Alte știri din fotbal
Academia din România care le-a zdrobit pe Dinamo și FCSB, „ascunde” rezultatele, și-a asumat eșecul la „masa verde” și vinde jucători în străinătate la sume-record: „Un junior de la noi era pe lista naționalei. Cineva din FRF l-a tăiat de pe listă”
0
Gigi Becali a ieșit de la vot și a început să râdă: „Nici nu știu pe ce lume trăiesc!”
8
3 întrebări după remiza obținută de Rapid în Gruia » Care sunt problemele din atac ale lui Marius Șumudică
0
Titularul de la Rapid, accidentat în meciul cu CFR Cluj: „A suferit o contractură”
0
Știri din fotbal internațional
Cristiano Ronaldo, dat în judecată! Un chirurg plastician nu și-a primit banii
0
Ipswich - Manchester United, debutul lui Ruben Amorim pe banca „diavolilor” » Echipe probabile + cotele bookmakerilor
0
Istvan Kovacs, delegare STELARĂ în Liga Campionilor! Radu Petrescu, trimis să arbitreze o Manchester City în derivă
0
Guardiola și Manchester City, ținta glumelor după eșecul rușinos cu Tottenham » Cele mai tari meme-uri după derby-ul din Premier League
1
Lifestyle
Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”
4
Cum arată la 50 de ani fosta soție a lui Gabi Balint » Mesaj emoționant primit de fostul manechin de ziua ei
4
Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”
19
Starul de 100 de milioane a apărut cu noua iubită la evenimentul monden al finalului de an » Blonda a atras toate privirile
7
Diana Șoșoacă s-a filmat în cabina de vot, în timp ce a desenat o nouă ...
Libertatea
Merită să muncești în Germania? „Prețurile la alimente sunt ca în România, ...
Adevărul
El este primul transfer făcut de Rapid în această iarnă! Jucătorul semnează ...
ORANGESPORT
Are doar 18 ani și e o tânără speranță a motorsportului românesc: „Gata cu femeia la cratiță, bărbatul la muncă. S-au schimbat rolurile”
Vreau sa spun ca Sabalenka are mult timp in fata sa ajunga o stea a tenisului. Are doar 20 de ani. Daca va juca tot mai bine, va castiga mai mult. Sunt jucatoare tinere care reusesc o performanta mare foarte devreme, dar putine dintre ele o si confirma dupa aceea, si au de muncit mult ca sa urce sus de tot. Simona nu a castigat turnee mari de tanara (daca nu socotim RG junior), si a trebuit sa progreseze lent ca sa ajunga unde e azi.
Imi permit sa ma indoiesc. Au fost multe stelute care au avut momente maxime, dar apoi rapid uitate, chiar recent... De pilda, Stosur a castigat US Open 2011, dar nu a urcat mai mult de locul 4, si apoi s-a dus la fund. Bouchard a jucat o finala la Wimbledon, si unde e acum?! Ostapenko a castigat Roland Garros 2017, si acum se lupta sa revina in Top 10... Sorana Cirstea a avut un sezon bun in 2013, a urcat pe locul 21, si apoi stim ce s-a intamplat... Sabalenka abia a atins locul 25 cu turneul acesta bun. Ramane sa vedem daca va confirma mai departe.
Multu pentru detalii; lucrurile au stat exact asa cum le-ai explicat tu aici. Tocmai d-aia acestea nu trebuiesc pierdute din vedere si nici amestecate de-a valma cand se fac referiri la statistici ce transcend epocii noastre si se pierd prin istorie. Imi cer scuze, o deformatie profesionala (de peste 35 de ani) ma determina sa caut mereu logica si precizia faptelor. Spre exemplu, logaritm baza 2 din 1 este 0; logaritm baza 3 din 1 este tot 0. Dar asta nu inseamna ca cele doua algoritmuri sunt identice, pentru ca logaritm baza 2 din 100 este diferit de logaritm baza 3 din 100... Cam asta era ideea si pentru subiectul de fata! Imi cer scuze...
