SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  GIMNASTICĂ

EXCLUSIV „Bombă” de la TAS » GSP a vorbit cu avocatul Anei Bărbosu și al Sabrinei Voinea: „Teoretic posibil să obțină bronzul”

Sabrina Maneca-Voinea // foto: Raed Krishan (GSP)
Sabrina Maneca-Voinea // foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat sambata, 10 august 2024 15:51 / Actualizat sambata, 10 august 2024 16:13

Sabin Gherdan, avocatul Anei Maria Bărbosu și al Sabrinei Voinea, a declarat pentru GSP că ambele gimnaste au șanse să ia bronzul la sol, la Jocurile Olimpice, după audierea TAS.

  • CONTEXT:
  • Ana Maria Bărbosu a terminat pe 4 în finala la sol de la Jocurile Olimpice, iar Sabrina a fost pe 5. Cele două au fost nemulțumite de cum au fost punctate de arbitri.
  • Ana Maria Bărbosu a avut bronzul pentru 30 de secunde, dar juriul a acceptat contestația americancei Jordan Chiles, căreia i-a acordat punctajul suficient pentru a o întrece pe româncă.
  • Sabrina Voinea a fost depunctată, o decizie considerată greșită de această, din cauza unor imagini văzute din unghiuri incorecte de către arbitri
  • Federația Română de Gimnastică a cerut la TAS 3 medalii de bronz: una pentru Ana Maria Bărbosu, una pentru Sabrina Voinea și una pentru Jordan Chiles

După 7 ore, audierea cazului la TAS s-a încheiat. Verdictul e așteptat astăzi în România, după cum a declarat Sorin Gherdan. Avocatul celor două sportive crede că e posibil ca ambele să primească medalia de bronz la proba de la sol, alături de Jordan Chiles, din SUA.

Sabin Gherdan: „E teoretic posibil ca ambele să obțină bronzul”

„Au fost șapte ore de audieri, iar verdictul îl vom avea după ora 19 în România. Două persoane au trecut prin audieri: antrenoarea sportivei americane și Donatella Sacchi, președinta comitetului tehnic feminin și șefa Superior Jury, care judecă fiecare contestație. Gimnastele nu au fost audiate.

Au existat la mijloc foarte multe chestiuni tehnice, dar veștile sunt îmbucurătoare. Toate scenariile sunt deschise, dar, după tot acest maraton, aș putea evalua că e teoretic posibil ca Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu să obțină ambele bronzul”, a declarat Gherdan pentru GSP.

„Bombă” de la TAS » GSP a vorbit cu avocatul Anei Bărbosu și al Sabrinei Voinea: „Teoretic posibil să obțină bronzul”
Ana Maria Bărbosu / Sursă foto: Facebook@ COSR
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali ridică în slăvi un „tricolor”: „Dacă eram la Real Madrid sau Barcelona, îl luam! Un singur lucru îi transmit să nu mai facă
Nationala
Gigi Becali ridică în slăvi un „tricolor”: „Dacă eram la Real Madrid sau Barcelona, îl luam! Un singur lucru îi transmit să nu mai facă"
Mandat-record » Câte zile a rezistat Alexandru Bourceanu la ultima echipă: „A trebuit să plec”
Liga 3
Mandat-record » Câte zile a rezistat Alexandru Bourceanu la ultima echipă: „A trebuit să plec”
Gigi Becali l-a sunat pe Mihai Rotaru înainte să ajungă Cicâldău la Craiova: „I-am spus: «Băi Mihai...»”
Superliga
Gigi Becali l-a sunat pe Mihai Rotaru înainte să ajungă Cicâldău la Craiova: „I-am spus: «Băi Mihai...»”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (24)
MaxiP
MaxiP  •  10 August 2024, 22:16
Postat de razvyyc pe 10 August 2024, 19:59

No, ce zici acum?

Nu mai zic nimic, ce vrei sa mai zic. Cand ***, te pui si taci :))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

razvyyc
razvyyc  •  10 August 2024, 19:59
Postat de MaxiP pe 10 August 2024, 17:35

Acum sunt curios daca chiar e dreptul ei, ca asa reluam toate exercitiile din tot concursul si tot recalculam. La Sabrina e altceva, e vorba de o chestie obiectiva care pare ca desi nu a existat, a fost notata impotriva ei. Sau mai sunt de-acord ca poti contesta cand e ceva cu totul iesit din comun, nu stiu, e foarte departe de realitate, ai primit o nota de executie de 6,7 cand batea undeva pe langa 8, chestii de genul. Dar inclusiv Ana a zis ca nu se astepta, ea a luat mai mult decat am fi crezut toti ca va lua (practic in nota exercitiului ei, mai luase 13,500 si 13,600 daca nu gresesc, deci putin peste asteptari), nu mi se pare realist sa reevaluezi ceva la ea. Pare ok nota, cam acolo a fost exercitiul, acum sigur ca gimnastica e subiectiva, o reanalizare poate da 13,600 sau 13,766, dar orice reanalizare va fi subiectiva. Inteleg contestatia Sabrinei, pe a Anei nu. La Ana a ramas mai mult imaginea ei care te unge la suflet cum scapa steagul si incepe sa planga, dar obiectiv vorbind, desi chiar imi doresc sa ajunga si ea pe podium si sunt convins ca o va face, nu la ea au fost problemele de arbitraj.

No, ce zici acum?

donqhote
donqhote  •  10 August 2024, 19:02
Postat de lagardere_72 pe 10 August 2024, 17:18

Dar nu e jenant să depunctezi pe cineva fără să aibă nici o vină?

deloc. Subiectivismul arbitrajului face parte din sport, toti sportivii stiu asta si accepta regulile jocului. Aseara in finala de haltere, sportiva noastra a ridicat la a 3a incercare, arbitrii au indicat ca aruncarea este corecta insa dupa contestatie incercarea i-a fost anulata. Nu a zis nimeni nimic, asta inseamna sport si sportivitate.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează