SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  MG

Efectul protecționismului UE: chinezii de la MG vor să deschidă o fabrică în Europa

Sursă foto: mgmotor.eu
Sursă foto: mgmotor.eu

Articol de - Publicat joi, 18 iulie 2024 09:36 / Actualizat joi, 18 iulie 2024 09:37

Grupul chinez SAIC intenționează să construiască o fabrică de vehicule electrice pentru brandul său MG în Europa. Decizia vine pe fondul noilor taxe majorate impuse de UE pentru vehiculele electrice fabricate în China.

Potrivit Car News China, SAIC negociază cu Ministerul Industriei din Spania construirea unei fabrici în țară pentru a produce automobile MG. Grupul SAIC va lua o decizie până la 30 septembrie, vizând al patrulea trimestru al anului 2027 pentru a produce primul său vehicul la uzina europeană, iar pe lângă Spania, SAIC ia în considerare și amplasarea fabricii în alte țări, cum ar fi Ungaria sau Republica Cehă, unde costurile forței de muncă sunt mai mici, se arată într-un raport.

38,1% taxe pentru MG, sub noile tarife

Anul trecut, în octombrie, Comisia Europeană a deschis oficial o anchetă privind tarifele aplicate pentru importurile de vehicule electrice din China, iar în data de 12 iunie 2024, Comisia Europeană a dezvăluit în prealabil nivelul tarifele provizorii care urmau să fie percepute asupra importurilor chineze de vehicule electrice cu baterie, grupul SAIC, inclusiv marca MG, confruntându-se cu cea mai mare rată de 38,1 %.

Ulterior, la 4 iulie, Comisia Europeană a declarat că tarifele suplimentare vor fi impuse la rate ușor mai mici decât cele anunțate anterior, rata SAIC fiind stabilită la 37,6 %.

În ciuda faptului ca cei de la SAIC au cooperat la anchetă, aceștia au primit cea mai mare cotă de taxare, care a fost egală cu cea a companiilor care nu s-au conformat cu noile prevederi impuse de UE.

Specialiștii susțin că rata se datorează faptului că SAIC este cel mai mare importator în UE, dar este posibil și ca cei de la SAIC să fi ascuns informații esențiale, cum ar fi statisticile privind bateriile, încălcând reglementările UE.

Cu 72.421 de unități vândute, MG 4 de la SAIC s-a clasat anul trecut pe locul șase în topul celor mai bine vândute vehicule electrice din Uniunea Europeană.

Acest model, împreună poate cu recent anunțatul SUV MG S5, vor fi cel mai probabil produse în noua fabrică din Europa. Înlocuitorul modelului MG 5 este un alt vehicul care va fi probabil fabricat în UE.

Grupul SAIC are în prezent o amprentă globală bine stabilită. Locațiile din afara Chinei includ patru baze de producție și uzine în Thailanda, Indonezia, India și Pakistan; trei centre de inovare “Research & development” în Silicon Valley, Londra și Tel Aviv; trei centre de proiectare în Londra, München și Tokyo; și peste 1800 de rețele internaționale de vânzări.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dan Șucu, achiziție de lux pentru Marius Șumudică
Superliga
Dan Șucu, achiziție de lux pentru Marius Șumudică
Mai rar așa ceva » În direct la TV, Gigi Becali i-a prezentat scuze unui jucător: „Pentru cum l-am criticat”
Europa League
Mai rar așa ceva » În direct la TV, Gigi Becali i-a prezentat scuze unui jucător: „Pentru cum l-am criticat”
Calificare-boom în grupă: FCSB poate încasa o sumă imensă, cu 40% peste cât anunță Gigi Becali! Calcule actualizate
Superliga
Calificare-boom în grupă: FCSB poate încasa o sumă imensă, cu 40% peste cât anunță Gigi Becali! Calcule actualizate

Ianis Hagi, cale deschisă spre FCSB! » Veste de ultimă oră din Scoția

Echipa care a eliminat-o pe Corvinul a suferit UMILINȚA serii în Europa! Ultrașii și-au pierdut cumpătul: au aruncat TORȚE printre spectatori


Comentarii (1)
gabriel.negrila
gabriel.negrila  •  18 Iulie 2024, 10:55

Cei 72.421 de cumparatori sunt fani sau nostalgici ai defunctei firme britanice, de masini sport, MG. Cu siguranta, foarte putini dintre ei stiu ca au cumparat o chinezarie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează