OPINII » EDITORIAL
Alte știri din fotbal
Pancu, la podcastul GSP „2 la 1”, în PREMIERĂ despre ieșirea violentă din meciul cu Elveția: „Am băut ceva înainte... Nu mai iau niciodată!”
0
Andrei Nicolescu, mesaj total surprinzător: „Vreau să felicit FCSB. A făcut un transfer extraordinar!”
4
Zeljko Kopic, promisiune pentru jucătorii lui Dinamo: „Întotdeauna e la fel!”
0
Metamorfoza anului 2024: Dinamo București! Note de 7 la „câini”, 3 și 4 pe bandă rulantă la „lupi”
1
Știri din fotbal internațional
Real Madrid s-a impus categoric pe terenul lui Leganes și a redus din diferența de puncte față de liderul Barcelona
0
Napoli - AS Roma 1-0 » Trupa lui Antonio Conte îi strică revenirea lui Ranieri și urcă pe primul loc în Serie A
0
Prima reacție a lui Andrei Rațiu, după Sevilla - Rayo Vallecano » Ce notă a primit românul
1
Ipswich - Manchester United 1-1 » Ruben Amorim obține doar un punct la debutul pe banca „diavolilor”
0
Lifestyle
Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”
6
Cum arată la 50 de ani fosta soție a lui Gabi Balint » Mesaj emoționant primit de fostul manechin de ziua ei
4
Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”
19
Starul de 100 de milioane a apărut cu noua iubită la evenimentul monden al finalului de an » Blonda a atras toate privirile
7
Apropiați ai lui Donald Trump sunt de acord ca „Ucraina să ajungă sub ...
Libertatea
Presa internațională, interesată de alegerile din România. The Guardian: ...
Adevărul
Gigi Becali anunţă o răsturnare de situaţie pentru turul 2 în cursa ...
ORANGESPORT
Are doar 18 ani și e o tânără speranță a motorsportului românesc: „Gata cu femeia la cratiță, bărbatul la muncă. S-au schimbat rolurile”
Banal, tot mai banal si plictisitor este autorul!
Extrem de corecte comentariile privind performanta norvegianului, cu atat mai mult cu cat de obicei, atletii nordici nu prea excelau in probele de viteza. Dar, domnule Ioanitoaia, alaturi de preocuparea pe care o aveti in ultimul timp privind cariera si lipsa de rezultate pe care le inregistreaza Mirel Radoi - pe care, personal, il consider ultimul vinovat -, va propun un subiect: Oare ce ar raspunde ilustrul ministru al sportului daca ar fi intrebat cam asa: Cum apreciati faptul ca din bugetul ministerului se indreapta bani (si nu putini!) catre "cele fara numar" federatii de arte martiale, care raporteaza permanent o multitudine de titluri mondiale si europene, dar nu exista niciun reprezentant al Romaniei la JO? P.S. Nu s-a convins inca nimeni ca toate acele titluri arborate de artele martiale din Romania sunt niste facaturi? Ca o simpla adunare de doi romani, trei bulgari si un... pakistanez se raporteaza ca fiind un veritabil campionat mondial?!? Chiar ne putem lasa atat de pacaliti de cei de la Kata, Kumite si alte alea???
In primul rand de dragul minunatei Limbi Romane pe care o ador, dar si cu scuzele mele pentru folosirea unui termen nepotrivit in textul de mai jos, rog cine citeste pe aici sa considere urmatoarea modificare a textului cu referire la oina romaneasca si celelalte sporturi inrudite din lumea anglofona: am spus "precursoarele acesteia" cu referire la baseball ca fiind anterior oinei ca data de aparitie; Nici gand! - e exact pe dos, adica, in loc de precursoare, as folosi cuvantul "urmasele" - bineinteles cu voia domniilor voastre. Rog acceptati scuzele mele pentru folosirea gresita a termenului!
Pentru a exemplifica măreția acestei curse e suficient sa mentionam: Warholm a trecut linia de sosire în 45,94 secunde, coborând recordul mondial pe care l-a stabilit acum o lună cu 0,76. Benjamin a câștigat argint în 46,17. Și chiar Alison dos Santos din Brazilia, care a luat bronzul, a cochetat cu vechiul recordal lumii al lui Warholm de 46,70, ajungând cu doar două sutimi de secundă mai tarziu, în 46,72. Până la începutul lunii trecute, recordul mondial era de 46,78 secunde. Fusese stabilit de Kevin Young în 1992 - înainte să se nască Benjamin și Warholm, ambii 25 de ani. Primii trei clasați au reușit cu toții marți sa-l doboare. Și nu au fost doar medaliatii. Șase dintre cei opt concurenti au stabilit noi recorduri naționale pentru tarile lor. Timpii înregistrati de cei clasati pe 4 si pe 5 - Kyron McMaster din Insulele Virgine Britanice și Abderrahman Samba din Qatar - ar fi fost suficient de bune pentru a câștiga medalii de aur la oricare dintre ultimele cinci Jocuri Olimpice.
Mihaita dragoescule, stii tu ceva dar nu stii bine. Primul la 8,90 a fost Bob Beamon în 1968, când probabil nu erai născut. Cum bine zice articolul, aceasta performanta este încă record olimpic. Mike Powell a sărit 8,95 m la campionatele mondiale de la Tokio în 1991 într-un fascinant duel cu Carl Lewis și aceasta cifra reprezenta încă recordul mondial al probei.
Rectific. Recordul mondial stabilit de americanul Mike Powell dateaza din anul 1991.
Mihaita, stii tu ceva dar nu foarte mult. Recordul mondial al probei de lungime ii apartine lui Mike Powell cu 8m 95 cm si dateaza cred din 1981. Dar cel olimpic este si astazi al lui Bob Beamon cu 8m 90 cm cum precizeaza articolul.
Maestre, 8.9 metri la lungime sunt ale lui Mike Powell, in concurs cu Carl Lewis, la nește mondiale din anii '90. Bob Beaman o fost el bun, dar nu suficient de dopat! ????
Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă acest 45.94 la 400 garduri, trebuie să-l comparam cu recordul mondial pe 400, 43.03, o diferența de 2.94 secunde. Niciodată în istoria atletismului diferența dintre recordul mondial între cele doua probe nu fusese mai mică de 3.5 secunde. În 1968, când englezul Dave Hemery câștiga finala olimpica la 400 garduri în 48.12 în Mexic, Lee Evans câștigă proba de 400 plat cu record mondial, 43.86, o diferența de 4.26 secunde. Pentru a păstra aceasta diferența, finala de 400 la Tokio ar trebui câștigată în 41.68, o cifra care nu va fi atinsa cel putin încă 100 de ani!
Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă acest 45.94 se cuvine să-l comparam cu recordul mondial la 400 metri, 43.03, o diferența de 2.94 secunde. Niciodată în istoria atletismului diferența dintre proba de 400 plat și cea de garduri nu a fost atât de mică. În 1968, când englezul Dave Hemery alerga 48.12 în Mexic, americanul Lee Evans stabilea recordul mondial la 400 în 43.86 în finala olimpica, o diferența de 4.26 secunde. Pentru a păstra aceasta diferența, ar trebui ca finala de 400 de la Tokio sa fie câștigată în 41.86, performanta imposibila pentru cel putin încă 100 de ani!
Conectează-te la contul tău pentru a adăuga comentarii.