Alte știri din fotbal
„De Divizia B!” » Dan Petrescu s-a declarat „foarte supărat”, apoi a plecat brusc de la interviu: „Mereu primesc întrebarea asta!”
0
Eroul Rapidului cu CFR Cluj a numit principalul obstacol din Gruia: „Nu ne-a permis să jucăm mai mult”
0
„Mă simțeam dator dacă pierdeam” » Marius Șumudică, prima reacție după finalul dramatic din CFR Cluj - Rapid
0
CFR Cluj - Rapid 1-1 » Remiză cu scântei... pe final! Două goluri la -2 grade în Gruia
19
Știri din fotbal internațional
Erling Haaland prelungește, dar ar putea ajunge la închisoare!
0
Kosovarul care „l-a rupt” pe Stanciu, implicat în cea mai bizară fază din La Liga » A fost eliminat pentru un gest grosolan, dar echipa lui a primit o „indirectă” din care a marcat golul decisiv
0
Deznodământ incredibil în meciul Barcelonei » Elevii lui Hansi Flick conduceau cu 2-0 în minutul 83, dar nu au câștigat
0
Atalanta s-a impus pe terenul Parmei și a urcat pentru moment pe prima poziție în Serie A » Valentin Mihăilă a oferit pasa decisivă la golul „cruciaților”
0
Lifestyle
Cum arată la 50 de ani fosta soție a lui Gabi Balint » Mesaj emoționant primit de fostul manechin de ziua ei
3
Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”
18
Starul de 100 de milioane a apărut cu noua iubită la evenimentul monden al finalului de an » Blonda a atras toate privirile
7
EMOȚIE! Imagine înduioșătoare la România - Cipru, surprinsă la final de fotoreporterul GSP
12
Spirala tăcerii. Cel mai recent sondaj de opinie
Libertatea
„Moartea lichidă”. Un chirurg cardiolog împărtășește cele patru alimente și ...
Adevărul
Temerea lui Gâlcă! El e antrenorul pe care l-a bănuit că-i "vânează" ...
ORANGESPORT
Are doar 18 ani și e o tânără speranță a motorsportului românesc: „Gata cu femeia la cratiță, bărbatul la muncă. S-au schimbat rolurile”
Legat de acel European, a fost ceva ciudat, în condițiile în care Larisa chiar avea dificultate. Din ce îmi amintesc s-a încurcat ea undeva, nu a scăzut intenționat din dificultate, s-a deconcentrate. Sa nu uitam ca totuși acel concurs s-a echilibrat după doua ratări ale Ioanei Stanciulescu la paralele și o nota de 9 și ceva, altfel și cu o singura ratare era o simpla formalitate, România având și în calificări vreo peste 4 puncte avans peste Ucraina. În rest, părerea mea e ca ne grăbim sa mergem cu exerciții pe care nu le stăpânim încă. Cumva e o obsesie pt nota de plecare. Nu e rău că ai note de plecare competitive, dar dacă nu le execuți constant, e în zadar. Și nu sunt gimnaste complete, vedem ca nu mai avem note de plecare la sărituri, ceea ce mi se pare surprinzător. La momentul actual, cel mai slab aparat al nostru nu e paralelul și e grav, pt ca asta nu reiese dintr-un progres substanțial la acel aparat.
De vreo 16 ani încoace tot scoatem elemente din exerciții pe metoda "merge și așa românește" În 2020 am pierdut un aur european la echipe într-o ediție oricum decimată și boicotată din cauza pandemiei pentru un salt grupat care a înlocuit un salt cu șuruburi la ultima diagonală a ultimului exercițiu la sol. Spui că sunt competitive notele de plecare dar și o jumătate de punct e greu de recuperat din execuție iar la individual compus se adună pierderile iar la echipe și mai rău. Dacă vrem în primele 12 din lume pentru a ajunge la Paris e deja miracol cu echipa. Din păcate vocile alea antidificultate câștigă iar tot mai multe echipe ne depășesc. Problema cu accidentările la românce poate e și din cauza că mergem pe gimnaste minione și firave care se refac mai greu. Vezi și tu cum arată campioanele de azi. Iar uneori fetele mici pierd și la execuție din cauza asta: sunt dominate de paralele care le aruncă "praștie" iar aterizările la orice aparat sunt amortizate mai greu.
