SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Episod EXPLOZIV la Paris, dezvăluit de Ion Țiriac pentru Gazetă: „În 70 de ani de sport, nu mi s-a întâmplat asta! Am început să fluier, iar unii mă filmau”

Articol de - Publicat miercuri, 04 septembrie 2024 20:58 / Actualizat miercuri, 04 septembrie 2024 21:28

Miliardarul Ion Țiriac s-a decis să-i premieze pe sportivii români medaliați într-un moment incredibil la Jocurile Olimpice de la Paris! În exclusivitate la „Prietenii lui Ovidiu”, emisiunea de miercuri a Gazetei Sporturilor, miliardarul a dezvăluit detalii spectaculoase despre cum a hotărât să dea premii tuturor medaliaților: „În 70 de ani, nu am pățit așa ceva!”.

Ion Țiriac a acordat 22 de mașini. Sportivii cu două medalii au primit două autoturisme electrice, cu prețuri de catalog ce au pornit de la 20.000 de euro și până la 52.500 de euro.

De detalii s-a ocupat Ion Ion Țiriac, „feciorul meu mare”, cum îi spune miliardarul. „Are aproape 48 de ani, 50 de ani. Și-a luat în mână sceptrul și conduce formidabil de bine Fundația asta și cu toate treburile. El a făcut formalitățile în 10 zile și îi dau medalia de aur pentru asta”, și-a început Țiriac discursul în studioul Gazetei Sporturilor.

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”
PRIETENII LUI OVIDIU
„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Ion Țiriac: „De unde Dumnezeu a găsit fiul meu mașini care nu sunt pe piață încă?!”

De unde Dumnezeu a găsit mașinile care nu există?! Pentru că am dat niște mașini noi, care nu există pe piață încă! Fiind o mașină nouă și full electrică și mult mai mare decât până acum. Erau două de probă în Germania, una în Italia, una asta. În zece zile!”, a mai spus omul de afaceri.

Întrebat de Ovidiu Ioanițoaia a cui a fost ideea, miliardarul a replicat:

„Eram cu doamna Lipă, eram cu doamna Potec și cu toată lumea la bazinul La Defense, ca să-l vedem pe domnul David Popovici. Aveam talangă (nr. acreditarea de acces). Aveam dreptul să mă duc. Numai la tenis n-am avut dreptul să mă duc. Dar, în rest, peste tot am avut dreptul. Nu, nu am avut dreptul să merg la tenis pentru că eu am o relație foarte fricționată cu domnul președinte. I-am cerut demisia, el n-a vrut. E handicapat....”.

Ion Țiriac: „Mi-am aruncat și pălăria în aer, am început să fluier”

Țiriac și-a continuat povestirea: „L-am văzut pe domnul Popovici. Când domnul Popovici și-a întins unghiile și mi-a câștigat aur, este prima dată când eu, în 70 de ani de sport, mi-am pierdut cumpătul. Mi-am aruncat și pălăria în aer, am început să fluier. Cineva a și filmat la treaba asta. Fluier ca un disperat. Se uita lumea la mine, nu credea cine sunt. Extraordinar!”, a punctat omul de afaceri.

„Îi dau o mașină omului ăsta mâine dimineață!”, a spus Ion Țiriac. Dar Elisabeta Lipă a intervenit: „Ai promis o mașină, dar nu poți să-i dai doar lui”. „Le dau la toți, domne! Să câștige încă 10 medalii sau 20 de medalii!” a replicat fostul jucător de tenis.

„M-a luat gura pe dinainte! Dar nu contează, asta e o nimica. O nimica. Oamenii ăștia însă merită. Pentru mine, care sunt sportiv de o viață întreagă, a fost o experiență de băgat în seamă”, a mai spus Ion Țiriac.

+45 FOTO

Ce mașini a acordat Ion Țiriac:

  • AUR - Hyundai Ioniq 5 (52.500 euro)
  • ARGINT - Hyundai Kona (25.500 euro)
  • BRONZ - Hyundai Bayon (20.000 euro)

Medaliații României la Jocurile Olimpice de la Paris

  • AUR » David Popovici (înot, 200 metri liber)
  • AUR » Andrei Cornea și Marian Enache (canotaj, dublu vâsle masculin)
  • AUR » Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu (canotaj, 8+1 feminin)
  • ARGINT » Simona Radiș și Ancuța Bodnar (canotaj, dublu vâsle feminin)
  • ARGINT » Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel (canotaj, dublu rame feminin)
  • ARGINT » Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc (canotaj, dublu vâsle categorie ușoară feminin)
  • ARGINT » Mihaela Cambei (haltere, categoria 49 kg.)
  • BRONZ » David Popovici (înot, 100 metri liber)
  • BRONZ » Ana Maria Bărbosu (gimnastică, sol, după decizia TAS)
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (6)
Mutulica
Mutulica  •  05 Septembrie 2024, 09:27

Ăsta da ...golan..

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  05 Septembrie 2024, 09:11

Tiriac un roman desavarsit si un strateg profund aproape la fel ca giji ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sughibughi
sughibughi  •  05 Septembrie 2024, 07:39

paid promotion

Vezi toate comentariile (6)
Comentează