocul lui a fost, sa recunoastem asta, faptul ca a avut conditii excelente de pregatire si a putut face performanta de top mondial in atletism. Comunisti sau nu, fosta URSS e un teritoriu imens de unde au putut sa aleaga cei mai talentati si ambitiosi sportivi, mai ales in zona asta a performantelor individuale. Faptul ca a fost nevoit sa plece din Georgia natala la capatul celalalt al lumii din motive independente de minunatele lui performante sportive, l-a propulsat in anonimat si saracie, asa cum mentioneaza nea Ovidiu in articol. Nu stiu nimic de el ca sunt nascut tarziu fata de perioada lui de glorie, dar il cred pe nea Ovidiu si zic la fel: Dumnezeu Sa-l Ierte si Sa-l Odihneasca!

jean_gabin
jean_gabin  •  05 Ianuarie 2022, 16:05

Nu am inteles prea bine finalul articolului de fata. Sa fiti dvs mult mai religios decat mi-am imaginat eu????

adi_stelistul
adi_stelistul  •  05 Ianuarie 2022, 15:54

Imi amintesc si acum ca in Almanahul Sportul din 1980, intr-o avanpremiera a Jocurilor de la Moscova, se spunea ca Saneev e aproape de a egala performanta unica (la acea vreme) a discobolului american Al Oerter, cvadruplu campion olimpic intr-o singura proba. N-a fost sa fie, desi a fost aproape - argint. Carl Lewis la lungime, mai tarziu, si Michael Phelps, inca si mai tarziu, la 200 de metri mixt, au egalat rezultatul lui Oerter. Dar Saneev e imediat sub acesti uriasi campioni.

Comentează