Sa știi ca părerile unora sunt exact contrare, ei susțin ca încă din juniorat se pune prea mult accent pe nota de plecare la fetele noastre. Și dacă e sa analizam, fetele noastre nu cu dificultatea stau prost, acolo sunt competitive. Si ca se ratează mult e una, insa pe noi ne omoară desele accidentări. Noi nu am trimis echipa la Mondiale pentru ca 3 din 6 senioare erau accidentate. Și sigur, suna rău de tot 6 senioare, dar atâta avem, baza de selecție e minuscula. Teoretic aceasta a crescut odată cu noile proiecte, astfel ca putem spera ca pt Paris 2024 sa avem o echipa competitiva. Personal nu știu ce sa cred, eu ma așteptam ca deja sa o avem. Numai ca multe junioare de perspectiva se pierd la trecerea la seniorat, perspective uriașe arătau și Stanciulescu și Sfiringu, dar pe lângă desele accidentări, acestea nu au avut rezultatele scontate la senioare, decât ocazional. Teoretic avem și acum 3 junioare bune, probabil apar și alte generații, cu Barbosu și Stanciulescu, Ceplinschi, Sfiringu recuperate, am putea spera. Dar primele semne de întrebare apar deja când vedem scandalul cu Puflea, cea mai buna dintre junioare. Eu sper ca va continua sa facă gimnastica, dar nu exclud sa nu o mai primească nimeni,pentru ca orgoliile sunt peste dorința de a face performanta. Deci vom vedea, dar eu sunt de părere ca e fix invers, ne grăbim sa aducem exerciții de dificultate mare și nu punem accent pe execuție. Pe lângă altele, referitoare la atmosfera, bucuria de a practica acest sport e
Întrebați-l pe colegu’ Decebal Radulescu, știe el mai bine de ce nu am participat aici și de ce nu mai “ participam “ demult la acest sport, ca și ECHIPA ! A reușit in demersul SAU !
România va avea din nou performanțe la gimnastică când vom renunța la exerciții de siguranță și vom pune accent pe dificultate. Până atunci ne batem singuri pornind cu handicap de puncte. Ar trebui și loturile naționale mărite - să fie cel puțin 3 gimnaste pe un loc în echipă. Concurența ar aduce rezultate.
Domnule Ministru Novak, strategia sportului pe care ati prezentat-o zilele trecute in limba maghiara, continea si gimnastica ca subiect strategic? Sau doar discipline agreate de guvernul de la Budapesta? Hochei, handbal si fotbal. Nu credeti ca prin prezenta dvs., la conducerea sportului ROMANESC acesta dispare incet incet? Lasati oameni care vor sa munceasca in folosul sportului sa-l promoveze si sa produca rezultate si CAMPIONI. Demisia de onoare va salva sportul Romanesc dar si pe dvs., de critici si injuraturi. Poate acelasi lucru ar trebui sa-l faca si alti demnitari care se fotografiaza cu campionii (vezi canotajul) dar nu ridica un pai pentru performantele sportului Romanesc. Toata lumea injura DACIADA lui Ceausescu, dar a produs CAMPIONI. Astazi o Rusine .
Am distrus si sportul acesta ! Nu prea a mai ramas nimic din el. Copilele mai degraba cauta sa-si faca cariera in tik-tok si tutoriale de machiaj pregatindu-se din timp pentru viitoarele operatii estetice la varsta maturitatii in loc sa se orienteze spre sport, printre care si gimnastica. Imi aduc aminte de *** exagerate ale lui Tolontan ! ca risti sa ramai paralizat, stramb ca vezi Doamne ce daunatoare e gimnastica dezvoltarii fizice normale a copilului tau ! Da stau si ma uit la foste gimnaste precum Nadia, Andreea Raducan, Sandra Izbasa sau Catalina Ponor, Corina Ungureanu etc. inca n-au paralizat si-si duc viata cat se poate de sanatos. Ah ca exista si sacrificii bineinteles ! Sportul de performanta asta presupune. Parca mai zilele trecute Sorana Carstea spunea intr-un podcast mai in gluma mai in serios ca "Sportul de performanta dauneaza grav sanatatii" si enumera diferite hernii sau distrugerea cartilajelor la genunchi.
Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.
Ce am fost si ce am ajuns.
Nu am putut alinia 5 sportive??? Novak ce *** faci? E campionat mondial! ***
Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.
Conectează-te la contul tău pentru a adăuga comentarii.