Odata cu era Open celelalte 3 turnee GS au beneficiat de prezenta celor mai buni jucatori, cu exceptia AO - care abia dupa 1980 s-a putut lauda cu acelasi lucru. RG din 1978 (si nu doar, si cele din 1976 si 1977) au fost vaduvite de cele mai bune jucatoare pentru ca acestea s-au inscris intr-un circuit paralel, dezaprobat de organizatorii French Open. Se mai intamplau astfel de chestii - de pilda in 1973 la Wimbledon cei mai multi dintre jucatorii de top nu s-au prezentat (nu si Nastase, insa, care a mers) la cererea ATP care protesta astfel fata de suspendarea dictata de federatia iugoslava contra lui Pilic. Ma rog, o poveste aiurea, nu conteaza. Ideea e ca doar AO a fost turneul de GS la care participarea era slabuta pana prin 1980. RG fetelor din 1976-1978 si Wimbledon-ul baietilor din 1973 au fost niste situatii speciale, in rest la celelalte 3 turnee GS prezenta celor din fruntea clasamentlor era aproape in corpore. Nu si la AO unde australienii (altfel foarte buni si ei, desigur) erau cam singurii care mergeau an de an. Maggie Court are nu mai putin de 11 titluri obtinute astfel din totalul de 24.
Asa este, dar prin anii '60 mai toate turneele de tenis din lume aveau o arie de expunere preponderent zonala. Chiar si Roland Garros-ul functiona mai mult ca o competitie interna. S-au cristalizat si ierarhizat pe criterii valorice si financiare si au devenit turnee internationale cam dupa 1970, cand a aparut Era Open. Pana atunci erau competitii destinate strict amatorilor. Nimeni nu contesta istoria turneelor de tenis si castigatorii acestora, dar pentru o corecta informare trebuie specificata si conjunctura specifica acelor ani. De exemplu, sunt putini cei ce cunosc ca Virginia Ruzici a castigat Roland Garros-ul in 1978, la o editie la care primele 11 jucatoare din lume n-au participat. Remarcabil succesul ei, ramane inscris in istorie si in statistici, dar trebuie sa fim constienti si de conjunctura momentului, altfel comparatiile devin aiurea.
Si totusi se practica. Se vorbeste despre jucatori/jucatoare care au castigat GS desi era vorba de AO. Un turneu de GS cu totul special pana prin anii '80. Pentru ca nu prea mergeau decat australieni acolo. Ilie a jucat o singura data acolo, Borg tot o data, Connors de 2 ori, Billie Jean King de 5 ori in 25 de ani de cariera, etc. Si asa avem jucatoare detinatoare de GS ca Barbara Jordan sau Chris O'Neill desi el in alte turnee GS, adevarate, nu au trecut de turul 3. N-ar fi chiar o premiera ce spui tu.
Multu pentru explicatii; exact asta era si ideea comentariului meu. Trebuia specificata clar perioada pe care se bazeaza statistica. Pentru ca, daca, (prin absurd) turneul WTA de la Bucuresti ar fi inclus in categoria Premier Mandatory peste 50 de ani, sa afirmi atunci ca Simona Halep l-a castigat de doua ori prin anii 2000 cand era de categorie International, este cel putin fortat. E ca si cum am compara mere cu pere! Asta era sensul comentariului meu.
te astepti de la astia de la gsp sa-si faca cum trebuie treaba ? a zis-o comentatorul dar cred ca a zis-o corect, a mentionat ca e vorba de era premier. iar astia de la gsp au luat-o direct dar fara precizare si fara sa mai verifice. ziaristi 3 la 1 leu.
Ma rog, poate ar putea spune ca au dreptate cand scriu dubla Rogers Cup - Cincinnati pentru ca Openul Canadei are doar din 2001 denumirea Rogers Cup. Na, am impacat si capra si varza!
Era o impartire in grupe valorice dar diferentele erau mici intre turnee. Victoria in GS era cotata cu 100 de puncte iar cea intr-un turneu din ultima categoria (a patra) cu 20. Cincinnati era in categoria a treia (in primele 2 erau 10 turnee, dar AO nu era in prima categorie, ci in a doua!) iar Openul Canadei in a patra categorie. Se jucau ambele pe zgura. Chiar si asa, textul e fals. Nu precizeaza ca ar fi prima data de cand turneele sunt P5 sau altceva. Spune ca e Simona ar fi prima care face dubla. Fals!
Conectează-te la contul tău pentru a adăuga comentarii.